Primarul Constantin Toma a anunțat tăieri de 500 de mii de euro din banii trimiși către SCM Gloria Buzău și nu se oprește aici: ”Facem să funcționeze mai departe jucăria, la o risipă cât mai mică”

Marius ANGHEL 15 Feb. 2021, 12:57 Liga 2
Primarul Constantin Toma a anunțat tăieri de 500 de mii de euro din banii trimiși către SCM Gloria Buzău și nu se oprește aici: ”Facem să funcționeze mai departe jucăria, la o risipă cât mai mică”

SCM Gloria Buzău va trebui să se descurce cu un buget mult mai mic în această parte a doua a sezonului de Liga 2, însă e bine că își va continua activitatea cel puțin până la finalul campionatului. Până atunci trebuie să-și găsească un investitor privat, astfel riscă desființarea.

Clubul buzoian își anunțase retragerea din competiție, în această iarnă, însă s-a revenit asupra deciziei după o zi. Astfel, nu s-a urmat exemplul celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele, echipa patronată de fiul lui Liviu Dragnea abandonând eșalonul secund.

Reduceri de 500 de mii de euro la SCM Gloria Buzău

SCM Gloria Buzău a fost aproape de retragerea din Liga 2 în această iarnă, la ordinul primarului Constantin Toma, care n-a mai dorit ca echipa de fotbal a clubului finanțat din bani publici să își continue activitatea atâta timp cât nu are drept de promovare în Liga 1, fiind un club de drept public, căruia regulamentul îi interzice accederea în cel mai important campionat din România. Ulterior, după doar o zi, s-a revenit asupra deciziei, după ce primarul a fost asaltat cu mesaje în care era acuzat de această hotărâre.

Constantin Toma a anunțat vineri, 12 februarie, într-o conferință de presă, că a tăiat deja jumătate de milion de euro din bugetul clubului din Crâng. Vor urma și alte reduceri de cheltuieli.

”Eu fac simulări, scenarii, pe bugetul local din luna octombrie. Astăzi am avut cu Gloria Buzău. Am luat fiecare și am verificat. Așa discutăm problema. De unde mai tăiem? Ce facem să funcționeze mai departe jucăria, la o risipă cât mai mică, adică să fie reduceri de costuri cât mai mari. Deci, am reușit inclusiv pe bunuri și servicii să ne ducem până la 500 de mii de euro tăiate până astăzi. Periodic îi chem și îi întreb cum au funcționat înainte, cum funcționează acum. Suntem în discuții și cu grupuri din afara țării, și cu grupuri din țară pentru a găsi investitori buni”, a declarat primarul Buzăului, citat de Șansa news.

Bineînțeles, reducerile privesc întreg clubul din Buzău, nu numai secția de fotbal.

Constantin Toma: ”Sperăm să găsim investitorul. Nu vom accepta pe oricine”

La finalul lunii ianuarie, după ce ”apele s-au mai liniștit” la SCM Gloria Buzău, după anunțul retragerii din Liga 2, primarul Constantin Toma vorbea într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook despre problemele clubului și ce l-a făcut să ia, chiar și pentru o zi, decizia de desființare a secției de fotbal.

Edilul-șef al Buzăului spunea că se poartă discuții inclusiv cu un investitor privat care să preia Gloria Buzău, dar că nu se va accepta pe oricine.

”Am primit mai multe propuneri de discuție cu posibili investitori inclusiv din străinătate care să vină alături de noi să încerce să promoveze echipa în liga întâi. Probabil vom menține echipa până la finele acestui campionat în liga a doua și între timp sperăm să găsim investitorul. Nu vom accepta pe oricine.

Dacă nu facem performanță, nu mai putem ține echipa în Liga a doua pentru că am pierde bani, dar și interesul până la urmă pentru fotbal. Unul din factorii care m-au împins să iau astfel de decizii a fost și acea întâmplare care spune foarte multe. Acel fotbalist care paria inclusiv pe Gloria Buzău și practic, lipsa de motivație a jucătorilor, a staffului tehnic, dar și al nostru, la primărie, pentru că dacă nu faci performanță, de ce să cheltui banii?”, spune Ilie Stan.

Dacă își va schimba statutul din club de drept public într-unul de drept privat, SCM Gloria Buzău are promisiune de finanțare din partea Consiliului Județean Buzău.

SCM Gloria Buzău debutează în 2021 cu un meci la Timișoara, cu ASU Poli

SCM Gloria Buzău joacă în meciul de deschidere a etapei a 16-a a Ligii 2, prima programată să se desfășoare în 2021. Echipa lui Ilie Stan întâlnește joi, 18 februarie, de la ora 15:00, la Timișoara, pe ASU Politehnica.

În perioada de pregătire de iarnă, SCM Gloria Buzău a înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale: 3-1 cu CSM Râmnicu Sărat (Liga 3), 1-0 cu SC Oțelul Galați (Liga 3), 6-0 cu Astra 2 (Liga 3), 2-1 cu Dacia Unirea Brăila (Liga 3), 2-1 cu Foresta Suceava (Liga 3), 2-3 cu CS Afumați (Liga 3) și 2-2 cu Steaua (Liga 3).

După 15 etape, SCM Gloria Buzău ocupă locul 10 în clasamentul Ligii 2, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-surprinde-pe-toata-lumea-dupa-cazul-fotbalistului-de-la-buzau-care-a-pariat-mii-de-euro-si-la-alte-echipe-se-joaca-la-pariuri-19169351

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-se-reia-in-2021-la-data-de-18-februarie-cu-un-meci-la-timisoara-si-cu-o-echipa-in-minus-programul-etapei-a-16-a-19169314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-l-a-facut-pe-constantin-toma-primarul-buzaului-sa-revina-asupra-deciziei-retragerii-echipei-scm-gloria-din-liga-2-telefonul-primit-de-la-un-angajat-al-frf-19166138

Marius ANGHEL 15 Feb. 2021, 12:57 Liga 2
Pe aceeași temă