Progresul Spartac a sărbătorit revenirea în Liga 2! A început sărbătoarea după ce a aflat că va înlocui FC Brașov

Andrei PASCU 08 Aug. 2023, 11:10 Liga 2
Progresul Spartac a sărbătorit revenirea în Liga 2! A început sărbătoarea după ce a aflat că va înlocui FC Brașov

Progresul Spartac va juca în Liga 2 în ciuda retrogradării sportive din sezonul trecut, pentru că FC Brașov nu a primit certificarea. A fost sărbătoare la stadionul clubului antrenat de Andrei Erimia, unde s-au adunat stafful tehnic și jucătorii.

Progresul Spartac a lansat artificii după anunțul oficial că va continua în Liga 2 și pentru stagiunea abia începută, din prima etapă mai fiind de disputat două meciuri.

Progresul Spartac a sărbătorit revenirea în Liga 2

Progresul Spartac și-a schimbat planurile pe ultima sută de metri, când nimeni nu mai spera, dar trebuie să se decidă repede cum va aborda Liga 2, pentru că sezonul trecut nu a reușit decât să bifeze barajul de menținere-retrogradare contra Metaloglobus, pe care l-a pierdut.

Luni seară, după ce s-a aflat că FC Brașov a pierdut apelul la TAS și nu are dreptul să evolueze în Liga 2, Progresul Spartac a început sărbătoarea și jucătorii și stafful tehnic s-au adunat la stadion.

S-a aruncat cu artificii, iar clubul reprimit în divizia a doua a făcut următorul anunț:

Aseara, dupa aflarea mult-asteptatei vesti privind verdictul TAS, fotbalistii si staff-ul progresist s-au adunat la stadion in Intrarea Vrabiei. Entuziasmul tuturor privind un nou sezon in Liga 2, obtinut in ceasul al … treisprezecelea, a fost punctat chiar cu focuri de artificii! Sentimentul general a fost ca aceasta oportunitate aparuta cand nimeni nu mai spera trebuie si poate fi valorificata la maxim de tinerii nostri fotbalisti, acum cu un an de experienta in plus in spate.

De azi, insa, mobilizarea este totala, pentru ca in doar patru zile intram pe teren in primul meci oficial al sezonului. Va asteptam alaturi de noi sa ne sustineti cu acelasi entuziasm pe care l-am vazut la meciul decisiv (sau, ma rog, aproape …) cu Metaloglobus. Progresul, tot inainte!”.

Progresul Spartac juca barajul de menținere sezonul trecut de Liga 2

Progresul Spartac a terminat pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului de Liga 2 în sezonul trecut, cu 29 de puncte, cu 11 puncte peste locul 6, Unirea Constanța. A fost la trei puncte de salvarea directă de la retrogradare, de locul 4, poziție pe care a încheiat Viitorul Pandurii.

A disputat barajul de menținere în Liga 2 – retrogradare în Liga 3 cu Metaloglobus, în fața căreia a cedat la lovituri de departajare cu scorul de 3-5, după 1-1 în turul de la Clinceni și 0-0 în returul de la Buftea.

Retrogradarea în Liga 3 nu schimba oricum lucrurile la Progresul Spartac, care anunța că va continua să se axeze pe promovarea tinerilor și să aibă un joc solid în Liga 3, poate să țintească revenirea în Liga 2 încă din anul fotbalistic 2023/2024. Însă, iată că va evolua tot în divizia a doua.

Progresul Spartac a avut, poate, cel mai mic buget din Liga 2 în 2022/2023, Andrei Erimia precizând că salariul mediu al jucătorilor săi a fost de 2.000 de lei.

Andrei Erimia, declarație interesantă la finalul lunii mai

Imediat după retrogradarea sportivă, Erimia oferea o declarație interesantă, semn că aflase că e posibil ca o echipă să nu ia certificarea pentru Liga 2, lucru care s-a adeverit.

Ne-am gândit la cum vom arăta în sezonul următor, urmează să aflăm decizia finală în privința licențelor, iar apoi putem să tragem niște concluzii. Progresul Spartac e un club care s-a bazat și a vrut să se axeze pe centrul de copii și juniori.

Dacă ne întoarcem în Liga 3, avem jucători care se vor descurca, vom arăta ca o echipă, cum am obișnuit, bine pregătită, cu resurse”, spunea Andrei Erimia la finalul lunii mai.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-comunicat-dupa-ce-a-aflat-ca-va-continua-in-liga-2-alegem-sa-privim-oportunitatea-de-a-ramane-in-acest-esalon-ca-un-omagiu-19279243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-daramat-in-fata-jucatorilor-de-la-fc-brasov-dupa-aflarea-verdictului-tas-clubul-are-meci-miercuri-iar-daca-nu-se-prezinta-va-fi-exclus-in-ultima-liga-a-judetului-19279255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gafa-de-cascadorii-rasului-la-prezentarea-noilor-jucatori-ai-chindiei-19279293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-da-inca-un-jucator-in-liga-2-19279302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-esec-la-scor-contra-concordia-chiajna-19279257

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2023-2024-fc-brasov-out-progresul-spartac-in-19279233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-debuteaza-in-liga-2-contra-gloria-buzau-19279251

Andrei PASCU 08 Aug. 2023, 11:10 Liga 2
Pe aceeași temă