Prima reacție a lui Eugen Trică după ce ”FC U” Craiova a renunțat la el: ”Eu nu sunt Napoli să revin de șapte ori. O să merg doar în galerie” | EXCLUSIV

Andrei TRIFAN, Marius ANGHEL 24 May. 2021, 14:23 Liga 2
Prima reacție a lui Eugen Trică după ce ”FC U” Craiova a renunțat la el: ”Eu nu sunt Napoli să revin de șapte ori. O să merg doar în galerie” | EXCLUSIV

Eugen Trică (44 de ani) a vorbit pentru ProSport despre despărțirea de ”FC U” Craiova, după ce clubul oltean nu i-a mai prelungit contractul și a lăsat astfel cale liberă pentru aducerea lui Adrian Mutu.

Eugen Trică nu mai continuă cu ”FC U” Craiova și în Liga 1: ”Nu sunt dezamăgit, ci fericit pentru că am făcut bucuroși fanii adevărați ai Craiovei. Aici se despart drumurile noastre”

Trică susține că e fericit pentru fani, că nu va mai reveni ca antrenor la formația lui Adrian Mititelu și că litigiul pe care îl avea din trecut cu clubul, pentru o sumă de câteva zeci de mii de euro, va continua.

”M-am despărțit de Craiova. De pe 16 iunie devin liber de contract. Nu știu dacă e vorba de dezamăgire… Nu sunt dezamăgit, ci fericit pentru că am făcut bucuroși fanii adevărați ai Craiovei. Aici se despart drumurile noastre.

Legat de litigiul din trecut, pot să anunț că el va merge înainte. Când am venit la club le-am zis să discutăm, să ne înțelegem. Era penibil ca antrenorul să fie în litigiu cu clubul. Ei au zis că să îl las să meargă mai departe, iar dacă voi câștiga îmi vor da banii. Eu am făcut primul pas, dar nu au dorit să îl stingem atunci. Acum, cu siguranță că vom merge până la capăt, așa cum e firesc.

Știu că e bine ca niciodată să nu zici niciodată, dar eu cred că nu voi mai antrena această echipă. Eu nu sunt Napoli, să revin de șapte ori. Am revenit o dată, am dus echipa în prima ligă și cu asta s-a terminat. Voi merge alături de băieții din galerie la meciuri, dacă voi fi în Craiova, voi susține echipa, dar pe bancă nu voi mai fi acolo. Pot spune că mă despart de club în condiții amiabile, oamenii au promis că vor achita tot ce au de achitat și sunt convins că sunt de cuvânt”, a declarat Eugen Trică pentru ProSport.

Eugen Trică a promovat ”FC U” Craiova în Liga 2 și în Liga 1

Trică a promovat ”FC U” Craiova în Liga 2 fără ca echipa să piardă un meci în Liga 3, iar cu o săptămână înainte de startul sezonului a fost demis, în urma unui conflict cu patronul aflat acum la închisoare. Nicolo Napoli, Dan Vasilică și Ovidiu Stângă au condus echipa în acest campionat până să fie readus Trică, înainte de etapa a 20-a a sezonului regular.

0-0 cu Farul, 2-0 la CSM Reșița, în sezonul regular al Ligii 2, 0-0 la CS Mioveni, 2-0 cu ASU Poli, 2-1 la FK Csikszereda, 1-0 cu Rapid, 1-1 la Dunărea Călărași, 4-2 cu CS Mioveni, 1-2 la ASU Poli, 0-0 cu FK Csikszereda, 3-1 la Rapid și 0-0 cu Dunărea Călărași, în play-off-ul Ligii 2, au fost rezultatele înregistrate de ”FC U” Craiova cu Eugen Trică antrenor în eșalonul secund.

În cele 12 meciuri, echipa a înregistrat șase victorii, cinci egaluri și o înfrângere.

La petrecerea de după meciul cu Dunărea Călărași, din ultima etapă, suporterii echipei ”FC U” Craiova au venit cu un banner în fața stadionului ”Ion Oblemenco”. ”Cu Trică în prima ligă” a fost mesajul Peluzei Sud 1997, cu dedicație pentru patron, care, însă, n-a ținut cont de dorința galeriei și a renunțat la Trică.

”Eu le mulțumesc mult de tot, știu foarte bine că ei mă susțin tot timpul, chiar au avut un aport mare încă de acum doi ani de zile, pentru că ei m-au adus la echipă. A fost acea despărțire neplăcută pentru toată lumea (n.r. – după promovarea în Liga 2, chiar înainte de startul sezonului, Trică a fost dat afară. Au fost numiți antrenori Nicolo Napoli, Dan Vasilică și Ovidiu Stângă până să fie readus Trică, înainte de etapa a 20-a a sezonului regular), să zic așa că am luat o pauză, dar e important că oamenii de aici s-au gândit foarte bine, pentru că am făcut o muncă foarte bună, și m-au redus la echipă. Și într-un final am reușit cu toții să promovăm în Liga 1. Ăsta era oful oltenilor, oful nostru, pentru că, într-adevăr, asta este Știința. Ați văzut și la final, cum ne bucurăm împreună cu suporterii”, a comentat Trică la microfonul DigiSport, la finalul jocului cu Dunărea Călărași.

Trică, în litigiu cu ”FC U” Craiova pentru vechiul contract

Eugen Trică este în litigiu cu ”FC U” Craiova pentru vechiul contract și acum, deși între timp se întorsese la echipă.

După ce a fost demis în vara trecută, după promovarea în Liga 2 și înainte cu o săptămână să înceapă sezonul, Trică s-a adresat Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF.

Primul verdict a fost în defavoarea antrenorului, care a mers însă apoi la Comisia de Recurs, unde cazul este și acum amânat de la o săptămână la alta. La ultima ședință, din 20 mai, pronunțarea a fost amânată pentru 27 mai.

La revenirea la ”FC U” Craiova, antrenorul a propus clubului să se încheie amiabil acest litigiu, însă Adrian Mititelu nu a dorit acest lucru, preferând ca procesul să continue. În tot acest timp, Trică era antrenorul echipei, dar era și în proces cu ”FC U”.

 

Foto: Remus Badea / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorii-eugen-trica-si-ovidiu-dananae-si-opt-jucatori-pusi-pe-liber-de-fc-u-craiova-a-doua-zi-dupa-ce-s-a-sarbatorit-promovarea-in-liga-1-19186727

Andrei TRIFAN, Marius ANGHEL 24 May. 2021, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă