Prima achiziție a Afumațiului după promovarea în Liga 2. A convins un atacant retrogradat în Liga 3 cu Progresul Spartac

Andrei PASCU 20 Jun. 2024, 12:33 Liga 2

CS Afumați a mutat pentru prima dată la nivelul achizițiilor, după promovarea în Liga 2. A reușit să îl convingă pe atacantul Andreas Chirițoiu să semneze. În vârstă de 20 de ani, fotbalistul născut în Brașov a jucat în stagiunea trecută tot în Liga 2, dar la Progresul Spartac, retrogradată în Liga 3.

A bifat 22 de partide în campionat Andreas Chirițoiu în tricoul Spartacului, marcând de patru ori, două reușite în sezonul regular, două în play-out.

Prima achiziție a Afumațiului după promovarea în Liga 2

CS Afumați a revenit în Liga 2, după ce a trecut de SC Popești Leordeni și CS Dinamo în barajul pentru promovarea din Liga 3, unde speră să reușească rezultate foarte bune, să facă față la un nivel bun în comparație cu formațiile care investesc serios de câteva sezoane la nivelul diviziei secunde.

Obiectivul nu va fi, așa cum este normal pentru o nou-promovată, menținerea în Liga 2, salvarea de la retrogradare, în stagiunea 2024/ 2025, ci calificarea în play-off.

Acum, conform Ilfov Sport, CS Afumați a reușit să facă prima achiziție, astfel că Andreas Chirițoiu va fi prezent în echipamentul nou-promovatei încă din momentul reunirii.

Andreas Chirițoiu, peste 60 de meciuri la nivelul Ligii 2

Atacantul de 20 de ani a mai jucat, în trecut, pentru Unirea Constanța, FCSB, SC Oțelul și CS Tunari, în afara experienței de la Unirea Constanța. În ciuda vârstei, el poate fi considerat un fotbalist cu destul de multă experiență la nivelul Ligii 2, unde a bifat peste 60 de partide. În acest timp, a reușit să marcheze de 12 ori.

A fost parte și din echipa națională sub 19 ani în trecut, unde a marcat de patru ori în 12 apariții sub tricolor.

Sper să fie un teren greu de câștigat la Afumați, așa cum am fost în cei doi ani petrecuți la Liga 2. Sper să avem și un obiectiv îndrăzneț, să nu vrem doar evitarea retrogradării.

Noi ne vom juca șansa și sunt sigur că vom avea puterea să prindem play-off-ul, nici nu vreau să discut despre altceva”, a declarat Vasile Neagu după ce a reușit să readucă CS Afumați în Liga 2.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Andrei PASCU 20 Jun. 2024, 12:33 Liga 2
Pe aceeași temă