Proiectul pentru construirea unui nou stadion la Constanța merge înainte. Care e stadiul demersurilor și ce urmează

Răzvan STÎNGĂ 10 Sep. 2020, 17:42 Liga 2

Se fac noi demersuri în vederea demarării lucrărilor în cazul complexului sportiv de la Constanța. Potrivit informațiilor comunicate și de FC Farul, s-a ajuns la stadiul depunerii ofertelor de fezabilitate, data maximă fiind 5 octombrie. Acțiunea de prefezabilitate a fost realizată încă de la finalul lunii iulie, când Consiliul Local Constanța a dat undă verde.

Decebal Făgădău: ”Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor” 

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a declarat că imediat după ce studiul de fezabilitate va fi gata, urmează să fie predat Companiei Naționale de Investiții, pentru trecerea la următorul pas. Dat fiind faptul că noile construcții au fost gândite la cele mai noi standarde, edilul a precizat că stadionul de fotbal va putea să găzduiască meciuri din Liga Campionilor, iar pe arena de tenis se vor putea organiza turnee WTA.

De îndată ce studiul de fezabilitate va fi gata îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung și greu. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Acesta este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței. Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfășura competiții de anvergura WTA, iar întregul complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului.

Statul român datorează mult Constanței, România datorează mult Constanței, măcar din punct de vedere sportiv. Toată contribuția Constanței la sportul românesc trebuie să se întoarcă. Este foarte bine că s-au făcut stadioane în țară, dar a venit momentul să se investească și la Constanța“, a declarat Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Noul stadion de fotbal va avea 15.000 de locuri, arena de tenis se va numi ”Simona Halep” 

Noua construcție va fi amplasată pe locul actualului complex în incinta căruia își desfășoară activitatea echipa din Liga 2, Farul. Baza va cuprinde mai multe stadioane, printre care și unul nou de fotbal. Acesta va avea, potrivit datelor, 15.000 de locuri și va costa 240 de milioane de lei. Complexul va mai beneficia de un teren de antrenament, un stadion de rugby de 5.000 de locuri, o arenă de tenis de 4.500 de locuri care se va numi ”Simona Halep”, dar și alte terenuri de sport. Toată investiția s-ar ridica la peste 530 de milioane de lei. Stadionul de fotbal și stadionul de rugby vor avea forma unor vapoare.

Actualul stadion de fotbal pe care joacă Farul are o capacitate de 15.500 de locuri. A fost deschis în 1970 și a fost renovat în 1999. Are o dimensiune de 105 x 68 și este omologat de FIFA și UEFA pentru meciuri interne și internaționale. A organizat și câteva partide ale naționalei României, dar ultima datează din 2008, contra Franței, scor 2-2, în preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Sep. 2020, 17:42 Liga 2
Pe aceeași temă