”U” Cluj trece la limită de Dunărea Călărași, după un final electrizant. Echipa lui Costel Enache se apropie de locurile de play-off

Marius ANGHEL 08 Dec. 2020, 18:44 Liga 2

Universitatea Cluj a câștigat cu 2-1 meciul de pe teren propriu cu Dunărea Călărași, după o lungă perioadă, de 53 de zile, în care nu a mai jucat pe Cluj Arena. Ardelenii au trăit la cote maxime finalul partidei, după ce au fost egalați. Sergio Ribeiro a marcat după un contraatac și a asigurat o victorie meritorie pentru echipa sa în acest meci.

Cristian Gavra, la al doilea gol pentru ”U” Cluj în acest sezon

”U” Cluj a dominat autoritar începutul de meci cu Dunărea Călărași. După câteva ocazii bune ratate de Gavra (14), Ștefănescu (18) și Luchin (18), Cristian Gavra (26) a deschis scorul cu un șut din 23 de metri, lângă bara din dreapta, după ce Ștefănescu i-a așezat înapoi, iar atacantul a preluat pe piept și tras.

Conduși, jucătorii Dunării au ieșit la joc și puteau egala prin Valentin Alexandru (42), cu o reluare cu latul, plasat, din 13 metri, însă Muțiu a parat.

Bogdan Șandru a egalat din penalty, Sergio Ribeiro a taxat defensiva visătoare a Dunării

În partea secundă, jocul a fost mai echilibrat, cu ocazii de ambele părți. Cu puține minute rămase până la final, clujenii s-au retras, iar la un șut al lui Sava, mingea a fost blocată cu cotul de Luchin (77), iar arbitrul a dictat penalty. A executat fără emoții Bogdan Șandru (78), iar Dunărea visa la mai mult.

S-a ”aruncat” în atac, iar ”U” Cluj a taxat imediat. Sergio Ribeiro (84) a finalizat din postura de singur cu portarul și diferența putea fi și mai mare după alte două faze de contraatac, în care băieții lui Costel Enache n-au fost lucizi și n-au putut înscrie.

”U” Cluj – pe locul 10, Dunărea – pe 4. Ardelenii mai au un meci în 2020

Totuși, ”U” Cluj s-a impus cu 2-1 cu cu 20 de puncte acumulate în total a urcat pe locul 10 în Liga 2, iar vineri, de la ora 16:00, are programată restanța de pe teren propriu cu Ripensia, când, dacă va câștiga, poate urca pe locul 6, ultimul care asigură calificarea în play-off. Dunărea Călărași rămâne cu 24 de puncte și e pe locul 4 după ultima partidă desfășurată în 2020.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto


Cu amărăciunea nedisputării restanței cu Farul în suflet, ”U” Cluj joacă astăzi, de la ora 16:45, pe teren propriu, cu Dunărea Călărași, în meciul care încheie etapa a 15-a a Ligii 2, ultima stabilită în 2020.

  • Pentru Universitatea, acesta nu va fi ultimul joc pe care îl mai are de disputat în acest an. Peste trei zile, la 11 decembrie, de la ora 16:00, trupa lui Costel Enache va juca împotriva Ripensiei, tot pe teren propriu, în restanța din etapa a 13-a. În schimb, pentru Dunărea Călărași, partida de astăzi este ultima pe care o are de desfășurat în 2020.

”U” Cluj a pierdut ultimele trei meciuri jucate în campionat. Costel Enache: ”Au creat o stare de neliniște, de tensiune, de agitație în cadrul grupului”

”U” Cluj a jucat ultima dată în Cupa României, în faza 16-imilor, când a trecut cu nemilosul 8-2 de Hușana Huși (Liga 3). Ulterior ar fi trebuit să întâlnească Farul, în restanța din runda a 11-a, însă constănțenii au avut cazuri de COVID-19, iar DSP nu i-a lăsat să facă deplasarea la Cluj-Napoca.

Ultimele trei meciuri jucate de echipa lui Costel Enache în campionat, toate în deplasare, nu sunt deloc încurajatoare înaintea partidei de astăzi cu Dunărea. ”U” a cedat cu 1-2 la Reșița, cu 1-0 la Rapid și cu 2-1 la FK Csikszereda, astfel că în fața Dunării jucătorilor le cam tremură gleznele. Ultimul joc desfășurat pe Cluj Arena a avut loc tocmai pe 16 octombrie (53 de zile au trecut de atunci), când remiza cu Concordia Chiajna, scor 1-1.

Și Enache spune că ultimele rezultate înregistrate în Liga 2 dau o stare de neliniște jucătorilor săi. ”Nu e cea mai bună atmosferă, categoric. Ultimele rezultate ale noastre au creat o stare de neliniște, de tensiune, de agitație în cadrul grupului. După ultimul joc pe care ar fi trebuit să îl jucăm, s-au adunat câteva frustrări. Vedem și situația din clasament. Știm că e presiune foarte mare pe cele două jocuri și din toți factorii aceștia e clar că se adună ceva tensiune și neliniște. Clar nu e cea mai bună perioadă a noastră. Simțim tensiunea asta individual, dar și când suntem în grup. Sperăm să o corectăm puțin, în ultimele partide rămase. Cu șase puncte acumulate ne-am mai liniști și am prinde puțină culoare în obraji, dar depinde de ce se va întâmpla mâine și vineri. E o săptămână de totul sau nimic și suntem condamnați să câștigăm, dacă vrem să mai credem în obiectivul nostru.

Aș vrea să cred că cu toții suntem conștienți că nu asta e valoarea noastră, că nu atât putem noi. Măcar din punctul acesta de vedere, pentru noi, pentru cei dragi, pentru cei care ne-au educat, pentru cei care au investit în noi moral, sufletește și financiar să demonstrăm că suntem mai buni și am trecut de o perioadă pe care nu am putut-o gestiona ne-a adus în situația asta”, a spus antrenorul Costel Enache despre meciul cu Dunărea Călărași, cât și cel cu Ripensia.

Partida cu Dunărea Călărași a fost stabilită pentru marți fiindcă la Cluj Arena s-au strâns voturile de duminică, de la parlamentare, din tot județul Cluj.

Dunărea Călărași, la ultimul meci în 2020. Cristian Pustai speră ca problemele financiare să se rezolve

Dunărea Călărași a avut și ea de disputat o restanță la mijlocul săptămânii trecute și a jucat, remizând la scorul de 1-1 pe teren propriu cu Turris Oltul, egalarea venind în ultimele minute.

În ultima deplasare, echipa lui Cristian Pustai a pierdut la Concordia Chiajna, cu 1-2, și și-a oprit o serie de cinci rezultate pozitive. În ciuda problemelor financiare de la Dunărea, echipa are un parcurs foarte bun, având o clasare pe poziție de play-off.

”Am creat un grup. Ar fi păcat să se strice. Eu sunt printre ultimii care mai speră. Spunem și acest lucru jucătorilor, acum cu voce mai moale. Mergem însă înainte pentru că este o muncă a întregului colectiv. E foarte greu, nu știu la ce echipă se mai întâmplă asta, dar e mult să nu te mai plătească din august.

Sper ca această corabie să nu devină o epavă, dar nici în felul acesta nu se mai poate continua. Jucătorii au venit și au avut încredere în stafful de la Călărași, au semnat niște contracte și deja e un timp lung în care nu au fost plătiți. Eu sper ca până la revenire, ianuarie, să se rezolve problemele, să începem un an calendaristic în primele șase. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, nu cred că vor rămâne foarte mulți la Călărași. Sunt moduri în care poți să ceri dreptatea. Să ajungi liber și ca antrenor și ca jucător.

Încă mai avem discuții, sunt promisiuni și eu sper că se va rezolva”, a declarat Cristian Pustai despre situația echipei.

Dunărea Călărași e pe locul 4, ”U” Cluj e pe 14. Ionuț Coza arbitrează meciul de pe Cluj Arena

În acest moment, după disputarea celorlalte meciuri din etapa a 15-a, Dunărea Călărași a ajuns pe locul 4, cu 24 de puncte acumulate în 13 meciuri, în timp ce ”U” Cluj e tocmai pe poziția a 14-a, cu 17 puncte strânse în 12 jocuri.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată în istoria lor, în sezonul trecut. Dunărea s-a impus cu 3-2 pe teren propriu, însă, ulterior, jocul a fost pierdut la ”masa verde” cu 3-0, după ce FRF a descoperit că a folosit un jucător care se afla în stare de suspendare.

Partida de astăzi, de pe Cluj Arena, de la ora 16:45, va fi arbitrată de centralul Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov) și asistenții Damian Antal (Bacău) și Ovidiu Timar (Oradea). Rezervă este Marius Omuţ (Satu Mare), în timp ce observatori au fost delegați Zaharia Ciev (Timişoara) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

TOATE REZULTATELE etapei a 15-a sunt AICI

UNIVERSITATEA CLUJ – DUNĂREA CĂLĂRAȘI 2-1

COMENTARIUL LIVE:

Universitatea Cluj: Muțiu – Ilieș, Andr. Mureșan, Gab. Tamaș (cpt.), Luchin, Taub (Laur. Rus 66′) – Telcean – Negrean (Novac 75′), Golan (Al. Pop 90′), Ștefănescu (Nic. Pîrvulescu 66′) – Gavra (Sergio Ribeiro 75′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Mir. Moraru, Inacio Miguel, Bg. Barbu
Antrenor: Costel Enache

Dunărea Călărași: Began – I. Sîrbu, Bg. Șandru (cpt.), Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez (Măd. Calu 34′) – Tudoran, Cârstocea (S. Sava 62′), Djuric, M. Fotescu (Acolatse 62′) – Val. Alexandru (Zaluschi 79′)
Rezerve neutilizate: Krell – C. Petre, Țenea, Caragea
Antrenor: Cristian Pustai

Min 90+3 Final de partidă pe Cluj Arena. ”U” Cluj câștigă cu 2-1 meciul cu Dunărea Călărași, cu un final electrizant, după egalarea reușită de oaspeți. Ardelenii mai au o restanță și dacă o vor câștiga, vineri, cu Ripensia, vor urca pe loc de play-off
Min 90+2 Contraatac 3 contra 1 pentru ”U” Cluj, Ribeiro pasează execrabil în dreapta, prea tare, Pop prinde mingea în careu, pătrunde spre centru și asează înapoi pentru șutul lui Ribeiro, care trage direct în Wiktorski, aflat în 5 metri. Ribeiro cere penalty pentru un presupus henț, însă arbitrul lasă jocul să continue și imediat dă offside pentru poziția lui Pîrvulescu, aflat între fundașul polonez și portar
Min 90+1 Fază de contraatac 3 contra 2 pentru ”U” Cluj, Rus pasează prea repede pentru Pîrvulescu, iar acesta șutează din 9 metri lateral stânga în blocaj, irosind o mare ocazie de gol
Min 90 + Meciul e prelungit cu trei minute
Min 90 Ultima schimbare la ”U” Cluj. Iese Idan Golan și intră Alexandru Pop
Min 84 2-1 Avântată în atac, Dunărea e prinsă pe contraatac, Golan pasează în față din propria jumătate pentru cursa lui Sergio Ribeiro, care îl face la sprint pe Djuric, pătrunde în careu și finalizează pe jos lângă bara din dreapta
Min 82 Golan fentează în fața careului doi adversari, caută colțul lung, în dreapta, însă trage cu latul mult peste poartă
Min 79 Iese Valentin Alexandru și intră Adrian Zaluschi
Min 78 1-1 Bogdan Șandru bate penalty-ul pe jos, în dreapta, și înscrie, după ce Muțiu a sărit în partea opusă
Min 77 ||| Șandru pătrunde în careu spre dreapta, lasă mingea pentru șutul lui Sava, acesta trage, balonul îl lovește pe Srgian Luchin, întors cu spatele, în cotul drept, sare din pământ peste Muțiu și se duce pe lângă poartă, iar arbitrul dictează penalty pentru henț și cartonaș galben pentru fundaș
Min 75 Încă o dublă schimbare la ”U” Cluj. Ies Alexandru Negrean și Cristian Gavra și intră Daniel Novac și Sergio Ribeiro
Min 66 Dublă schimbare la ”U” Cluj. Iese Cătălin Ștefănescu și Carol Taub și intră Nicolae Pîrvulescu și Laurențiu Rus
Min 65 ||| Kamil Wiktorski îl faultează din spate pe Negrean, oprește un contraatac și primește cartonașul galben
Min 64 Muțiu respinge de sub transversală, din nou în corner, o reluare cu capul a lui Valentin Alexandru din stânga careului mic
Min 62 Dublă schimbare la Dunărea Călărași. Ies Marius Fotescu și Alin Câstocea și intră Charles Acolatse și Sorin Sava
Min 61 Gavra șutează pe jos, cu stângul, din 14 metri ușor lateral stânga, Began reține la prima bară
În deplasările din acest sezon, Dunărea Călărași a obținut următoarele rezultate: 1-0 cu CSM Slatina, 1-2 cu U Craiova 1948 SA, 1-0 cu Petrolul, 2-2 cu Unirea Slobozia, 1-1 cu ASU Poli, 2-1 cu Pandurii și 1-2 cu Concordia Chiajna. Are trei victorii, două remize și două eșecuri.
Min 55 ||| Tudor Telcean intră urât, fără nicio treabă cu mingea, asupra lui Sîrbu și primește cartonașul galben
Min 52 Calu avansează în fața careului clujenilor, de unde trage direct în fața lui Taub, care pică și are nevoie de îngrijiri medicale
Min 47 Golan primește din dreapta și trage din prima, cu dreptul, din 15 metri ușor lateral stânga, spre colțul lung, însă Began e pe poziții și parează în lateral
Min 46 A reînceput meciul
Min 45+1 Pauză pe Cluj Arena. ”U” Cluj conduce cu 1-0 în meciul cu Dunărea Călărași, după reușita lui Cristian Gavra din minutul 26
Min 42 La o fază de atac a Dunării, care nu anunța mare pericol, Tudoran trage din fața careului, mingea e deviată de un adversar și care la Valentin Alexandru, care reia din prima, din aer, cu latul, din 13 metri ușor lateral stânga, spre colțul lung, însă Muțiu plonjează bine și parează
Min 34 Cristian Pustai face o primă schimbare. Iese Ariel Lopez și intră Mădălin Calu
Min 30 Dunărea iese la joc după ce în prima jumătate de oră a fost presată în propriul careu de gazde
Min 28 Mureșan reia cu capul din 9 metri lateral dreapta spre bara a doua, după o centrare dintr-un corner de pe stânga, Began se întinde și reține
Min 26 1-0 Pasă lungă din defensivă, Ștefănescu așează cu capul în dreapta pentru Cristian Gavra, care preia pe piept, lasă mingea să dacă o dată și apoi o șutează din 23 de metri lângă bara din dreapta, la semi-înălțime, făcând inutil plonjonul lui Began
Min 18 În urma centrării din cornerul din dreapta, Luchin reia cu capul din 6 metri central, Began respinge în față, mingea e deviată de un coechipier spre propria poartă, iar Began intervine și scoate din nou în corner, acum de sub transversală
Min 18 Ștefănescu îl fentează pe Sălceanu în dreapta careului și șutează la prima bară, iar Began salvează și scoate în corner aproape din vinclu
Min 14 Ștefănescu pătrunde în dreapta careului, centrează în fața porții, Gavra plonjează și reia cu capul din 5 metri, de la prima bară, însă trimite de puțin pe lângă colțul lung
♦Deși acuza probleme la genunchiul operat și n-a jucat în ultimele meciuri, fundașul Gabriel Tamaș strânge din dinți și revine pe teren pentru a-și ajuta echipa în ultimele partide din 2020, cu Dunărea și apoi Ripensia
Min 6 Golan scapă singur cu portarul, pătrunde în careu, încearcă un lob, însă Began, aflat la 13 metri, se înalță și eține mingea
Min 1 A început partida de pe Cluj Arena

TOATE REZULTATELE etapei a 15-a sunt AICI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-stanciu-reactioneaza-din-nou-la-adresa-lui-ciprian-marica-dupa-nedisputarea-restantei-u-cluj-farul-e-o-prosteala-pe-fata-m-as-simti-mai-bine-daca-m-ar-prosti-un-19161804

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conflictul-aprins-dintre-u-cluj-si-farul-l-a-facut-pe-ciprian-marica-sa-dea-un-pas-in-spate-finantatorul-constantenilor-a-surprins-as-vrea-chiar-sa-rejoc-meciul-nu-ma-int-19161762

Marius ANGHEL 08 Dec. 2020, 18:44 Liga 2
Pe aceeași temă