FK Miercurea Ciuc nu a respectat planul tactic la Dumbrăvița. Robert Ilyeș: ”Dacă puteam, schimbam cinci sau șase jucători la pauză”

Anda DELIU 17 Mar. 2024, 01:11 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul din deplasare cu CSC Dumbrăvița, după ce a fost condusă până aproape de final și a marcat dintr-un penalty.

În prima repriză, aproape că ciucanii nu au tras la poartă, iar antrenorul Robert Ilyeș a precizat că echipa nu a abordat debutul de joc așa cum s-a discutat. În repriza a doua, ocaziile au fost mai multe pentru vizitatori, dar nu a fost destul pentru o victorie.

FK Miercurea Ciuc a remizat la Dumbrăvița, după meciul în care a obținut calificarea în play-off-ul Ligii 2

Dragan Paulevici a deschis scorul pentru CSC Dumbrăvița, în minutul 35, iar Gabor Makrai a adus egalarea pentru FK Miercurea Ciuc în minutul 84, din penalty.

Robert Ilyeș i-a scos la pauză pe Bakoș, Jelena și Anderson Ceara, dar spune că ar fi schimbat și mai mult.

”A fost un meci aprig disputat. S-a văzut că ambele echipei și-au dorit să câștige. Din această cauză au ieșit și mici scandaluri, dar, per total, cred că rezultatul este echitabil. Pentru că astăzi am întâlnit o echipă foarte arțăgoasă. Știam acest lucru, am pregătit toată săptămâna, dar jucătorii mei încă nu au înțeles ce înseamnă să joci împotriva unei echipe care știu foarte bine ce joacă acasă. Știam că aici e un colectiv care joacă până în minutul 90. E o echipă agresivă, îi place să joace la dueluri, și, din această cauză, zic că jucătorii mei nu au fost pregătiți mental 100 la sută pentru jocul de astăzi. Am intrat prea pe vârfuri, din păcate. Dacă puteam, voiam să schimb cinci sau șase jucători la pauză, pentru că atitudinea unor jucători m-a nemulțumit foarte tare.

(n.r. – întrebat dacă e deranjat că în prima jumătate de oră nu s-a tras la poartă) Exact. Tot ce am pregătit toată săptămâna n-am făcut, și tocmai de aceea am zis că jucătorii adverși sunt foarte buni la mingi băgate în centru, pentru că sunt foarte puternici. Exact așa am luat golul, după care, normal, am fugit după un rezultat de egalitate, și din această cauză, echipa fiind foarte agresivă, normal că și-au dorit și ei foarte mult să câștige. Pentru că fiind situația lor din clasament, își doreau să facă trei puncte, pentru a sta mai bine la play-out”, a declarat antrenorul ciucanilor după meci.

FK Miercurea Ciuc, în remiza cu CSC Dumbrăvița: Gyenge – J. Nagy, Kelemen (cpt.), Apro, Gal-Andrezly – Vereș (Szondi 76′), Jebari – Bakoș (A. Nistor 46′), Anderson Ceara (Makrai 46′), Ronai (Balogh 69′) – Jelena (Babati 46′). Rezerve neutilizate: Karacsony – B. Pinter, Vita, Gergely.

Benjamin Babati, eliminat. Robert Ilyeș: ”Nu poți să faci tu, ca jucător, dreptate niciodată”

După ce Ciucul a egalat din penalty, la un fault aproape de centru, jucătorii celor două echipe s-au încăierat, iar Salhi și Babati au fost eliminați de arbitrul Mihai Motan.

Ilyeș a spus că nu știe dacă își va pedepsi jucătorul, care va fi suspendat, dar a precizat că nu trebuia să reacționeze așa. ”Nu știu. Trebuie să… Acum sunt încă sub euforia jocului și nu vreau să iau decizii. Dar nu este normal. Ok, a fost fault. Arbitrul, oricum, s-a văzut că dădea cartonașul galben. Și jucătorul meu a sărit să facă el dreptate. Normal, el nu trebuia să participe la acel meleu, pentru că nu poți să faci tu, ca jucător, dreptate niciodată. De aia există arbitru, și el judecă dacă e bine sau rău. Trebuie să acceptăm și asta e. Dar nu mi se pare normal ca un jucător să-și facă singur dreptate. Chiar dacă a fost un fault mai brutal”, a comentat Ilyes situația.

Se țintește o promovare directă, dar și participarea în baraj este cea mai mare performanță a clubului ciucan

Deoarece în play-off sunt calificate două echipe fără drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, FK Miercurea Ciuc are asigurat cel puțin participarea în barajul de promovare în prima ligă.

Ilyeș este de părere că acest lucru, cel puțin participarea în baraj, este cea mai mare peformanță a clubului. ”Sincer, mă bucur pentru acest lucru, pentru că n-am încă un an de zile de când am venit la echipă. Am încercat să formez o echipă competitivă. Pot să spun că într-o perioadă atât de scurtă am reușit. Mă bucur, dar ajungând în play-off și cu șansa de a juca cel puțin un baraj, este un lucru foarte bun pentru clubul nostru sau orașul nostru, care niciodată în istoria lui nu a ajuns atât de departe încât să joace un meci de baraj pentru a intra în prima ligă. Și pentru asta suntem fericiți. Dar aspectul play-off-ul, se poate întâmpla orice. Dacă putem, de ce nu, să intrăm să promovăm direct în prima ligă”, a mai adăugat Ilyeș.

FK Miecurea Ciuc are asigurat locul cel puțin în barajul de promovare în prima ligă

FK Miecurea Ciuc a terminat sezonul regular pe locul 6, ultimul calificabil în play-off-ul Ligii 2, cu 32 de puncte. Va juca în acest turneu cu CSC Șelimbăr, Unirea Slobozia, Corvinul Hunedoara, Gloria Buzău și CS Mioveni. Echipa hunedoreană și CSC Șelimbăr nu au drept de promovare.

Momentan, echipa lui Robert Ilyeș nu-și cunoaște programul din cele zece etape, deoarece tragerea la sorți a acestuia va avea loc marți, de la ora 12:00, la sediul FRF.

Campionatul Ligii 2 intră într-o mini-pauză de o săptămână, din cauza meciurilor echipelor naționale.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto
Video: Dumbrăvița TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19302993

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-scapat-pe-final-victoria-cu-fk-miercurea-ciuc-19303013

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-primit-trei-goluri-in-derby-ul-cu-unirea-slobozia-19303069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Anda DELIU 17 Mar. 2024, 01:11 Liga 2
Pe aceeași temă