Fanii rapidiști au virat în contul clubului aproximativ 45.000 de lei

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Jun. 2014, 17:09 Actualizat: 07 Jun. 2014, 17:10 Liga 2
Fanii rapidiști  au virat în contul clubului aproximativ 45.000 de lei

Suporterii rapidiști au virat în contul clubului până în prezent aproximativ 45.000 de lei în urma campaniei de donații promovată pe rețelele de socializare, pentru a strânge suma necesară achitării taxelor recursului la TAS, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleștene.

Suma reprezintă mai mult de jumătate din cei aproximativ 20.000 de franci elvețieni de care FC Rapid are nevoie pe parcursul acțiunii sale la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne prin care speră să obțină licența pentru ediția 2014-2015 a Ligii I.

În contul grupării giuleștene vor mai fi însă virate și sumele obținute după încheierea diverselor licitații pe care fanii le-au inițiat online. Tricouri, ghete și diverse alte obiecte aparținând unor foști sau actuali fotbaliști, precum Daniel Pancu, Ovidiu Herea, Ionel Dănciulescu, Florin Bratu, Marius Niculae sau Mircea Bornescu, sunt în prezent scoase la vânzare pe internet.

Potrivit unor surse din cadrul FC Rapid, campania de donații a suporterilor a apărut ca urmare a întârzierilor clubului Astra Giurgiu la plata ultimelor două rate din transferul mijlocașului Alexandru Ioniță. FC Rapid are de încasat 300.000 de euro de la gruparea giurgiuveană, care nu a achitat suma nici după decizia definitivă și irevocabilă pe plan național a Comisiei de Recurs a FRF. Mijlocașul Alexadru Ioniță II a fost transferat la sfârșitul anului trecut de la Rapid la Astra Giurgiu în schimbul a aproximativ 500.000 de euro. Ultima tranșă din această sumă trebuia achitată de Astra conform contractului la 30 aprilie.

FC Rapid a deschis acțiunea împotriva deciziei Comisiei de Apel a Administrației de Licențiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitând, joi, suma de 1.000 de franci elvețieni reprezentând taxa de înscriere a recursului, iar vineri a trimis la Lausanne toată documentația printr-un curier național.

Clubul giuleștean, aflat în procedură de insolvență, traversează o acută criză financiară și nu dispunea de suma necesară recursului la TAS. Termenul de recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne este de 21 de zile de la comunicarea deciziei, acesta expirând sâmbătă.

Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă și executorie pe plan național. Anterior, la 10 mai, instanța de fond a Administrației de licențiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor în valoare de 900.000 de euro către foștii jucători Julio Cesar și Daniel Paulista.

Formația Rapid evoluează în prezent în Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanța de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câștigase barajul de menținere în primul eșalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condițiile de licențiere pentru sezonul 2013-2014.

În cazul în care Rapid, grupare care și-a asigurat deja promovarea în plan sportiv, primește un răspuns negativ de la TAS, în locul său va intra în Liga I formația FC Clinceni.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Jun. 2014, 17:09 Actualizat: 07 Jun. 2014, 17:10 Liga 2
Pe aceeași temă