Problemele lui Flavius Stoican nu se mai opresc! Rivala Pandurii îl acuză că a fost prezent la antrenamente, deși fusese depistat pozitiv cu COVID-19 și trebuia să stea în izolare: ”Un gest iresponsabil”

Mircea OGLINDOIU 20 Mar. 2021, 00:44 Liga 2
Problemele lui Flavius Stoican nu se mai opresc! Rivala Pandurii îl acuză că a fost prezent la antrenamente, deși fusese depistat pozitiv cu COVID-19 și trebuia să stea în izolare: ”Un gest iresponsabil”

Antrenorul Flavius Stoican traversează o perioadă tumultoasă. Deși pe plan sportiv a calificat echipa sa, Viitorul Pandurii, în semifinalele Cupei României și a dus-o pe locul 3 în Liga 2, la egalitate cu alte trei formații aflate pe pozițiile 2, 4 și 5, conducerea clubului gorjean nu-l mai are la inimă pe fostul dinamovist.

După ce, miercuri, l-a anunțat verbal că îl demite, apoi a revenit asupra deciziei după ce antrenorul a solicitat un acord oficial al deciziei, acum vrea din nou să-l înlocuiască, se pare cu Erik Lincar.

Pandurii îl acuză pe Flavius Stoican, antrenorul echipei Viitorul Pandurii, că s-a prezentat la antrenamente și după ce a ieșit pozitiv la COVID-19

Pe lângă problemele pe care le are cu conducerea propriei echipe, Viitorul Pandurii, clubul-fanion a Gorjului, Pandurii Târgu Jiu, îl acuză pe Flavius Stoican că a fost prezent la antrenamente spre sfârșitul săptămânii trecute, deși, conform directorului sportiv al fostei Șirineasa, fostă Energeticianul se afla în izolare încă de luni, 15 martie, după ce a ieșit pozitiv la COVID-19!

”Flavius, din păcate, a fost și el lovit de acest virus. Situația lui este ok. Este acasă de duminică seară, de lunea trecută (n.r. – 14/15 martie). Este ok ca și stare a sănătății. Băieții noștri îi dedică victoria”, spunea, sâmbăta trecută, directorul sportiv de la Viitorul Pandurii, Radu Marghidan, după victoria echipei sale de la Ripansia Timișoara, scor 2-0 în etapa a 19-a.

Cine minte, Marghidan sau Stoican?

Despre infectarea cu noul coronavirus a lui Flavius Stoican și a jucătorilor din echipa sa s-a aflat în dimineața meciului de sâmbăta trecută (13 martie), când Viitorul Pandurii urma să joace la Timișoara cu Ripensia. Miercurea aceasta (17 martie), Stoican declara pentru Liga2.ro că va face o săptămână de când a ieșit pozitiv și că dacă iese negativ la testarea de miercuri sau joi va reveni pe teren pentru jocul din etapa a 20-a.

”Fac o săptămână de când am fost depistat pozitiv, iar miercuri, sau joi, merg să mă retestez. Și eu și ceilalți jucători. Dacă vom ieși negativi, voi putea sta pe bancă luni, iar jucătorii care au lipsit cu Ripensia, vor putea fi pe teren”, a spus Stoican săptămâna aceasta.

În momentul desfășurării partidei Ripensia – Viitorul Pandurii, informațiile erau că Stoican se află într-un hotel din Timișoara.

Ceva nu se leagă însă, atât în privința declarațiilor date de Radu Marghidan, cât și cele ale lui Flavius Stoican. În plus, o persoană depistată pozitiv la COVID-19 nu poate ieși din izolare mai repede de 14 zile, nu după doar o săptămână, așa cum susține antrenorul. Trebuie să aibă și două teste negative, nu unul.

”Protocolul Medical interzice ca două echipe să se antreneze pe aceeași bază sportivă”

Un oficial al clubului Pandurii spune cum l-a văzut pe Stoican la antrenament, în perioada în care, conform declarațiilor celor de la Viitorul Pandurii, el ar fi fost infectat cu COVID-19.

”Am citit și noi declarațiile celor de la Viitorul, care spun că Stoican era în izolare încă de acum 10 zile. Problema e că el a fost la antrenamente chiar și vinerea trecută, înainte ca echipa să plece la Timișoara, pentru meciul cu Ripensia! Un gest iresponsabil, fiindcă după ei, noi am făcut antrenamente toată săptămâna, pe terenurile de lângă stadion. În primul rând, Protocolul Medical interzice ca două echipe să se antreneze pe aceeași bază sportivă, în Perioada Stării de Alertă! În plus, mai mulți angajați de la stadion au fost zilele trecute depistați pozitiv cu COVID”, a spus, pentru Liga2.ro, un oficial din cadrul clubului Pandurii.

Luni, de la ora 19:30, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, Viitorul Pandurii întâlnește FK Csikszereda.

Flavius Stoican: ”Mă dăduseră afară fiindcă s-a supărat șeful, prim-ministrul, președintele!”

Dacă antrenorul a fost depisatat pozitiv încă din 15 martie, așa cum susține Marghidan, Flavius Stoican va putea sta pe bancă la meciul din etapa a 20-aa Ligii 2, în situația în care noua testare va fi una negativă. Asta în cazul în care, până atunci nu va fi demis și oficial de Viitorul Pandurii.

”Oficial, sunt la Viitorul Pandurii Targu Jiu. Acum sunt acasă, mă lupt cu COVID-ul ăsta. Nu vreau ca oamenii să își bată joc de munca mea. Într-adevăr, mi s-a spus verbal că nu mai e nevoie de serviciile mele și după aceea, neoficial, că stai că e o neînțelegere, că nu știu ce, că s-a supărat șeful (n.r. – finanțatorul Nicolae Sarcină), primul-ministru, președintele. Băi, nu vă jucați cu mine, că eu am fost omul care a făcut lucruri. Asta e, dați-mă afară oficial. Le-am cerut hârtie de demitere, dar apoi, stai, că nu te dăm afară oficial, că doar s-a supărat șeful. Nu vă jucați cu viața mea, cu pasiunea mea, cu sufletul meu, cu jucătorii, că nu v-am făcut niciun rău, am venit aici și am făcut treabă. Dacă voi mergeți mai departe cu mine, eu merg până în pânzele albe și facem lucruri mărețe. Dacă nu vreți cu mine, spuneți. Dar, oficial, am vorbit cu președintele clubului și mi-a spus că au fost niște neînțelegeri. Da, dar nu vă bateți joc de munca și de pasiunea mea”, a spus Stoican la DigiSport.

După 19 etape, Viitorul Pandurii ocupă locul 3, la un punct sub liderul ASU Politehnica Timișoara, care are însă un meci în plus jucat. Tot 31 de puncte, cât au gorjenii, au și U Craiova 1948 SA (locul 2), Dunărea Călărași (locul 4) și Farul Constanța (locul 5).

FK Csikszereda e pe locul 8, la trei puncte sub Viitorul Pandurii! Ambele adversare de luni au câte 17 jocuri disputate, în cele 19 etape scurse din sezonul regular al ligii secunde.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 20 Mar. 2021, 00:44 Liga 2
Pe aceeași temă