Pic cu pic, au plătit apa! „Socios” au demonstrat ce înseamnă „Oțelul suntem noi”. Clubul gălățean a scăpat de o problemă urgentă cu ajutorul suporterilor

Pic cu pic, au plătit apa!

Deși nu sunt foarte mulți, raportat la așteptări și la numărul de spectatori, spre exemplu, de la meciul de baraj pentru promovare în Liga 3 de anul trecut (9.000), membrii cotizanți ai Oțelului au demonstrat că reprezintă o bază foarte solidă pentru club, rezolvând foarte repede problema plății unei facturi.

Cei din conducerea SC Oțelul nu au ascuns nicodată că nu au o situație financiară prea roză, astfel că s-a ajuns ca, marți, clubul să intre într-un mic impas. Cine credea că întoarcerea pe stadionul „Oțelul” și administrarea bazei nu au necesitat eforturi uriașe, a aflat cu această ocazie că întreținerea gazonului este costisitoare. Venise data scadentă pentru plata facturii la apă, iar clubul nu avea în acel moment suma de 4.500 de lei (în lunile de vară, suma este de 4-5 ori mai mare!) care trebuia achitată către Apă Canal.

S-a anunțat această situație pe grupul privat al membrilor cotizanți de pe Facebook, iar aceștia au reacționat rapid și foarte eficient, demonstrând ce înseamnă „forța socios”. În doar trei ore, o parte dintre membrii socios au strâns din donații suma de 1.950 de lei, iar până ieri la prânz se ajunsese la 2.300 lei (s-a strâns în total suma de 3.500 lei). Unul dintre ei chiar a plusat, anunțând că, pe lângă cei 500 de lei pe care îi dă în acest moment, în prima zi a fiecărei luni va dona de acum câte 200 de lei.

Cornel Moisescu, președintele clubului și unul dintre donatori, a spus că speră ca acest moment să fie un exemplu și pentru gălățenii care încă ezită să-și suțină echipa ca membri socios. „S-a văzut și cu această ocazie că acum noi suntem forța, este obligatoriu ca majoritatea gălățenilor să înțeleagă asta. Avem nevoie de toți suporterii, toți simpatizanții pentru că noi refacem fotbalul fără patron, fotbalul popular! Dacă nu noi, atunci cine?”, a comentat Moisescu.

Cantonamentul în Antalya, anulat

Altfel, într-o întâlnire cu membrii cotizanți, în care s-a discutat deschis despre situația clubului și care se dorește a deveni periodică și la intervale de timp mici, președintele Cornel Moisescu a anunțat că, din rațiuni financiare, s-a renunțat la plecarea echipei în stagiul centralizat de pregătire care era programat în Antalya (Turcia), în perioada 16-25 februarie.

„Primul motiv este financiar, chiar dacă era o ofertă bună și plăteam în rate. Bani erau, dar am preferat să plătim salariile jucătorilor și staffului. Este o mare satisfacție să fim la zi cu salariile. Al doilea motiv este că nu găsisem încă adversari pentru jocurile amicale dorite acolo”, a explicat președintele SC Oțelul.

Oțelul a jucat ieri primul meci amical din cadrul pregătirilor pentru returul Ligii a 3-a, în compania formației Dacia Unirea Brăila, echipă din Liga a 2-a. Partida, disputată pe stadionul „Siderugistul”, a fost câștigată de formația brăileană, la limită, scor 0-1 (0-1).

Alexandru Ciobanu, antrenorul Oțelului, a început partida cu următoarea formulă de echipă: Udeanu – David, Gâță, Matei, Sevastian – R. Moglan, Chiriac – Bârlădeanu, Necșulescu, Al. Vasile – Silvestre. În repriza secundă au fost utilizați: Vlasie – R. Oprea, R. Moglan, Ilie, Manău – M. Vlad, Necșulescu (Crihană) – Bârlădeanu (Bahnașu), Muscă, Stoian – Cârjan.

Următorul joc de pregătire al SC Oțelul este programat vineri, 9 februarie, când se va deplasa pe terenul unei alte formații din liga secundă, Academica Clinceni.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă