Alexandru Musi, de la FCSB, prima țintă a Politehnicii Iași. Florin Briaur: ”Vrem să aducem jucători de la Liga 1 peste ce avem noi în lot.” Posturile vizate

Narcis POHOAȚĂ 13 Dec. 2022, 11:19 Liga 2
Alexandru Musi, de la FCSB, prima țintă a Politehnicii Iași. Florin Briaur: ”Vrem să aducem jucători de la Liga 1 peste ce avem noi în lot.” Posturile vizate

Jumătatea lotului care a rămas încă la pregătire în Copou va intra, de miercuri dimineață, în vacanță, însă pentru stafful tehnic și cel administrativ va urma perioada cea mai grea a iernii.

Oficialii clubului situat pe locul 2 în Liga 2 la final de an speră ca în pauza competițională să completeze lotul cu trei-patru jucători de valoare, astfel încât Poli Iași să-și păstreze cel puțin poziția actuală până la finalul sezonului.

Alexandru Musi, prima țintă a ieșenilor

Una dintre țintele moldovenilor este Alexandru Musi, de la FCSB. Talentatul mijlocaș ofensiv în vârstă de 18 ani este în vizorul clubului ieșean, iar tratativele dintre FCSB și Poli Iași au fost confirmate recent chiar de către Gigi Becali.

Managerul executiv al Politehnicii, Florin Briaur, speră ca Musi să ajungă în Copou.

”Alexandru Musi, de la FCSB, este unul dintre jucătorii pe care ni-i dorim. Suntem în discuții cu conducerea clubului FCSB pentru un împrumut. E clar că nu va ceda FCSB decât sub formă de împrumut un jucător născut 2004”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul executiv Florin Briaur.

În vârstă de 18 ani, Alexandru Musi a făcut junioratul în Spania, la Valencia, și este considerat unul dintre cei mai talentați puști din curtea FCSB-ului.

Momentan joacă pentru FCSB 2, în Liga 3, însă are și apariții la prima echipă a clubului, în SuperLigă. În actuala ediție are 113 minute în 3 meciuri. În prima ligă a debutat în sezonul 2020-2021 în eșecul cu U Craiova, scor 0-1, desfășurat la 19 mai 2021.

Florin Briaur: ”Vrem să aducem jucători români, peste ce avem în lot în momentul de față”

Oficialul clubului ieșean a explicat și profilul jucătorilor doriți în Copou în această pauză competițională. În condițiile în care lupta din play-off va fi una crâncenă, ieșenii vor să aducă trei-patru jucători români, care să nu aibă nevoie de o perioadă foarte mare de adaptare la Iași.

”Nu vrem să facem foarte multe transferuri. Încercăm să aducem trei-patru jucători, români în principal, jucători pe care să-i cunoaștem bine. Nu ne putem permite străini, cum am adus în vară. Am adus străini cu CV-uri foarte bune, dar doi dintre ei, Hunte și Karachanakov, nu s-au adaptat și am fost nevoiți să ne despărțim. Acum nu mai avem timp pentru adaptare. Vrem să aducem câțiva jucători, dar peste ce avem noi acum în lot, în fiecare compartiment, poate mai puțin în poartă. Vrem să aducem un fundaș, un mijlocaș central, un mijlocaș de bandă, un atacant. Cam acestea ar fi posturile”, a completat Florin Briaur.

Numărul plecărilor de la Poli Iași, în funcție de cel al sosirilor

Întrebat dacă vor mai pleca jucători, după ce Mykhaylo Plokhotnyuk s-a despărțit recent de Poli, managerul executiv Florin Briaur a punctat că o decizie va fi luată de către stafful tehnic în funcție de jucătorii care vor veni.

”Dacă nu vom găsi ceva peste ce avem în momentul de față în lot, nu vom aduce mulți jucători. Încercăm să ținem lotul cât mai echilibrat și mai omogen, să nu schimbăm foarte mult. În funcție de transferurile pe care le vom face, atunci vom demara și discuții pentru alte rezilieri cu jucători care nu au dat randamentul așteptat”, a conchis Briaur.

Amical cu tineretul, apoi vacanță. Runirea este prevăzută pe 9 ianuarie

Marți, 13 decembrie, va fi ultima zi de pregătire pentru jucătorii Politehnicii Iași. La prânz, elevii lui Leo Grozavu vor disputa un amical cu echipa de tineret din cadrul academiei, iar după acest meci se va intra oficial în vacanță.

Ieșenii vor sta în vacanță până pe 9 ianuarie, când este programată reunirea lotului.

”În prima săptămână de după reunire vor fi testele medicale, jucătorii vor avea un program de reacomodare la efort, iar în următoarea săptămână încercăm să perfectăm două meciuri amicale la Chișinău, probabil cu Zimbru și Bălți. Ulterior, echipa va pleca într-un cantonament de aproximativ 12 zile, cel mai probabil în Antalya, acolo unde sunt cele mai bune condiții”, a precizat Florin Briaur.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 13 Dec. 2022, 11:19 Liga 2
Pe aceeași temă