Ripensia va debuta în sfârșit în campionat, cu ”FC U” Craiova. Cosmin Petruescu: ”Sunt olteni și le e caracteristică puterea interioară de a reveni și de a călca adversarul în picioare”

Anda DELIU 07 Sep. 2020, 13:47 Liga 2
Ripensia va debuta în sfârșit în campionat, cu ”FC U” Craiova. Cosmin Petruescu: ”Sunt olteni și le e caracteristică puterea interioară de a reveni și de a călca adversarul în picioare”

Ripensia Timișoara va lua startul ultima în noua ediție a Ligii 2, după ce jocul din prima etapă a fost anulat din cauza coronavirusului, care a lovit lotul celor de la ”FC U” Craiova, și după ce în runda a doua, roș-galbenii au stat. Bănățenii sunt nerăbdători să dispute primul meci oficial și își doresc un succes la Drobeta Turnu Severin, cu toată că știu că va fi un meci greu.

Cosmin Petruescu: ”Rămânem la fle de încrezători și de optimiști și sperăm să începem bine acest campionat” 

Cosmin Petruescu a urmărit meciul dintre FK Csikszereda și ”FC U” Craiova  și spune că și cu alt antrenor, formația olteană rămâne o echipă imprevizibilă.

Dacă în urmă cu zece zile am spus că suntem nerăbdători, vă dați seama acum ce stare de spirit avem. Ne dorim să începem cu dreptul, chiar dacă suntem conștienți de valoarea adversarului. Am văzut partida lor cu Csikszereda, o partidă foarte bună a ambelor echipe. Cred că a fost între primele trei jocuri ca ritm și ca intensitate. Un rezultat de egalitate echitabil dacă ne raportăm la modul în care s-a disputat jocul.

Rămâne o echipă imprevizibilă din punct de vedere al alcătuirii primului «11» pentru că au transferat jucători cu experiență. Pentru atingerea unui obiectiv pe termen scurt. Rămânem la fle de încrezători și de optimiști și sperăm să începem bine acest campionat”, a spus Cosmin Petruescu.

Amânarea nu a schimbat foarte multe

Vor lipsi la Ripensia Benea, cu meniscul rupt, și Lalic,  care încă nu se antrenează, după o operație la plămâni. Ripensia a disputat jocuri-școală de când s-a amânat meciul cu ”FC U” Craiova. Petruescu spune că asta nu e o problemă, și singurul aspect diferit va fi că oltenii au mai putut să își recupereze din accidentați.

Eu sper că am găsit cele mai bune metode și mijloace pentru a înlocui intensitatea și efortul din jocurile oficiale. Ne-am adaptat, am înlocuit aceste partide cu două jocuri-școală. Sperăm ca din punct de vedere fizic să nu întâmpinăm probleme. Cred că este un avantaj pentru Craiova, pentru că au reușit să-și consolideze anumite relații de joc. Nicolo Napoli nu este străin de ceea ce înseamnă Craiova. Poate au câștigat puțin timp pentru recuperarea jucătorilor pe care i-au avut accidentați”, a mai spsu Petruescu.

Popovici se așteaptă la o opoziție dârză

Alexandru Popovici nu concepe altă variantă decât victoria la Drobeta Turnu Severin.

Luăm partea bună că s-a amânat meciul cu ei. Una e să joci la 15,30 pe 35 de grade și alta să joci la 19,30, pe o temperatură mult mai plăcută.  Mie mi-a plăcut mult Craiova, cum a jucat în Liga 3. Am jucat și la Severin cu ei, îmi place ce au construit acolo. Au o putere, o energie bună. Sunt optimist în privința acestui joc. Sigur, nu se pune problema să nu mergem acolo cu gândul să câștigăm. Nici nu concepem să mergem cu altă stare de spirit acolo. Au fotbaliști buni, sunt bine antrenați, nu știu cum vor reacționa cu Napoli, pentru că s-a schimbat jocul. Sunt olteni și le este caracteristică putere aceasta interioară de a reveni și de a călca adversarul în picioarele. Sper ca entuziasmul acesta al nostru să nu se vadă prea mult în echipă, dar sunt convins că la meci vom ajunge cu concentrarea cea mai bună”, a mai spus Popovici.

Meciul de la Drobeta Turnu Severin se joacă de la 19,30 miercuri și va fi televizat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-e-conectata-suta-la-suta-la-meciul-cu-asu-poli-si-vrea-cele-trei-puncte-adrian-falub-victoria-e-foarte-importanta-alexandru-negrean-vom-face-o-i-19146869

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-e-convinsa-ca-poate-lua-toate-punctele-din-deplasarea-de-la-u-cluj-va-fi-un-meci-frumos-si-interesant-19146578

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-asu-politehnica-a-ramas-fara-un-jucator-care-e-aproape-de-a-semna-cu-o-echipa-de-liga-1-19146559

 

 

 

 

Anda DELIU 07 Sep. 2020, 13:47 Liga 2
Pe aceeași temă