CS Mioveni a remizat la Slatina și începe play-off-ul Ligii 2 de pe loc calificabil în barajul de promovare. Constantin Schumacher: ”Ne-am atins obiectivul”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2024, 16:30 Liga 2

Cu sacii în căruță, adică matematic calificată în play-off-ul Ligii 2 din etapa trecută, după succesul de pe teren propriu cu Steaua, CS Mioveni a obținut doar o remiză în deplasarea de la Slatina, în cadrul ultimei runde a sezonului regular. 0-0 s-a încheiat partida cu oltenii care vor continua în play-out, după un joc în mare parte echilibrat și fără mari ocazii de gol.

Pentru CS Mioveni, acesta a fost al șaselea egal înregistrat în acest sezon, iar punctul obținut nu a menținut-o în clasament peste Gloria Buzău.

Constantin Schumacher, mulțumit de remizat Mioveniului cu CSM Slatina

La finalul jocului desfășurat sâmbătă, pe stadionul 1 Mai din Slatina, în etapa a 19-a a Ligii 2, Constantin Schumacher a fost asaltat cu întrebări de jurnaliștii locali mai degrabă despre ceea ce va urma pentru echipa sa, decât despre întâlnirea cu CSM Slatina și rezultatul obținut. Antrenorul a făcut și o trimitere la partida contra echipei lui Daniel Oprescu, spunând că este mulțumit cu punctul obținut.

”Suntem bucuroşi că ne-am calificat în play-off încă de etapa trecută. Încercăm să acumulăm cât mai multe puncte. Astăzi am jucat cu o echipă bună a campionatului. Știm că este o echipă agresivă, care se bate pentru fiecare minge, care încearcă să joace un fotbal ofensiv. Ne-am atins obiectivul, pentru că încercăm să acumulăm puncte de la fiecare meci.
Sunt fericit de ce a realizat echipa mea, iar de acum încolo trebuie să ne gândim la play-off”, a comentat Schumacher.

CS Mioveni, în egalul cu CSM Slatina: Fl. Croitoru – Trașcu, Ignat, R. Garutti, Gogor, Șerbănică (cpt.) – Andr. Panait (Bolohan 60′), Cărăruș – Mih. Costea (Duțan 60′), Blănaru (Al. Cr. Stan 75′), Guțea (I. Șerban 60′). Rezerve neutilizate: Val. Sima – Massaro, Burnea, A. Șerban, Căprescu.

Mioveniul se luptă în play-off pentru un loc direct promovabil

CS Mioveni a încheiat sezonul regular cu 33 de puncte, cu care va începe play-off-ul în care își dorește o clasare finală pe o poziție direct promovabilă.

Momentan, pe aceste locuri direct promovabile se află Unirea Slobozia, cu 40 de puncte și parcă scăpată în câștigătoare a acestui prim loc care duce în SuperLigă, și Gloria Buzău, cu 34 de puncte. Sub CS Mioveni se află FK Miercurea Ciuc, cu 32 de puncte.

”Vom face tot posibilul să promovăm direct, pentru că ştim nivelul Ligii a 2-a, în momentul acesta. Este mai greu să te baţi la baraj cu o echipă de Liga 1, dar nu ne vom da la o parte. Vom încerca să facem tot posibilul să câștigăm cât mai multe puncte pe teren, să ne batem de la egal la egal cu toate echipele cu care vom juca în play-off și după aia să vedem care e mai bun. Echipele din play-off sunt bune, au jucători cu experiență. Jucătorii mei trebuie să dea totul pe teren și cel mai bun să câștige”, a mai spus Schumacher, întrebat dacă echipa sa țintește la un loc direct promovabil.

Echipa lui Schumacher începe play-out-ul de pe penultimul loc, care asigură prezența în barajul de promovare

În play-off, CS Mioveni va avea ca adversari CSC Șelimbăr, Unirea Slobozia, Corvinul Hunedoara, Gloria Buzău și FK Miercurea Ciuc. Șelimbărul și Corvinul nu au drept de promovare, astfel că participarea în acest sezon în play-off asigură cel puțin prezența în barajul pentru prima ligă.

Momentan, echipele nu-și cunosc programul din cele zece etape, deoarece tragerea la sorți a acestuia va avea loc marți, de la ora 12:00, la sediul FRF.

Play-off-ul urmează să debuteze în jurul datei de 30 martie 2024. Vineri, Comitetul Executiv al FRF a modificat programul competițional, play-off-ul urmând să se încheie cu o săptămână mai devreme, fiind introdusă încă o etapă intermediară, iar jocurile de baraj de promovare/menținere în SuperLigă au loc și ele mai devreme.

Declarațiile lui Constantin Schumacher după CSM Slatina – CS Mioveni 0-0:

Foto: NewsFlux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19302993

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-concluzii-dupa-csm-slatina-cs-mioveni-0-0-19303046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-castigat-rezonul-regular-de-liga-2-19303131

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-obtinut-scorul-sezonului-pentru-ea-in-meciul-decisiv-pentru-calificarea-in-play-off-andrei-prepelita-sincer-nu-ma-gandeam-ca-o-sa-stam-cu-emotii-pana-la-ultimul-meci-19303248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-primit-trei-goluri-in-derby-ul-cu-unirea-slobozia-19303069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-remizat-in-deplasarea-de-la-dumbravita-19303126

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Marius ANGHEL 17 Mar. 2024, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă