Viitorul Pandurii revine în lupta pentru play-off după succesul cu Unirea Dej, dar antrenorul Călin Cojocaru nu mai vrea să vorbească despre obiective mărețe

Mircea OGLINDOIU 26 Nov. 2023, 17:28 Liga 2

Învinsă etapă trecută în deplasarea de la Metaloglobus, când și-a întrerupt o serie de nouă meciuri fără eșec, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a reintrat în lupta pentru play-off, după ce a dispus, duminică, de Unirea Dej, scor 2-1, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, în runda a 14-a a Ligii 2.

Emanuel Nikpalj a marcat pentru Viitorul Pandurii la primul meci ca titular

Pe un vânt care a afectat controlul balonului, gorjenii au deschis scorul în minutul 24, prin Emanuel Nikpalj, care a profitat de respingerea greșită a lui Piftor și a înscris din doar 3 metri, după o combinație, în prealabil, cu Vulpe. A fost prima reușită pentru mijlocașul croat de 25 de ani, titularizat în premieră și aflat abia la cel de-al doilea său meci la Viitorul Pandruii, care n-a putut conta în acest meci pe Aziz Njifakue, Gîrbiță și Jozic, primii doi suspendați, iar cel din urmă accidentat.

Echipa lui Călin Cojocaru l-a pierdut în minutul 27 și pe Godja, tot din cauza unei accidentări, iar la pauză gorjenii au intrat cu avantaj minim.

Și celălalt marcator al gorjenilor, Onni Tiihonen, a fost la primul gol în actualul sezon de Liga 2

Partea secundă a fost mult mai animată, iar Unirea Dej a egalat în minutul 65, prin torpila lui Daniel Pop, de la peste 25 de metri, care a poposit sub transversală. Gazdele n-a acuzat șocul și au revenit rapid în avantaj, după doar două minute, prin Onni Tiihonen, care a înscris cu un șut, de la 17 metri, la firul ierbii. A fost primul gol și pentru mijlocașul finlandez, utilizat în toate cele 14 etape din actuala stagiune.

Până la finalul jocului de la malul Dunării, ambele echipe au lovit bara laterală: Viitorul Pandurii, în minutul 74 prin Dragoș Popa, iar Unirea prin Kereki, în minutul 88.

S-a încheiat 2-1, iar gorjenii s-au apropiat la 2 puncte de ultima poziție calificabilă în play-off.

Călin Cojocaru, după victoria cu Unirea Dej: ”Nu ne interesează play-off, play-out…”

Cel puțin, la nivel declarativ, antrenorul Călin Cojocaru a spus că nu se gândește momentan la locurile fruntașe, ci doar la următorul joc, ultimul din 2023, cu CSM Alexandria.

”Un meci greu și din prisma vremii. Vântul a bătut foarte, foarte rău și a influențat jocul, dar, și în aceste condiții, consider că am făcut un meci bun. Consider că am avut mai multe ocazii ca adversarul. Puteam să mai marcăm goluri, victoria este meritată. Vreau să îi felicit pe băieți pentru atitudine, pentru cum au muncit și s-au dăruit astăzi în teren. Consider că avem un parcurs bun, se putea și mai bine. Am avut și câteva absențe, dar, cum am spus înainte de meci, avem un lot numeros și egal ca valoare și nu cred ca s-a văzut astăzi pe teren că am avut absențe. Ne gândim doar la următorul meci, de la Alexandria. Nu ne interesează play-off, play-out. Toate meciurile din liga a doua sunt foarte grele și foarte echilibrate”, a afirmat Cojocaru.

Viitorul Pandurii, în victoria cu Unirea Dej: Lupescu – Ed. Croitoru, Mrsulja (cpt.), Dav. Savu, Godja (Pîrcălabu 33′, Core 58′) – Acolatse, Tiihonen, Nikpalj, Vulpe (Brînzan 71′) – Dr. Popa, Alb. Voinea. Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Moisie, Andreaș, R. Cojocaru, Lupulescu, Nic. Geană.

Viitorul Pandurii e la doar două puncte de ultimul loc calificabil în play-off-ul Ligii 2

După meciul de la Drobeta Turnu Severin, Viitorul Pandurii a acumulat 20 de puncte și a urcat pe locul 10 în Liga 2, fiind la egalitate cu Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște, aflate pe poziții mai bune datorită golaverajului superior, în timp ce Unirea Dej a rămas cu 10 puncte și este pe poziția a 18-a. Concordia urmează să joace marți, cu Unirea Slobozia.

În ultimul joc din 2023, Viitorul Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Turnu Măgurele, cu nou-promovata CSM Alexandria, echipă care în această rundă a pierdut cu scorul de 1-3 în deplasare la CSM Reșița și se menține pe penultimul loc în Liga 2, 19, cu doar 8 puncte.

Ulterior, ultimele patru meciuri din sezonul regular al Ligii 2 au loc în 2024, începând cu ultimul weekend din luna februarie.

Foto: Justinel Stăvaru (Mediafax Foto) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-remizat-pe-teren-propriu-cu-csc-selimbar-19294216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-in-liga-2-viitorul-pandurii-unirea-dej-si-corvinul-csc-selimbar-19294106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-14-liga-2-19293922

Mircea OGLINDOIU 26 Nov. 2023, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă