Progresul Spartac, echipamente spectaculoase pentru noua ediție a Ligii 2. Clubul a anunțat și jucătorii de care s-a despărțit în această vară

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 15:39 Liga 2

Reprimită în Liga 2 pe locul vacant rămas după ce FC Brașov nu a obținut certificarea de a continua în eșalonul secund, retrogradata Progresul Spartac se pregătește pe repede înainte pentru debutul în noua ediția a campionatului. O va face începând cu etapa a 2-a, în deplasare la Miercurea Ciuc, jocul cu CSC Dumbrăvița, din prima rundă, urmând a fi reprogramat de Federația Române de Fotbal la o dată ulterioară, acest lucru depinzând și de parcursul acestora în Cupa României, ambele urmând să intre în competiție din Turul 3 (16 august 2023).

După aflarea verdictului de la TAS, echipa bucureșteană a început săptămâna prin a se bucura de menținerea în Liga 2, seara a dat cu artificii, iar marți a anunța jucătorii de care s-a despărțit în această vară, după retrogradarea sportivă din liga secundă, dar a prezentat și noile echipamente pe care jucătorii le vor îmbrăca în noul sezon.

Progresul Spartac, două echipamente spectaculoase pentru noua ediție a Ligii 2

Progresul Spartac a demonstrat de-a lungul timpului că este un club care ține la imaginea sa, un club cu imaginație, iar hainele în care se prezintă la jocurile oficiale sunt doar un exemplu.

Pentru sezonul 2023-2024, trupa bucureșteană care își va disputa jocurile de acasă tot în Ilfov, la baza FRF de la Buftea, va avea două echipamente care ”iau ochii”, cu un design original. În plus, acestea vor fi și comercializate, anunță Progresul Spartac.

Chiar dacă echipamentul lor nu este produs de vreun mare brand în acest domeniu, unul care, de obicei, face produse de serie și cu greu și cu mulți bani îl convingi să-ți personalizeze echipamentul așa cum își dorești, noile haine ale Progresului Spartac arată atrăgător, cel puțin la vedere. Calitatea este altă discuție.

Clubul a optat ca pentru noul sezon să apeleze la o firmă mai puțin cunoscută, Team România, despre care susține că este ”unul dintre cei mai experimentați producători românești de echipamente sportive”, iar cele două noi echipamente rezultate sunt unele cu un ”design 100% progresist”.

Cel principal, de acasă, va fi bleu-albastru și va avea stilizată o frunză de arțar, iar cel secundar, de deplasare, va fi unul negru-gri închis cu câteva inserții bleu-albastre. Echipamentul portarului va fi unul în două nuanțe de verde, iar altul în două nuanțe de galben.

În sezonul trecut, în care a participat în premieră în Liga 2, Progresul spartac a avut echipament de la Nike, unul bleu-albastru și altul complet portocaliu.

Comunicatul clubului Progresul Spartac privind echipamentele de joc:

”ECHIPAMENTELE PROGRESULUI SPARTAC PENTRU SEZONUL 2023-2024!
Pentru a răspunde la prima întrebare: DA, ECHIPAMENTELE VOR FI COMERCIALIZATE în acest sezon. Vom reveni cu mai multe detalii de îndată ce ne vom pune la punct magazinul.
Echipamentele noastre pentru al doilea sezon de Liga a 2-a sunt aici! Pentru această campanie, jucătorii noștri vor intra pe teren cu un „design 100% progresist” pe piept, acesta fiind proiectat de o colaborare formată din reprezentanți ai clubului, dar și suporteri activi!
Unul dintre primele lucruri care vor ieși în evidență este prezența unui nou sponsor tehnic. Team România este unul dintre cei mai experimentați producători românești de echipamente sportive, aceștia având să-i îmbrace pe jucătorii noștri cu un design aparte în acest sezon.
Haideți să aflăm mai mult despre noile echipamente:
ACASĂ – Nu puteam fi Progresul Spartac fără un echipament bleu-albastru! Revin dungile verticale care au definit proiectul nostru în ultimul deceniu, acestea pornind de jos, răsfirate, și urcând până pe pieptul jucătorilor, unde formează o frunză de platan. Frunza, o emblemă progresistă care ne precedă pe aproape noi toți, „arată” către simbolul central acestei campanii, numărul stilizat „80”, care semnifică vârsta pe care o va împlini la finalul sezonului dinastia fotbalistică pe care încercăm să o continuăm. Iar pe mânecă, fiecare jucător va purta deviza care ne-a condus până aici: „Tot înainte!”
DEPLASARE – V-am auzit sugestiile de anul trecut. Din păcate, se pare că echipamentele noastre portocalii de deplasare nu au fost cele mai populare. Așa că, anul acesta, nu doar că ne-am întors la o non-culoare pentru deplasare, ci ne-am și asigurat să păstrăm o pată bleu-albastră și pe acest echipament. Design-ul este unul inspirat direct de suporterii noștri, dreptunghiurile neparalele care se găsesc pe echipamentul de deplasare, dar și pe cele de portari, fiind bazate pe coregrafia din tribune de la ultimul nostru meci jucat în Intrarea Vrabiei, cel al promovării în Liga a 2-a. Printre nuanțele de negru și gri închis se află, astfel, și câteva „cartoane” bleu-albastre.
PORTARI – Echipamentele noastre de portari îmbină prezentul și trecutul proiectului Progresul Spartac, echipamentul principal având nuanțe verzi, deja clasice pentru ultimele noastre sezoane, în timp ce echipamentul secundar, prin nuanțele sale galbene, reprezintă o „revizitare” a culorii care a definit poziția de portar progresist în perioada pre-pandemică.
Cele patru „modele” care ne prezintă astăzi echipamentele sunt doi dintre cei mai longevivi jucători de câmp din tabăra bleu-albastră, Dănilă Parfeon și Andrei Grigore, cei doi începându-și junioratul împreună, chiar la fostul club din Cotroceni, Alexandru Soare, portarul nostru principal din acest început de sezon, dar și un reprezentant al academiei progresiste, Matei Vlaicu, tânărul portar apărând pentru grupa 2007.
Noile echipamente își vor face debutul, cel mai probabil, în deplasarea din această sâmbătă de la Miercurea Ciuc, în speranța că îi va împinge pe jucătorii noștri către un rezultat pozitiv, ca mai apoi să apară, sperăm noi, și în tribune, de îndată ce vom organiza comercializarea acestora.
Tot înainte!”

12 jucători din lotul cu care Progresul Spartac a încheiat sezonul trecut, out

Totodată, clubul a anunțat și jucătorii pe care i-a avut în lot la finalul sezonului trecut de Liga 2, în care s-a retrogradat în urma barajului pierdut cu Metaloglobus, și cu care nu va mai continua în noua ediție de campionat.

Aceștia sunt în număr de 12 și sunt: Vlad Alexandrescu, Ciprian Stanciu, Mihai Ciontoș, Alexandru Despa, Ionuț Tudorache, Mihai Șandru, Silvian Matei, Ulrich Bardot, Felix Menn, Patrick Ziepop, Boison Wynney și Vlad Marica.

Momentan, clubul nu a anunțat oficial nicio achiziție.

”Rezumatul plecărilor progresiste din ultimele luni
După cum vă închipuiți, lotul cu care vom începe acest sezon a fost întotdeauna condiționat de către campionatul în care am fi evoluat în această campanie. Acum că am primit ieri vestea că vineri vom fi nevoiți să plecăm înspre Miercurea Ciuc, vom începe de azi să anunțăm schimbările de lot din această vară, pornind întâi cu plecările, ca mai apoi să revenim zilele următoare cu sosirile.
În total, doisprezece jucători din lotul progresist de la barajul cu Metaloglobus nu vor continua alături de clubul nostru. Din fericire, comparativ cu restul retrogradatelor, și după cum am arătat în amicalele din această vară, avem norocul de a rămâne cu un nucleu de jucători omogen, care se află în prima noastră echipă de câteva sezoane, precum și cu mai mulți jucători de la grupele 2004 și 2005 care au confirmat deja sezonul trecut, adunând fiecare câteva sute de minute în Liga a 2-a. Alături de jucătorii aflați în acest moment în probe, dar și alte potențiale transferuri, pe care le vom putea parafa acum că știm că suntem o formație de Liga a 2-a, suntem încrezători că vom reuși să ne formăm un lot competitiv în această perioadă de transferuri.
Chiar și așa, ne simțim îndatorați să redactăm câteva cuvinte despre fiecare dintre acești jucători, pentru a ne arăta respectul față de aportul lor pozitiv adus fotbalului progresist, și de momentele frumoase petrecute alături de aceștia. Astfel, am asamblat mai jos o listă organizată în ordinea numelor purtate de aceștia, în care am inclus și jucătorii al cărei plecări a fost deja anunțată, precum și noutățile:
#4 Vlad Alexandrescu (4038 Minute, 49 Meciuri) După un început foarte bun în prima echipă bleu-albastră, urmată de trei sezoane în care a continuat să evolueze în mod regular, tânărul fundaș va părăsi în sezonul viitor nu doar Intrarea Vrabiei, ci și circuitul fotbalistic profesionist, acesta hotărându-se să ia calea învățământului, urmând să-și înceapă din această toamnă studiile universitare. O decizie pe care clubul nostru o respectă pe deplin.
#9 Ciprian Stanciu (7884 Minute, 99 Meciuri) Una dintre cele mai regretate despărțiri ale verii este cea a căpitanului Ciprian Stanciu. „Cip” a fost unul dintre cei mai importanți lideri ai clubului nostru de la înființarea sa din 2014, iar deși particularitățile care au dus la revenirea lui în Intrarea Vrabiei nu au fost chiar plăcute, acesta și-a reluat rolul de căpitan, și a dat totul pe teren pentru a evita retrogradarea. Din păcate, oricât de mult ar fi vrut ambele tabere să continue această colaborare, clubul nostru, alături de Ciprian, au realizat că factorul financiar nu ne permite acest lucru. Deși e posibil ca acesta sa continue ca antrenor în cadrul academiei bleu-albastre, el și-a găsit acum o nouă echipă.
#12 Mihai Ciontoș (4487 Minute, 51 Meciuri) Mihai Ciontoș nu a fost doar unul dintre cei mai tineri jucători care au debutat pentru echipa noastră, la doar 16 ani și trei luni, în primăvara lui 2021, ci și cel mai tânăr portar care a jucat în sezonul trecut al Ligii a 2-a, la 17 ani și șapte luni. În ciuda vârstei, performanțele sale l-au propulsat din nou în poziția noastră de portar principal al campaniei precedente, lucru care se pare că a atras atenția celor de la Concordia Chiajna. Deși acesta își semnalase inițial intenția de a rămâne în Intrarea Vrabiei, semnarea cu un club cu pretenții la Play-Off, care plănuiește să folosească portari tineri în sezonul viitor, a reprezentat o ofertă de nerefuzat pentru Mihai.
#17 Alexandru Despa (0 Minute, 0 meciuri) Din păcate, accidentările precedente ale mijlocașului Alexandru Despa au continuat să îl afecteze și în această primăvară, acesta aflându-se doar pe banca progresistă, în câteva ocazii. Împrumutul său de la Rapid București se încheie fără nici un minut oficial jucat.
#21 Ionuț Tudorache (7881 Minute, 109 Meciuri) Acum șase ani, un tânăr de 16 ani intra în Intrarea Vrabiei pentru prima dată, potențialul său promițând încă de atunci că acesta va continua să crească alături de echipa noastră. Cinci sezoane mai târziu, acesta este acum al doilea golgheter din istoria Progresului Spartac. Din considerente similare cu cele ale lui Ciprian Stanciu, acesta a părăsit luna trecută clubul nostru, aflându-se acum la SC Popești-Leordeni.
#22 Mihai Șandru (4027 Minute, 60 Meciuri) Mihai Șandru a fost unul dintre cei mai flexibili jucători ai noștri din sezonul trecut, având abilitatea de a juca în mai multe roluri, care se schimbau, uneori, de la meci la meci. Spre finalul sezonului, acesta a fost unul dintre cei mai importanți jucători în lupta noastră de a evita retrogradarea. Chiar dacă această vară marchează finalul celei de-a treia perioadă bleu-albastră a lui Mihai Șandru, deci nu putem garanta că acesta nu se va întoarce în viitor, acesta se află acum la o colegă de eșalon din Liga a 2-a, Unirea Slobozia.
#25 Silvian Matei (6667 Minute, 80 Meciuri) Un mijlocaș defensiv veritabil, Silvian Matei a strălucit în poziția sa, în ultimele patru sezoane, devenind un component indispensabil al formației progresiste. Fie că este vorba de intervențiile sale salvatoare din fața porții noastre, sau clasicele sale diagonale care au pornit nenumărate atacuri bleu-albastre, Silvian reprezintă una dintre cele mai mari pierderi ale verii. Chiar și așa, sperăm că îl vom mai întâlni pe acesta în viitor, în vreun fel sau altul. Momentan, el a semnat un contract care îi va asigura continuarea în al doilea eșalon, la CSM Slatina.
#27 Ulrich Bardot (648 Minute, 13 Meciuri) La începutul sezonului, Ulrich Bardot și-a făcut loc în echipa noastră prin viteza sa fulgerătoare, care anunța să le pună multe probleme fundașilor adverși. Din păcate, o accidentare gravă suferită în septembrie sugera finalul sezonului său. Îmbucurător, după recuperarea în Franța sa natală, acesta a revenit la timp pentru Play-Out, unde a jucat în fiecare meci. El a părăsit clubul nostru în această vară.
#29 Felix Menn (283 Minute, 4 Meciuri) Un alt jucător afectat de o accidentare a fost Felix Menn, care după un început solid în defensiva progresistă în această primăvară, a suferit o accidentare chiar înainte de Play-Out. Din păcate, el nu a reușit să se recupereze în întregime, iar acum a părăsit Intrarea Vrabiei la finalul contractului său de jumătate de an.
#30 Patrick Ziepop (0 Minute, 0 Meciuri) Deși Patrick a rămas doar o variantă de fundaș neutilizată, acesta a avut totuși un rol important la antrenamente, reprezentând un coleg important pentru întreaga noastră echipă.
#31 Boison Wynney (181 Minute, 3 Meciuri) Boison a fost un alt jucător afectat de o accidentare serioasă în primăvara trecută, acesta reușind totuși să aibă capacitatea de regenerare de a reveni pe final de sezon. Împrumutul său de la FC Buzău s-a încheiat în această vară.
#55 Vlad Marica (196 Minute, 6 Meciuri) Vlad Marica a părăsit clubul.
Le mulțumim tuturor acestora pentru timpul lor petrecut în Intrarea Vrabiei și pentru fiecare mod în care au alterat în mod pozitiv ecosistemul progresist, și le urăm mult noroc în continuare în cariera lor fotbalistică, profesională, sau educațională!
Tot înainte!”, informează Progresul Spartac.

Progresul Spartac va debuta în noul sezon cu jocul din runda a 2-a, stabilit sâmbătă, de la ora 11:00. Atunci va evolua în deplasare la FK Miercurea Ciuc, echipă care a început sezonul cu un eșec drastic acasă, 0-3 cu Concordia Chiajna.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-sarbatorit-revenirea-in-liga-2-19279308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-comunicat-dupa-ce-a-aflat-ca-va-continua-in-liga-2-alegem-sa-privim-oportunitatea-de-a-ramane-in-acest-esalon-ca-un-omagiu-19279243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2023-2024-fc-brasov-out-progresul-spartac-in-19279233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-castigat-testul-cu-unirea-bascov-19279156

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 15:39 Liga 2
Pe aceeași temă