Derby-ul ASU Politehnica – Rapid se joacă din nou. De data aceasta, nu pe puncte, ci pentru viață

Anda DELIU 31 Mar. 2020, 08:00 Liga 2
Derby-ul ASU Politehnica - Rapid se joacă din nou. De data aceasta, nu pe puncte, ci pentru viață

Deși în campionat s-au întâlnit deja în tur (1-0 în Regie) și retur (0-0 pe ”Dan Păltinișanu”), ASU Politehnica și Rapid se vor duela din nou. De data aceasta o vor face virtual, într-un meci organizat online, cu scopul strângerii de fonduri pentru Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, unde s-au vindecat 55 din totalul celor 209 cazuri externate de COVID-19 din România.

După modelul meciurilor organizate între Rapid și FC Argeș, ”U” Cluj și Dinamo, dar și Rapid și Petrolul, acum, virtual se reeditează și derby-ul ”frației” dintre timișoreni și bucureșteni. Întâlnirea din jocul FIFA 20 va avea loc în data de 5 aprilie, de la ora 19:00.

”Vremurile dificile pe care le traversăm nu ne pot șterge dragostea de fotbal. Avem în inimă ritmul tobelor, simțim în nări mirosul fumigenelor, ne crește pulsul atunci când ne gândim la un gol al echipei pe care o iubim. Din păcate toate acestea ne sunt pentru moment interzise, însă nu putem sta deoparte de REGELE FOTBAL. La puțin mai bine de o lună de la meciul de pe Păltinișanu încheiat nedecis, ne întâlnim din nou cu frații de la FC Rapid 1923. De această dată într-un meci-eveniment disputat pe consolă, între echipele de ESports ale Politehnicii și Rapidului. Duminică seara vă așteptăm pe toți în fața monitoarelor sau a televizoarelor, pentru a vedea un nou episod al unui duel unic, în familie!”, este anunțul celor de la ASU Poli.

Încasările, pentru Spitalul „Vicotr Babeș”

Un bilet la acest meci virtual costă 15 lei, dar nu e singura modalitate prin care Poli îndeamnă lumea să sprijine Spitalul de Boli Infecțioase de Timișoara, mai precis, pentru stocurile de echipamente de protecție pentru medici. Clubul alb-violet le transmite celor interesați să se implice că pot dona 2 euro printr-un sms la numărul 8841, cu textul ”Donație”. De asemenea, se pot face și donații directe, în contul asociației prin care se strâng bani pentru spital Cont RO84RNCB0255113757760002 (Asociația Dr. Victor Babeș Timișoara, CUI 18737642), cont deschis la BCR.

De la București, Rapid îndeamnă pentru donații tot pentru spitalul din Timișoara.

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a primit deja 50.000 de lei, donații strânse de Ripensia. De asemenea, și echipa de handbal SCM Poli Timișoara adună sume în același scop, iar handbaliștii și-au donat deja o parte din salarii pentru spital.

Anda DELIU 31 Mar. 2020, 08:00 Liga 2
Pe aceeași temă