Spectatorii revin pe stadioane, începând cu 15 mai, la mai bine de un an de când li s-a interzis accesul din cauza pandemiei! Anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis | VIDEO

Marius ANGHEL 14 May. 2021, 01:05 Diverse
Spectatorii revin pe stadioane, începând cu 15 mai, la mai bine de un an de când li s-a interzis accesul din cauza pandemiei! Anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis | VIDEO

Mult așteptatul anunț privind revenirea spectatorilor la evenimentele sportive în România, în special la meciurile de fotbal, a fost făcut joi, 13 mai 2021, de președintele Klaus Iohannis, la mai bine de un an de zile de la momentul în care și țara noastră declara stare de urgență din cauza pandemiei COVID-19 și începeau măsurile stricte pentru evitarea răspândirii covonavirusului.

Începând de sâmbătă, 15 mai 2021, meciurile de fotbal din România vor putea avea spectatori, în limita a 25 la sută din capacitatea stadionului unde au loc jocurile.

Din 15 mai, meciurile de fotbal se pot juca cu spectatori, cu 25 la sută din capacitatea stadionului

Anunțul a fost făcut de preşedintele României, Klaus Iohannis, după o şedinţa de lucru cu premierul Florin Cîţu, membri ai Guvernului, şefi de instituţii şi experţi, în care s-a luat mai multe măsuri de relaxare, printre care și cea legată de spectatori la evenimente sportive în aer liber.

”Din acest weekend, activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25 la sută din locuri ocupate, deci cu spectatori”, a transmis Klaus Iohannis într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

”Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să ne vaccinăm – aşa de simplu este!”, a mai spus președintele României.

Premierul Florin Cîţu a precizat că evenimentele sportive vor fi deschise începând cu 15 mai pentru spectatori, de preferat persoane vaccinate. ”Este mult mai uşor să nu fie cozi la intrare şi aşa mai departe, se poate face uşor acces”, a spus premierul, care a transmis că va merge la finala Cupei României, Astra – Universitatea Craiova, care se va disputa în data de 22 mai 2021, la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”.

Din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior, cu câteva excepţii, respectiv pieţele, târgurile şi staţiile de transport public, dar şi restricţiile de circulaţie noaptea şi cele asupra programului agenţilor comerciali.

Meciuri în play-off-ul și play-out-ul Ligii 1, play-off-ul Ligii 2 și baraje de promovare/menținere în Liga 1, Liga 2, respectiv Liga 3. Dar și finala Cupei României

După data în care spectatorilor le va fi permis accesul din nou pe stadion, în acest sezon de Liga 2, din play-off mai sunt de disputat două etape după data de 15 mai, dar și cele două jocuri dintre Fotbal Comuna Recea și Unirea Slobozia, din barajul de menținere în eșalonul secund. Totodată, vor mai fi de disputat și cele două baraje de promovare/menținere în Liga 1, cât și trei etape din play-off-ul Ligii 1 și două etape din play-out-ul Ligii 1.

În Liga 3 mai sunt de disputat barajele de promovare în Liga 2, manșa retur a primei etape (15-16 mai), iar apoi etapa a doua, cu jocuri tur și retur.

Și mai jos, la nivel fotbalistic, în zilele de 16 mai și 23 mai sunt stabilite meciurile de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 3.

Totodată, în data de 22 mai are loc finala Cupei României: Astra – Universitatea Craiova, la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”.

Ultimul meci în Liga 2 cu spectatori în tribună: FK Csikszereda – Petrolul, disputat la 8 martie 2020

În Liga 2, ultimul meci cu spectatori a fost FK Csikszereda – Petrolul Ploiești 1-2, din etapa a 24-a a Ligii 2 2019/2020, desfășurat la data de 8 martie 2020, acesta fiind, totodată, ultimul joc din sezonul regular suspendat și mai apoi ”înghețat” din cauza pandemiei.

Circa 1.000 de spectatori a găzduit în tribune arena din Miercurea Ciuc. De atunci, după reluarea competițiilor sportive, publicul n-a mai avut acces pe stadion, la ordinul Guvernului.

Declarația completă din 13 mai a președintelui Klaus Iohannis:

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 14 May. 2021, 01:05 Diverse
Pe aceeași temă