Progresul Spartac a ieșit victorioasă din testul cu Unirea Constanța, pe care a învins-o și în Liga 2. Formația lui Andrei Erimia, succes fără gol primit

Răzvan STÎNGĂ 19 Nov. 2022, 18:13 Liga 2
Progresul Spartac a ieșit victorioasă din testul cu Unirea Constanța, pe care a învins-o și în Liga 2. Formația lui Andrei Erimia, succes fără gol primit

Progresul Spartac și Unirea Constanța au disputat o partidă de verificare, sâmbătă, după jocul din Liga 2, din etapa a 2-a, în care formația lui Andrei Erimia a câștigat la scor, 3-0. De această dată, duelul care a avut loc pe stadionul propriu al Progresului Spartac, de pe ”Intrarea Vrabiei”, s-a terminat 2-0.

Progresul Spartac a învins Unirea Constanța într-un amical, scor 2-0

Progresul Spartac a marcat câte un gol pe repriză, scorul fiind deschis aproape de mijlocul primei părți, în minutul 25, de Luca Florică. Din informațiile oferite de Progresul Spartac pe pagina de Facebook, elevii lui Andrei Erimia au fost la controlul jocului în prima parte, având șanse importante de gol, dar și Unirea Constanța a contat, prin contraatacuri.

Luca Florică și Giovanni Petcu au marcat pentru Progresul Spartac în partida cu Unirea Constanța

Jocul a arătat altfel după pauză, pentru că Progresul Spartac a făcut anumite schimbări în echipă și astfel Unirea Constanța a reușit să mai echilibreze balanța. Cu toate acestea, tot Progresul Spartac a marcat și a făcut 2-0, prin Giovanni Petcu, în minutul 71, stabilind astfel scorul final.

  • Progresul Spartac a început în formula: Ciontoș, Lixandru, Alexandrescu, Leafu, Dumitru, Purice  Boiangiu, Florică, Tong, A. Matei, Ohaci
    Au mai jucat: Șandru, Stânga, Petcu, Visic, Dițu, Costache, Marica, Fărăgău, Ustinescu
  • Unirea Constanța a început în formula: Udrea – Cireșoiu, Cană, Tudose, Arnold, Lăcătuș, Ardelean, Niță, Șerbănescu, Chirițoiu, Tudor
    Au mai jucat: Andrei – Neacșu, Mitrică, Timiș, Enache

Victorie în amicalul cu Unirea Constanța

Jucătorii bleu-albaștrii au luat parte la un meci de pregătire util în această dimineață, în Intrarea Vrabiei, încheiat cu o victorie împotriva celor de la Unirea Constanța, după 90 de minute în care antrenorul Andrei Erimia a testat nu mai puțin de douăzeci de jucători.

Prima repriză a mers în favoarea progresiștilor, aceștia dominând jocul teritorial, și creându-și mai multe șanse în fața porții. Chiar și așa, și ilfovenii au inițiat câteva contraatacuri periculoase în fața lui Ciontoș, dar care au fost dezamorsate de către defensiva progresistă. Singurul gol din prima jumătate a partidei a fost unul al tinerilor, dintr-o pasă ingenioasă deasupra defensivei adverse reușită de către Andrei Matei (2004), care l-a găsit în colțul careului pe Luca Florică (2002), într-o poziție de unu la unu cu portarul, din care a trimis mingea fără probleme în poartă.

După pauză, antrenorul Andrei Erimia a schimbat aproape fiecare jucător de câmp bleu-albastru de pe teren, oferindu-le șansa de a impresiona câtorva juniori născuți în anii 2004 și 2005 cu mai puțină experiență la seniori. Oarecum previzibil, meciul s-a echilibrat, păstrându-și totuși ritmul alert din prima repriză, cele două echipe fugind în permanență de la o poartă la cealaltă. Cu timpul, însă, tinerii noi introduși au început să se impună pe teren, înclinând balanța din nou în favoarea echipei noastre. Giovanni Petcu a închis tabela cu aproximativ douăzeci de minute înainte de fluierul final, după o fază superbă cu pase scurte în ultima treime a adversarilor, care l-a găsit pe purtătorul tricoului cu numărul 8 singur în fața portarului.

În cele din urmă, o victorie utilă în această sâmbătă, nu doar pentru a ne ține jucătorii în formă pentru partida crucială împotriva celor de la Metaloglobus de săptămâna viitoare, dar și pentru a testa noi tactici, tehnici și tinere speranțe bleu-albastre”, a scris Progresul Spartac pe pagina de Facebook.

Progresul Spartac și Unirea Constanța, despărțite de două puncte în Liga 2

Progresul Spartac ocupă locul 16, cu 14 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, care momentan are un golaveraj superior. În 2022, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu Metaloglobus București (deplasare) și CSM Slatina (acasă).

Unirea Constanța este pe locul 19 din 20 de echipe în Liga 2, cu 12 puncte, la un punct de echipa de deasupra, CSC Dumbrăvița.

În runda a 15-a, Unirea Constanța va juca pe teren advers, cu CSC Dumbrăvița. În etapa trecută, formația din Dumbrăvița a cedat la scor pe terenul lui Dinamo, scor 1-4.

Foto: Progresul Spartac

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Nov. 2022, 18:13 Liga 2
Pe aceeași temă