Gloria Buzău este ultima calificată în play-off-ul Ligii 2 și urcă pe loc direct promovabil. Când se stabilește programul și toate detaliile despre turneul celor mai bune șase echipe din acest sezon

Marius ANGHEL 16 Mar. 2024, 17:37 Liga 2
Gloria Buzău este ultima calificată în play-off-ul Ligii 2 și urcă pe loc direct promovabil. Când se stabilește programul și toate detaliile despre turneul celor mai bune șase echipe din acest sezon

Gloria Buzău nu a avut nicio emoție în a-și câștiga meciul din ultima etapă a sezonului regular, trecând cu 5-0 pe teren propriu de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, astfel că echipa lui Andrei Prepeliță nu a fost interesată de rezultatele partidelor de la Cisnădie și Piatra Neamț și a devenit ultima calificată în play-off-ul Ligii 2.

În turneul care asigură cel puțin prezența în barajul de promovare în prima ligă, fiindcă în acest sezon în play-off participă două echipe fără drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, mai sunt calificate Unirea Slobozia, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc.

În Liga 2 va urma o pauză de o săptămână, din cauza meciurilor echipelor naționale, play-off-ul urmând să debuteze în jurul datei de 30 martie 2024. Ieri, Comitetul Executiv al FRF a modificat programul competițional, play-off-ul urmând să se încheie cu o săptămână mai devreme, fiind introdusă încă o etapă intermediară, iar jocurile de baraj de promovare/menținere în SuperLigă au loc și ele mai devreme.

CSC Șelimbăr, Corvinul Hunedoara, Unirea Slobozia, CS Mioveni, FK Miercurea Ciuc și Gloria Buzău participă în play-off-ul Ligii 2, ediția 2023-2024

CSC Şelimbăr – Chindia Târgovişte 2-1
CSM Slatina – CS Mioveni 0-0
Gloria Buzău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 5-0
Unirea Slobozia – Corvinul Hunedoara 3-1
CSC Dumbrăviţa – FK Miercurea Ciuc 1-1

Acestea au fost rezultatele din ultima etapă a sezonului regular înregistrare de cele șase echipe care vor juca în acest sezon în play-off.

CSC Șelimbăr, Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia erau matematic în play-off cu trei etape înainte de finalul sezonului regular, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc și-au asigurat și ele accederea din runda trecută, iar acum Gloria Buzău a câștigat bătălia de la distanță cu Chindia Târgoviște și Ceahlăul Piatra Neamț și a întregit Topul 6 din ediția 2023-2024 de Liga 2.

Marți se decide, prin tragere la sorți, programul play-off-ului Ligii 2. CSC Șelimbăr și Corvinul joacă fără să poată promova

Programul play-off-ului va fi stabilit de către FRF marți, 19 martie, de la ora 12:00, la sediul FRF, unde va avea loc tragerea la sorți. În Liga 2, spre deosebire de prima ligă, programul nu este stabilit în funcție de locurile pe care le ocupă echipele la finalul sezonului regular, ci organizatorul competiție, federeația, preferă tragerea la sorți.

În play-off-ul Ligii 2, spre deosebire de cel din prima ligă, echipele intră cu numărul de puncte acumulate în sezonul regular. În liga secundă se joacă doar tur în sezonul regular, deci câte 19 meciuri de fiecare echipă. În SuperLigă se joacă tur și retur în sezonul regular, iar în play-off, cât și play-out se intră cu punctaj înjumătățit.

Partidele din play-off-ul ligii secunde se vor juca în sistem tur-retur, rezultând încă zece meciuri pentru fiecare echipă. Excluzându-le pe CSC Șelimbăr și Corvinul, care nu au drept de promovare, dintre celelalte patru participante primele două clasate vor promova direct, iar celelalte două vor merge în baraj de promovare în dublă manșă contra unei prim-divizionare.

  • Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului Ligii 2 se va face pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

Echipele din play-off-ul Ligii 2 și numărul de puncte cu care vor începe turneul:

1. CSC Șelimbăr – 42
2. Unirea Slobozia – 40
3. Corvinul Hunedoara – 37
4. Gloria Buzău – 34
5. CS Mioveni – 33
6. FK Miercurea Ciuc – 32

  • În acest moment, pe locurile direct promovabile se află Unirea Slobozia și Gloria Buzău, iar pe cele care duc în barajele de promovare sunt CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor la finalul sezonului regular

Calendarul play-off-ului Ligii 2:

Etapa 1: 30 martie 2024
Etapa 2: 6 aprilie 2024
Etapa 3: 10 aprilie 2024
Etapa 4: 13 aprilie 2024
Etapa 5: 20 aprilie 2024
Etapa 6: 24 aprilie 2024
Etapa 7: 27 aprilie 2024
Etapa 8: 3 mai 2024
Etapa 9: 8 mai 2024
Etapa 10: 11 mai 2024

Baraj menținere / promovare în SuperLigă: 19 și 25 mai 2024

Marius ANGHEL 16 Mar. 2024, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă