Steaua, reacție oficială după ce a terminat play-off-ul Ligii 2 pe locul 2, poziție direct promovabilă. Ce așteaptă de la FRF, cum consideră interdicția de a urca în SuperLigă și mesajul privind viitorul lui Daniel Oprița în Ghencea

Marius ANGHEL 21 May. 2023, 17:13 Liga 2
Steaua, reacție oficială după ce a terminat play-off-ul Ligii 2 pe locul 2, poziție direct promovabilă. Ce așteaptă de la FRF, cum consideră interdicția de a urca în SuperLigă și mesajul privind viitorul lui Daniel Oprița în Ghencea

Steaua anunță, printr-un comunicat, că va ”căuta soluții legale” pentru ca echipa antrenată de Daniel Oprița să joace în noul sezon în prima ligă, însă pentru a face asta așteaptă o comunicare oficială din partea Federației Române de Fotbal. Clubul din Ghencea așteaptă să vadă dacă federația acordă sau nu Stelei licența pentru prima ligă, altfel, e de părere că forul condus de Răzvan Burleanu interpretează greșit Legea Sportului, cea care îi interzice promovarea în elită din cauza formei sale de organizare, una de drept public.

Totodată, după succesul din ultima rundă cu Gloria Buzău (scor 4-2), Steaua i-a felicitat, cu întârziere, pe jucători și staff tehnic, fiindcă au terminat pe loc direct promovabil, în obiectiv, le-a mulțumit suporterilor pentru susținere și a anunțat că Daniel Oprița va fi antrenorul echipei și în sezonul viitor.

Steaua așteaptă verdictul FRF în privința licențelor pentru SuperLigă și spune că va căuta soluții să primească acceptul să promoveze

Steaua și-a asigurat locul 2 în clasamentul play-off-ului Ligii 2 cu o rundă înainte de final, de marți seară, când SC Oțelul a pierdut la Buzău cu Gloria (scor 0-1). Probabil încă supărată după eșecul usturător suferit de echipa lui Daniel Oprița în fața celor de la Dinamo, 0-3 pe Arena Națională, luni seară, conducerea clubului din Ghencea nu a avut nicio reacție despre performanța reușită de Valentin Bărbulescu și compania. A avut însă față de ieșirile publice, unul împotriva altuia, ale lui Daniel Oprița și Florin Talpan.

Impulsionionată de victoria echipei în ultima rundă, 4-2 acasă cu Gloria Buzău, conducerea Stelei a avut un comunicat prin care a anunțat ceea ce urmează. Susține că FRF interpretrează eronat Legea Sportului și că este pusă în situația de a căuta soluții legale pentru ca echipa să poată promova în prima ligă, ținând cont de faptul că merită acest lucru, datorită locului ocupat în clasament, 2, direct promovabil.

Daniel Oprița, și în sezonul următor antrenor al Stelei

În plus, Steaua felicită jucătorii și stafful tehnic condus de Daniel Oprița, le mulțumește suporterilor și anunță că antrenorul principal va rămâne în funcție și pentru sezonul următor. Oprița mai are cu Steaua contract pe încă un an. Despre lotul pe care Steaua îl va avea, acesta este ”strict în responsabilitatea lui Daniel Oprița și a staff-ului tehnic.”

Daniel Oprița (41 de ani) a preluat Steaua în iulie 2019, când activa în Liga 4 și a promovat-o în ani consecutivi în Liga 3 și mai apoi în Liga 2. La prima participare în acest campionat, Steaua a terminat pe locul 4 în play-off, însă nu a fost acceptată de FRF, din aceeași cauză ca acum, să joace barajul de promovare. În barajul cu Chindia a mers următoarea clasată, Concordia Chiajna. Ulterior, la finalul acestui sezon, Steaua a terminat pe locul 2, direct promovabil, însă, la fel, nu i se permite accederea în SuperLigă.

Comunicatul Stelei:

”Steaua București, pe loc promovabil
Punct final în sezonul Ligii 2, sezonul 2022-2023. Echipa noastră termină pe poziția secundă, care ne asigură promovarea din punct de vedere sportiv.
Interpretarea eronată a Legii Sportului, de către Federația Română de fotbal, ne pune în situația de a căuta soluții legale pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.
Facem precizarea că un eventual demers al clubului nostru, nu putea fi întreprins, decât după comunicarea oficială a FRF.
Felicităm jucătorii și staff-ul tehnic pentru performanța reușită și mulțumim fanilor pentru suportul necondiționat.
De asemenea, dorim să vă comunicăm că Daniel Oprița va fi antrenorul echipei noastre și în sezonul viitor, iar componența lotului de jucători va fi strict în responsabilitatea lui și a staff-ului tehnic.”

Steaua, victorie cu 4-2 în Ghencea, cu Gloria Buzău, în ultima etapă a plaly-off-ului Ligii 2. Bogdan Chipirliu, golgheterul competiției

În ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, Steaua s-a impus pe teren propriu, în Ghencea, cu scorul de 4-2 în fața Gloriei Buzău, clasată pe locul 5, care avea nevoie de o victorie pentru a-și asigura acest loc, de calificare în barajul cu Campionii FC Argeș, în condițiile în care trupa lui Oprița nu are drept de promovare.

Au marcat Stephan Drăghici (7), Bogdan Chipirliu (33 – penalty), Ștefan Pacionel (45) și Tsvetelin Chunchukov (48), pentru Steaua, respectiv Dudu (24) și Joseph Godwin (64), pentru Gloria.

Steaua a terminat pe locul 2, cu 52 de puncte, iar Gloria Buzău s-a situat pe locul 5, cu 42 de puncte.

”Încheiem sezonul cu o nouă victorie pe teren propriu!
Steaua București a învins azi, acasă, pe Gloria Buzău, scor 4-2 (3-1), în ultimul meci din acest sezon al Ligii a doua.
Cu o formulă inedită, în care și-au făcut loc și tinerii David Matei și Răzvan Florea (acesta a debutat azi la seniori), ambii de la echipa U17, Steaua s-a impus fără mari probleme și încheie play-off-ul neînvinsă pe teren propriu. Bilanțul de acasă în acest play-off este de trei victorii (3-0 cu Unirea Dej, 2-0 cu Dinamo, 4-2 cu Gloria Buzău) și două remize (2-2 cu Poli Iași și 1-1 cu Oțelul Galați).
Azi, golurile formației roș-albastre au fost marcate de Stephan Drăghici (7), Bogdan Chipirliu (33 – pen.), Ștefan Pacionel (45) și Tsvetelin Chunchukov (48)”, a comunicat Steaua.

Cu cele 17 goluri marcate în cele 25 de meciuri disputate în acest sezon, din totalul de 29, Bogdan Chipirliu (30 ani) este din nou golgheterul Stelei și al campionatului Ligii 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-talpan-atacat-si-amenintat-de-ultrasii-stelei-la-meciul-cu-gloria-buzau-juristul-a-fost-trimis-la-psihiatrie-elena-mai-lasa-grecia-va-recomandam-obregia-precum-19271984

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-e-in-prima-liga-a-inceput-sarbtoarea-la-galati-19271985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-sc-otelul-unirea-dej-poli-iasi-dinamo-si-steaua-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1300-19271895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sos-din-partea-frf-parlamentarii-vor-sa-restrictioneze-jocurile-de-noroc-principala-sursa-de-sponsorizare-privata-din-fotbalul-romanesc-ar-fi-foarte-greu-sa-ne-desfasuram-activitatea-ne-v-19271856

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/circo-massimo-sau-minimo-19271610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comandantul-stefan-bichir-si-eduard-bachide-nu-vor-sa-auda-de-tas-ce-se-intampla-la-steaua-unde-tribunalul-din-elvetia-reprezinta-singura-speranta-pentru-o-eventuala-promovare-in-superliga-exclusi-19271550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-multumit-de-parcursul-avut-de-steaua-19271445

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-reactie-oficiala-dupa-atacurile-dintre-florin-talpan-si-daniel-oprita-clubul-nu-poate-tolera-actiuni-care-aduc-prejudicii-de-imagine-celui-mai-mare-brand-sportiv-din-romania-19271440

Marius ANGHEL 21 May. 2023, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă