Rapid, amendată usturător pentru că a organizat meciul cu CS Mioveni cu spectatori în tribună. Urmează analiza jocului cu ”FC U” Craiova, când s-a sărbătorit promovarea. Și Dunărea Călărași va avea probleme

Marius ANGHEL 20 May. 2021, 15:28 Liga 2
Rapid, amendată usturător pentru că a organizat meciul cu CS Mioveni cu spectatori în tribună. Urmează analiza jocului cu ”FC U” Craiova, când s-a sărbătorit promovarea. Și Dunărea Călărași va avea probleme

Rapid n-a scăpat nesancționată de Federația Română de Fotbal după ce la meciul cu CS Mioveni (scor 1-1), din 24 aprilie 2021, în etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 2, a permis accesul în tribuna arenei de la baza federației de la Mogoșoaia, acolo unde s-a desfășurat jocul, a unor persoane care nu aveau ce căuta acolo.

Suporterii au luat loc în tribună, în ciuda faptului că accesul lor era interzis de protocolul medical din timp de pandemie, iar atunci când au fost chestionați de observator sau oamenii de ordine au spus că sunt îngrijitorii terenului.

  • 40.000 de lei este sancțiunea financiară dictată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF în acest caz, clubul evitând o amendă mult mai mare, ca de exemplu de 100, 70, sau 50 de mii de lei.

Rapid – CS Mioveni s-a jucat cu spectatori, în ciuda restricțiilor din pandemie

La jocul dintre Rapid și CS Mioveni, golul reușit de Cătălin Hlistei pentru giuleșteni, în minutul 43, a atras o reacție în lanț din tribună. Reușita mijlocașului a fost sărbătorită zgomotos din singura tribună a stadionului din Mogoșoaia, iar una dintre camerele care filmau jocul a fost întreptată către locul cu pricina și a surprins imagini pe care oficialii Rapidului n-ar fi vrut să apară în direct.

Zeci de suporteri, în mijlocul lor fiind chiar patronul Victor Angelescu și consilierul Daniel Niculae, dar și alți oficiali ai clubului, erau în picioare, aplaudau și strigau către jucătorii din teren. Distanțarea socială nu exista, însă e drept că persoanele aflate aproape umăr lângă umăr purtau mască de protecție.

Sport.ro a scris că o parte dintre oamenii prezenți la meci au fost trecuți ca îngrijitori ai gazonului pe listele de acces.

Sursa citată informează că jandarmii prezenți la fața locului i-au luat la întrebări pe spectatori, una dintre ele fiind cu ce se fertilizează gazonul. Suporterii n-au știut să răspundă. La pauză, sesizat de organele de ordine, observatorul George Constantinescu (Slatina) a făcut verificări pe raportul dat înaintea jocului de Rapid privind acei spectatori din tribună.

Din informațiile Liga2.ro, la meci a fost prezent și Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al FRF, care s-a scandalizat, la rândul său, de numărul mare pe persoane prezente în tribună. Acesta ar fi verificat personal lista dată de Rapid cu persoanele acceptate în interiorul stadionului și l-a pus pe observator să facă poze și să filmeze spectatorii.

Obligația observatorului de joc este să remarce astfel de nereguli, însă, de cele mai multe ori, aceștia nu-și respectă atribuțiile.


Imagini cu suporterii prezenți în tribună la meciul Rapid – CS Mioveni. Video: www.sport.ro

Amendă de 40.000 de lei pentru Rapid, pentru că a ”indus în etoare” reprezentanții FRF

Cazul a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, care în ședința din 17 mai a decis sancționarea clubului Rapid cu 40.000 de lei.

”În baza art. 80/e coroborat cu art. 83/7 din RD și Cap. VIII-ultim alineat din Protocolul de Desfășurare a Competițiilor în sezonul 2020-2021 Fotbal Club Rapid se sancționează cu penalitate de 40.000 lei”, a sunat decizia comisiei federației.

Ultimul aliniat din protocol spune: ”Inducerea în eroare a reprezentanților forului organizator cu privire la funcțiile sau atribuțiile persoanelor cărora li se permite accesul în zonele 1 sau 2 din cadrul arenei sportive, astfel cum sunt acestea definite în Protocol”.

Este fix același aliniat în bază căruia a fost sancționată și ”FC U” Craiova, după jocul din sezonul regular de la Ploiești, cu Petrolul.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dictat însă o penalizare dintre cele mai mici pentru Rapid, fiindcă putea fi încadrată și la punctele care prevedeau amenzi de până la 100 de mii de lei.

Rapid, chemată la comisie și pentru încălcarea protocolului la meciul cu Craiova, când s-a sărbătorit promovarea în Liga 1

Pentru Rapid probabil că urmează o penalizare financiară și mai mare, având în vedere că a recidivat.

La meciul cu U Craiova 1948 SA (scor 1-3), desfășurat luni, 17 mai 2021, în etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, de această dată la Buftea, tot la baza FRF, a fost din nou mare înghesuiată în tribună, și mai aglomerat ca la jocul cu CS Mioveni.

Înainte de acest joc cu oltenii, Rapid a promovat matematic în Liga 1 datorită rezultatului dintre ASU Poli și CS Mioveni (scor 2-2), astfel că arena din Buftea a fost luată cu asalt de o mulțime de suporteri, oameni de fotbal și alte persoane care au vrut să vadă la finalul momentul de bucurie al giuleștenilor.

Totul s-a produs după anunțul public al președintelui României, Klaus Iohannis, care comunica faptul că stadioanele vor putea primit spectatori în proporție de 25 la sută din capacitatea sa. Numai că măsura trebuia mai întâi să apară în Monitorul Oficial, cu toate regulile ei, lucru care s-a produs abia ieri, 19 mai. În plus, la jocul de la Buftea, tribuna a fost plină ochi, nici vorbă de cei 25 la sută.

Pentru acest lucru, Rapid a fost chemată la Comisia de Disciplină și Etică a FRF în data de 26 mai, când probabil va fi amendată din nou.

Și la meciul Dunărea Călărași – Rapid au fost probleme și va fi analizat de comisia FRF

Tot în data de 26 mai 2021 se va judeca la comisia FRF și cazul din meciul Dunărea Călărași – Rapid (scor 3-2), desfășurat în data de 7 mai, în etapa a 7-a a play-off-ului.

Atunci însă, cei care au încălcat protocolul medical au fost gazdele de la Dunărea Călărași, cel mai probabil. Imaginile transmise în direct, cât și fotografiile surprise la fața locului au arătat o tribună oficială arhiplină, cu diverse personaje apropiate Dunării, care nu au respectat protocolul, nu au avut nici măcar măști de protecție, să nu mai spunem de distanțarea socială.

Observatorul partidei, Lucian Cîrjă (Constanţa), a fost pus de către Comisia de Disciplină și Etică să depună un raport suplimentar față de cele petrecute la Călărași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ole-ole-ole-ola-a-intrat-rapidu-n-a-video-cum-au-sarbatorit-giulestenii-dupa-ce-au-promovat-in-liga-1-19185632

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-rapid-cs-mioveni-s-a-jucat-cu-spectatori-in-tribuna-chiar-sub-privirile-federalului-gabriel-bodescu-jandarmii-au-intervenit-giulestenii-risca-o-amenda-usturatoare-19181536

 

Marius ANGHEL 20 May. 2021, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă