Steaua face demersuri pentru asocierea cu un partener privat! Adrian Popa, anunț surprinzător, dar entuziasmant pentru suporteri: ”Se încearcă schimbarea formei juridice”

Andrei PASCU 02 Jun. 2023, 12:03 Liga 2
Steaua face demersuri pentru asocierea cu un partener privat! Adrian Popa, anunț surprinzător, dar entuziasmant pentru suporteri: ”Se încearcă schimbarea formei juridice”

Steaua face demersuri pentru a deveni club de drept privat din vară! Informația a fost oferită de mijlocașul Adrian Popa, iar în această perioadă, la nivel intern, se caută variante pentru o asociere care să ajute.

Aparent, retragerea inițiativei de modificare a Legii Sportului a făcut oamenii din structurile de conducere ale formației din Ghencea să decidă, în cele din urmă, că asocierea cu un privat este la îndemână.

Steaua, demersuri pentru schimbarea formei de organizare: asocierea cu un privat

Steaua încearcă să rezolve, în sfârșit, problema care o împiedică să urce în SuperLiga României, acolo unde putea ajunge încă de la finalul play-off-ului de Liga 2 recent încheiat, terminând pe locul 2. Sportiv trebuia să promoveze, dar forma de organizare a făcut imposibil acest detaliu.

În 2021/2022, Steaua trebuia să joace baraj pentru promovare, dar tot forma de organizare a împiedicat-o să îl dispute. De această dată, conform lui Adrian Popa, se încearcă asocierea cu un partener privat, pentru ca modul în care e structurat clubul să nu mai fie un impediment în calea accederii în eșalonul superior.

Adrian Popa și-a schimbat iar percepția asupra situației personale de la Steaua: ”Dacă vom avea drept de promovare, voi dori să rămân la echipă”

Adrian Popa este decis să continue la Steaua în astfel de condiții, chiar dacă este a treia oară când își schimbă viziunea. În primă fază a declarat că rămâne la Steaua doar dacă va avea drept de promovare echipa, iar la începutul anului 2023 afirma că va continua oricum, chiar dacă se rezolvă problema, chiar dacă nu.

Acum, a revenit la prima idee, că trecerea Stelei în partea privată va fi ”gestionată” din perspectivă personală cu un contract de prelungire.

”Am discutat la club cu domnul comandant. Se lucrează, fac tot posibilul pentru a face o asociere cu un privat. Din punct de vedere legal, nu e foarte ușor. M-am întâlnit cu cineva care a venit la club să discute mai multe despre speța asta. Fac toate demersurile pentru a schimba forma juridică, pentru a avea drept de promovare anul următor.

Vor să facă o asociație, pentru a avea drept de promovare. Nu știu sub ce formă, pentru că nu ține de mine. Dar se lucrează și au timp două luni, până când începe prima etapă din Liga a 2-a.

Le-am spus că, dacă se întâmplă asta și vom avea drept de promovare, voi dori să rămân la echipă. Din punctul meu de vedere, și anul acesta am promovat, pot să-mi trec această promovare”, a spus Adrian Popa, conform Digi Sport.

Steaua și Unirea Dej, fără licență pentru SuperLiga României

Steaua nu a primit licența pentru SuperLiga României, pentru stagiunea 2023/2024, dar mai este o formație care nu ar fi avut dreptul de a promova, chiar dacă era îndeplinit criteriul sportiv. Unirea Dej nu se numără pe lista formațiilor din Liga 2 care au primit aviz favorabil pentru a primi licența.

Astfel, conform ”Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor și de Sustenabilitate Financiară”, pe listă nu și-au putut face loc Steaua și Unirea Dej. În cazul Stelei, lucrurile erau clare, ce la bun început.

În rest, toate celelalte echipe care au luat startul în play-off-ul Ligii 2, Poli Iași, SC Oțelul, Dinamo și Gloria Buzău, au primit răspuns favorabil în privința dosarului de licențiere.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și George Filip (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-unirea-dej-nu-au-primit-licenta-pentru-superliga-romaniei-19273510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-interviu-incendiar-unora-de-la-steaua-le-convine-aceasta-situatie-au-controlul-asupra-banilor-si-l-pot-pierde-in-orice-alta-conjunctura-probabil-ca-petrescu-19273505

https://liga2.prosport.ro/multimedia/initiativa-de-modificare-a-legii-sportului-a-fost-retrasa-vasile-dincu-explica-motivul-si-arunca-manusa-in-curtea-mapn-si-a-clubului-steaua-singura-solutie-este-asocierea-cu-o-entitate-priv-19273400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doar-patru-jucatori-mai-au-contract-cu-steaua-iar-unul-dintre-ei-se-va-despartit-de-echipa-19273186

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 02 Jun. 2023, 12:03 Liga 2
Pe aceeași temă