Amical cu patru penalty-uri și șase goluri între FK Csikszereda și Corona Brașov! Ciucanii au tremurat serios în fața echipei din Liga 3

Marius ANGHEL 22 Jan. 2021, 18:34 Liga 2

FK Csikszereda a câștigat la o diferență impunătoare și al doilea amical desfășurat în această perioadă de pregătire de iarnă. După ce la mijlocul săptămânii a trecut cu 6-2 de Șomuz Fălticeni, astăzi, 22 ianuarie, trupa antrenată de Valentin Suciu s-a impus cu 4-2 în fața Coronei Brașov.

Partida dintre divizionara secundă clasată pe locul 8 după 15 etape și liderul Seriei a 5-a a Ligii 3 după 10 etape s-a desfășurat pe terenul sintetic al bazei sportive din Miercurea Ciuc.

Soufiane Jebari, singurul marcator în prima repriză, pentru FK Csikszereda

Primul gol a venit după doar 6 minute de joc, din piciorul lui Soufiane Jebari, după o acțiune din stânga a lui Pinter. Acesta din urmă a fost aproape să înscrie și el, însă a reluat cu capul, din apropierea porții, de puțin pe lângă. La fel, Botorok (25) a avut o ocazie bună să înscrie, dar nu a făcut-o. Însă ciucanii au fost și norocoși la două situații bune ale brașovenilor, în minutele 36 și 40.

Patru penalty-uri acordate în partea secundă, două de fiecare echipă, însă unul ratat de Corona Brașov

În partea secundă, după ce Suciu a schimbat echipa, Juan Bauza (49) a majorat diferența dintr-o pasă excelentă a lui Takacs. În replică, liderul Seriei a 5-a a Ligii 3 a trimis mingea în bară de două ori într-un minut.

A urmat apoi primul penalty dintre cele patru pe care avea să le acorde arbitrul brașovean Octavian Ciucanu, câte două de fiecare echipă. Toni Suciu l-a obținut pentru FK Csikszereda, iar Juan Bauza l-a executat în minutul 71. La primul atac după aceea, Corona a înscris frumos prin Marius Manole (72), învingându-l pe Gyenge cu un șut din afara careului.

Tot brașovenii au fost mai periculoși și după ce Csikszereda a reluat mingea de la mijlocul terenului. Echipa din Liga 3 a ajuns imediat în careul advers, iar Bara a comis penalty. Diego Alupoaie (73) a ratat însă lovitura de pedeapsă.

Același Bara avea să o comită din nou în propriul careu, iar arbitrul a acordat penalty. Raul Toader (87) a fost mai lucid și a redus din diferență, însă imediat ciucanii și-au asigurat succesul cu un gol semnat tot din penalty. Bauza s-a ciocnit de portarul advers, iar Toni Suciu (89) a transformat lovituri de la punctul cu var.

FK Csikszereda, prima repriză: Rybansky – Csonka, Vereguț, Palmeș, Gergely, Csuros, Jebari, Omar, Botorok, Rotar, Pinter
FK Csikszereda, a doua repriză: Gyenge – Marrone, Apro, Kelemen, R. Takacs, Bara, Szondi, Casiadi, Schieb, T. Suciu, Bauza

Mihai Stoichiță și Răzvan Rotaru, cu treabă la Miercurea Ciuc, dar și spectatori la amical

La amical au asistat și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, cât și Răzvan Rotaru, selecționerul naționalei U16, cei doi fiind la Miercurea Ciuc pentru un curs ținut antrenorilor academiei clubului Csikszereda.

Dacă pentru FK Csikszereda acesta a fost al doilea test din acest an, pentru Corona a fost primul amical. Brașovenii vor susține miercuri următorul joc de pregătire, la Cheile Grădiștei, cu CSM Slatina, echipă tot din Liga 2.

Ciucanii, care și-au reluat antrenamente la data de 14 ianuarie, ar trebui să plece într-un cantonament de 14 zile în Antalya, în perioada 24 ianuarie – 6 februarie, însă clubul n-a comunicat nimic în acest sens, dacă mai merge sau nu în Turcia, ținând cont de actuala situație generată de pandemia COVID-19.

Foto: FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fk-csikszereda-victorie-la-scor-de-tenis-in-primul-amical-al-anului-cu-somuz-falticeni-ciucanii-mai-au-programat-un-test-cu-o-echipa-din-liga-3-dupa-care-ar-trebui-sa-mearga-in-antalya-pen-19165727

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-a-renuntat-la-norbert-janos-mijlocasul-nu-l-a-convins-nici-pe-valentin-suciu-19165767

https://liga2.prosport.ro/seria-1/date-istorice-legate-de-participantele-esalonului-secund-csm-resita-e-cea-mai-familiarizata-cu-liga-2-u-cluj-farul-si-petrolul-sunt-in-top-la-sezoane-si-puncte-acumulate-19165084

Marius ANGHEL 22 Jan. 2021, 18:34 Liga 2
Pe aceeași temă