Labeau a fost eroul meciului virtual dintre Rapid și Argeș. Francezul, „înțepat” de un coechipier din viața reală: „Să înscrie mai mult și să ne ajute în lupta adevărată”

Marius ANGHEL 23 Mar. 2020, 13:15 Campionat

În lipsa meciurilor oficiale din cauza crizei create de coronavirus, cluburile de fotbal sunt implicate în această perioadă în promovarea unor jocuri virtuale. Două dintre acestea sunt Rapid și Campionii FC Argeș, care duminică au avut meci direct pe noul stadion al echipei giuleștene. În viața reală, jocul ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, de la ora 12:00, în Regie, în cadrul etapei a 26-a a Ligii 2. Partida virtuală, organizată de FIFA 20 Pro Clubs, a fost câștigată de Rapid cu 3-2, prin golurile marcate de Brighton Labeau (11, 41) și Cătălin Hlistei (48), pentru giuleșteni, respectiv de Răzvan Matiș (38) și Andrei Panait (90+2), pentru vulturi.

După desfășurarea acestui meci, adevăratul Petre Goge, jucătorul Rapidului, a fost intervievat de cei doi comentatori ai partidei virtuale despre cum i s-a părut jocul. Fundașul giuleștenilor speră ca omul meciului virtual, atacantul Brighton Labeau, marcator a două goluri, să își arate eficiența mai degrabă pe teren, în jocurile reale.

„Dacă Hlistei înscrie destul de des în campionat, trebuia să înscrie și la FIFA. Sper să înscrie și Labeau mai mult și să ne ajute în meciurile din campionat, în lupta adevărată. Având în vedere că a dat două goluri, pot spune că Labeau a fost omul meciului, dar, per total, echipa a stat bine în teren și grupul, pot să zic, a fost la înălțime. Alex Tătaru a fost foarte bun astăzi. Și pe el îl așteptăm să joace mai mult în returul ăsta. Sunt sigură că toți vor avea șanse și, așa cum toți rapidiștii așteaptă, noi ne dorim foarte mult ca în vară să promovăm și să ne bucurăm de a treia promovare consecutivă”, a spus Goge, care a recunoscut că nu se pricepe la jocuri virtuale.

În campionatul Ligii 2, atacantul francez a înscris doar trei goluri în cele 20 de meciuri în care a fost folosit de Daniel Pancu.

Petre Goge s-a văzut de nota 8 și a constatat chimia pe care o are cu Hlistei și în jocul virtual

Despre prestația sa din acest meci cu Argeșul, Goge și-a dat nota 8, puțin mai mult decât a fost cotat de joc, cu 7,9. Rapidistul a constatat însă că echipa a avut o tactică defensivă, în ciuda forulei de joc aleasă de suporteri, un 4-3-3, în care s-au regăsit: Al. Tătaru – I. Voicu (cpt.), Bonnin, Mallo, Goge – Drăghiceanu, Jorza, Alami – Sefer, Labeau, Hlistei.

„Mi-aș da un 8, pe partea defensivă, pentru că am văzut că s-a jucat mai mult faza defensivă. Am stat mai bine în teren”, a apreciat Petre Goge.

Și în acest meci virtual, ca și în jocurile reale, relația de pe teren dintre Petre Goge și Cătălin Hlistei a avut o chimie bună. Fundașul a comentat acest aspect din viața reală.

„Și pe teren se vede lucrul ăsta, în viața adevărată, fotbalistică. Nu știu de unde, că nu am avut nicio legătură până să joc fundaș stânga, chiar înainte eram, cumva, rivali pe post, dar, până la urmă, e bine că avem conexiunea asta și în teren și sper să facem cuplul ăsta cât mai mult timp”, a mai spus Goge.

Petre Goge (28 de ani) joacă la Rapid din vara anului 2017, adică de când echipa evolua în Liga a 4-a București. Până acum a obținut două promovări consecutive, iar în acest sezon speră să o obțină pe a treia, în Liga 1. În acest campionat a fost utilizat în 16 meciuri, în 10 ca titular, și a înscris două goluri, chiar cu Argeșul (2-0) și cu CS Mioveni (5-1). În cariera sa a mai jucat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Urziceni, FC Olt Slatina, ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara, CS U Craiova, CSMS Iași, FC Brașov și Luceafărul Oradea.

Meciul virtual poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

Marius ANGHEL 23 Mar. 2020, 13:15 Campionat
Pe aceeași temă