Rapid și Petrolul se implică și ele în ajutorarea personalului medical. Banii strânși în urma specialului ”Primvs Derby” vor fi donați

Marius ANGHEL 27 Mar. 2020, 15:15 Liga 2

După meciul virtual cu FC Argeș din weekendul trecut, Rapid se pregătește acum pentru un nou derby, unul cu adevărat important pentru suporterii echipei giuleștene. Duminică, de la ora 17:00, echipa alb-vișinie va întâlni Petrolul Ploiești. Bineînțeles, partida va fi tot virtuală, prin intermediul jocului FIFA 20 și transmisă pe pagina de Facebook a clubului, dar, de această dată, sprijină și o campanie umanitară, luând exemplul mai multor echipe din Liga 2 care au făcut acest gest până acum. Ulterior, Petrolul a decis să se implice la rândul ei cu ocazia acestui joc, pentru a ajuta, la rândul ei, în această criză de sănătate.

Rapid donează banii Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. „Matei Balș” București

Dacă la jocul cu Argeșul banii strânși de la suporterii rapidiști din biletele virtuale, sumă necomunicată de reprezentanții clubului, au mers către Centrul de copii și juniori al echipei, de această dată, încasările făcute de pe urma vânzării biletelor vor fi donate Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. „Matei Balș”, din București, pentru ajutorarea personalului medical în lupta cu coronavirusul.

”După meciul cu FC Argeș, câștigat cu 3-2, Rapid continuă seria jocurilor de FIFA, urmând a întâlni un adversar de tradiție, Petrolul Ploiești.
Primvs Derby online se va disputa duminică, de la ora 17:00, urmând ca toți banii încasați din vânzarea biletelor să fie donați către Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. „Matei Balș”, din București.
Biletele pentru partida ce va fi transmisă, în direct, pe pagina oficială de Facebook a Rapidului (FC Rapid 1923), s-au pus în vânzare pe site-ul bilete.ro, la prețul general de 5 lei (AICI).
Este un moment dificil, însă trebuie să luptăm #Impreuna pentru a-i ajuta pe cei ce luptă din prima linie cu acest virus.
#UmplemGiulestiul #LuptamImpotrivaVirusului”, a anunțat Rapid.

Petrolul trimite banii strânși către Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești

UPDATE: Și Petrolul a decis să se implice activ cu ocazia acestui meci virtual cu Rapid și să strângă, la rândul ei, bani pentru a-i dona Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești. Un bilet costă la fel, doar 5 lei.

”Până când ne vom bucura de fotbalul real, stăm în casă și ne susținem favoriții în meciurile virtuale. Duminică, 29 martie, de la ora 17.00, Petrolul și Rapid se vor duela pe FIFA 20 Pro Clubs, transpunând, astfel, în mediul on-line, emoțiile unui derby adevărat al fotbalului românesc!

Și pentru că trăim vremuri complicate, pe care doar împreună le vom traversa cu bine, disputa va avea și o componentă caritabilă, încasările rezultate din biletele virtuale achiziționate de către suporterii „galben-albaștrilor” urmând să fie donate, în sprijinul luptei cu noul coronavirus, către Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești.

Biletele virtuale vor costa 5 lei și vor putea fi achiziționate de pe www.entertix.ro (AICI).

Evenimentul va putea fi urmărit live pe pagina noastră de Facebook și pe canalul de YouTube al FC Petrolul Ploiești”, a anunțat și Petrolul.

Rapid joacă cu primul ”11” din meciul din Giulești cu Petrolul, din sezonul în care câștiga al doilea titlu

Pentru acest „Primvs Derby” special, cei care vor controla Rapid din consolă nu vor utiliza actualii jucători din lot ai echipei giuleștene, ci pe cei care în sezonul 1998/1999 au câștigat al doilea titlu, iar pe Petrolul o învingeau cu 2-1 în Giulești (goluri Pancu 16′, Șumudică 89′ / Tudoran 81′).

Atunci, pentru Rapid au jucat: Lobonț – Stanciu, Dulca, Rednic, Nanu – Măldărășanu (Minteuan 55′), Mutică, Bg. Andone, Bundea (Bolohan 85′) – Pancu (Șumudică 70′), R. Niculescu. Antrenor era Mircea Lucescu.

”U” Cluj a vândut peste 4.400 de bilete pentru meciul virtual cu Dinamo, Ripensia a strâns o sumă impresionantă din donații

De exemplu, în weekendul trecut, meciul virtual dintre ”U” Cluj și Dinamo a dus la vânzarea a 4.418 bilete virtuale, deci la o sumă strânsă în valoare de 22.090 lei, bani care au fost donați Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

O altă echipă din Liga 2, Ripensia Timișoara, nu a jucat un meci virtual pentru a strânge bani, ci a organizat o strângere de fonduri, pentru donații, pe pagina sa oficială și a acumulat în mai puțin de o săptămână nu mai puțin de 50.000 de lei, bani pe care i-a donat Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara. Acțiunea continuă.

Marius ANGHEL 27 Mar. 2020, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă