Primele ținte ale Politehnicii Iași. În afară de Alexandru Musi, moldovenii vizează doi jucători care activează la echipe din SuperLigă

Narcis POHOAȚĂ 16 Dec. 2022, 17:34 Liga 2
Primele ținte ale Politehnicii Iași. În afară de Alexandru Musi, moldovenii vizează doi jucători care activează la echipe din SuperLigă

Conducătorii Politehnicii Iași și antrenorul Leo Grozavu au creionat deja lista cu jucătorii doriți în această iarnă.

Primele trei nume vehiculate în Copou sunt jucători de la echipe din SuperLigă, aceasta fiind și dorința ”principalului”.

Valentin Buhăcianu și Ionuț Șerban, doriți de Poli Iași

Leo Grozavu declara recent, la ultima conferință de presă din acest an, că vrea să întărească lotul în pauza competițională cu jucători români, experimentați, care nu au nevoie de adaptare. Și care să poată intra ca titulari.

Și două dintre țintele sale se pliază perfect pe profiul dorit. Acestea sunt Valentin Buhăcianu, de la FC Hermannstadt, și Ionuț Șerban, de la Campionii FC Argeș, jucători cu experiență la nivelul primei ligi.

În vârstă de 29 de ani, atacantul Valentin Buhăcianu a mai jucat în județul Iași, la Știința Miroslava, tot în liga secundă, în sezonul 2017-2018. Născut la Vatra Dornei, Buhăcianu a mai jucat în ligile inferioare la Dorna Vatra Dornei, Bucovina Pojorâta, Atletico Vaslui și Aerostar Bacău, iar în primul eșalon a evoluat la UTA Arad și FC Hermannstadt, unde este legitimat în prezent.

De cealaltă parte, mijlocașul central Ionuț Șerban (31 de ani) este legitimat în prezent la Campionii FC Argeș, iar în carieră a mai evoluat la formațiile Jiul Petroșani, Chindia Târgoviște, Viitorul și CS Universitatea Craiova.

Oficialii ieșeni așteaptă ca SuperLiga să se încheie pentru a demara tratativele cu cluburile de care aparțin cei doi jucători.

Alexandru Musi, cele mai mari șanse să urce în Copou

O a treia țintă a Politehnicii Iași este Alexandru Musi, tânărul de 18 ani al vicecampioanei FCSB. Conducerea clubului bucureștean a anunțat deja că vrea să-l cedeze la Liga a 2-a pe talentatul mijlocaș ofensiv, iar Poli Iași este în pole-position pentru împrumutul lui Musi.

De altfel, conducătorii ieșeni sunt optimiști că Alexandru Musi va fi prezent în Copou la reunirea din data de 9 ianuarie.

În vârstă de 18 ani, Alexandru Musi a făcut junioratul în Spania, la Valencia, și este considerat unul dintre cei mai talentați puști din curtea FCSB-ului.

Momentan, Musi joacă pentru FCSB 2, în Liga 3, însă are și apariții la prima echipă a clubului, în SuperLigă. În actuala ediție are 113 minute în 3 meciuri. În prima ligă a debutat în sezonul 2020-2021 în eșecul cu Universitatea Craiova, scor 0-1, desfășurat la 19 mai 2021.

Leo Grozavu: ”Trei jucători noi ar fi foarte bine, patru ar fi excelent. Dar toți titulari”

Antrenorul Politehnicii, Leo Grozavu, spunea recent că vrea să întărească lotul în fiecare compartiment și intenționează să aducă doar titulari.

”Am discutat cu conducerea pozițiile care trebuie dublate sau acoperite. Vreau un fundaș central, doi mijlocași și un atacant, poate doi. Dacă vin trei, e foarte bine, dacă vin patru, e excelent! Dar titulari, nu jucători de lot. Va trebui să fim foarte atenți, pentru că nu avem voie să greșim. Dacă aducem jucători, ei trebuie să intre în echipă. Sunt optimist că vom reuși să transferăm. Timp avem, important este să-l folosim bine și util”, a precizat antrenorul Leo Grozavu înainte de a pleca în vacanță.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 16 Dec. 2022, 17:34 Liga 2
Pe aceeași temă