Corvinul, învinsă de Unirea Slobozia, echipa cu care a fost braț la braț în ultimele șapte etape. Florin Maxim: ”Uneori, am impresia că mai apare din mentalitatea din Liga a 3-a”

Marius ANGHEL 16 Mar. 2024, 23:53 Liga 2

Corvinul Hunedoara a încheiat sezonul regular al Ligii 2 cu un eșec drastic în deplasarea de la Unirea Slobozia, formație cu care s-a aflat braț la braț, pe podium, în ultimele șapte etape.

Cu scorul de 1-3 a cedat echipa lui Florin Maxim în Bărăgan, într-un moment în care a avut în față un adversar pe măsura sa și cu un succes ar fi putut termina pe locul 1, dacă Șelimbărul s-ar fi împiedicat acasă de Chindia. Nu numai că a cedat, dar și-a pierdut și locul 2, pe care l-a ocupat la finalul a zece dintre cele 19 etape, ba chiar va avea și dezavantaj în cazul în care la finalul play-off-ului va fi la egalitate de puncte cu Slobozia.

Florin Maxim a spus după jocul de la Slobozia că echipa care a fost mai determinată a câștigat.

Corvinul a pierdut derby-ul cu Unirea Slobozia. Florin Maxim: ”Echipa mai determinată a câştigat”

Prima repriză din derby-ul etapei a 19-a s-a încheiat la egalitate. În partea secundă, Andrei Dorobanțu (57) l-a învins primul pe Lefter cu un șut cu dreptul de la 18 metri, aproape în vinclul din dreapta. Apoi Laurențiu Vlăsceanu (65) a avut o incursiune excelență în stânga și a marcat din 11 metri la prima bară.

Corvinul putea reintra în meci după golul lui Viorel Lică (74) din 6 metri, în urma unui corner executat de Neacșa și prelungit de Câmpan, însă jucătorii lui Florin Maxim n-au avut puterea să mai înscrie o dată. Mai mult, în minutul 90+5, după un contraatac în viteză în banda stângă a lui Vlăsceanu, acesta trimis în fața porții, de unde Serges Ekollo a stabilit scorul final, 3-1.

”O primă repriză în care ne-am anihilat complet, reciproc. După pauză, am făcut o greşeală la mijlocul terenului… apoi, efectiv, au venit peste noi, mă aşteptam de la jucătorii cu experienţă să calmeze puţin jocul, dar nu s-a întâmplat. Asta spre deosebire de gazde, care au gestionat bine momentele de după golul nostru, chiar dacă am avut şansele noastre… apoi a venit încă o greşeală, ca să fie tot tacâmul complet. Singurul lucru pe care l-aş putea scoate în evidenţă e atitudinea de după primirea primelor două goluri şi cam atât. Trebuie să ne obişnuim cu astfel de meciuri, astfel de adversari pentru play-off. Uneori, am impresia că mai apare din mentalitatea din Liga a 3-a, pentru că am primit goluri destul de uşor, am crezut, apoi, că putem reveni. Sunt goluri pe care le puteam evita, dar asta e. Astăzi echipa mai determinată a câştigat! Mă aşteptam la altceva, dar împreună am câştigat, împreună pierdem”, a declarat Florin Maxim, citate de site-ul Corvinului.

Al patrulea eșec în acest sezon pentru Corvinul: ”Degeaba încercăm să jucăm frumos, dacă nu ne ies lucruri bune în defensivă, cât şi pe atac”

Pentru Corvinul, acesta a fost al doilea eșec consecutiv în deplasare în 2024, după 1-2 la Gloria Buzău, al treilea ”afară” în acest sezon, după 1-2 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii, și al patrulea în total în cele 19 etape, după 0-2 acasă cu CS Mioveni.

În rest, echipa hunedoreană a acumulat 11 victorii și patru remize.

”Am mai avut un duş rece de acest gen şi la Buzău, apoi am răspuns bine. Ca şi acolo, adversarii ne-au dominat în marea majoritate a duelurilor şi atunci aici trebuie să fie semnele de întrebare. Degeaba încercăm să jucăm frumos, dacă nu ne ies lucruri bune la acest capitol, atât în defensivă, cât şi pe atac. Dar vine această pauză, ne regrupăm şi sper ca până la primul joc din play-off să arătăm ceea ce putem cu adevărat şi să ne creştem nivelul”, a mai spus Maxim.

Corvinul, în eșecul cu Unirea Slobozia: Lefter – Fl. Iacob, V. Lică, Ant. Manolache (D. Pop 73′), Velisar – Hrezdac, M. Chindriș (Bradu 67′) – Lupu (Nic. Pîrvulescu 80′), Neacșa (cpt.), T. Mitran (Câmpan 67′) – M. Coman. Rezerve neutilizate: Blaga – Ad. Nicolae, Hergheligiu, Seb. Ion, Predică.

Corvinul începe play-off-ul Ligii 2 de pe locul 3

Corvinul va continua sezonul în play-off, alături de CSC Șelimbăr, Unirea Slobozia, Gloria Buzău, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc. Echipa hunedoreană și CSC Șelimbăr nu au drept de promovare.

Va începe turneul de pe locul 3, cu 37 de puncte, la cinci puncte în spatele liderului CSC Șelimbăr.

Momentan, echipa lui Florin Maxim nu-și cunoaște programul din cele zece etape, deoarece tragerea la sorți a acestuia va avea loc marți, de la ora 12:00, la sediul FRF.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19302993

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-concluzii-dupa-csm-slatina-cs-mioveni-0-0-19303046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-scapat-pe-final-victoria-cu-fk-miercurea-ciuc-19303013

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Marius ANGHEL 16 Mar. 2024, 23:53 Liga 2
Pe aceeași temă