Eugen Trică revine ca antrenor la ”FC U” Craiova, club cu care era în litigiu după ce l-a demis după promovarea în Liga 2! Mircea Bornescu va fi team manager

Marius ANGHEL 14 Mar. 2021, 00:49 Liga 2
Eugen Trică revine ca antrenor la ”FC U” Craiova, club cu care era în litigiu după ce l-a demis după promovarea în Liga 2! Mircea Bornescu va fi team manager

”FC U” Craiova și-a numit un nou antrenor principal, la doar câteva ore după ce anunța despărțirea de Ovidiu Stângă (48 de ani). În plus, și-a adus și un team manager. Alegerile sunt unele cerute în majoritatea suporterilor pe rețelele sociale.

Eugen Trică (44 de ani) revine la U Craiova 1948 SA în postura de antrenor, iar team manager a fost numit fostul portar Mircea Bornescu (40 de ani). ProSport a anunțat în exclusivitate interesul echipei din Liga 2 atât pentru Bornescu, cât și pentru readucerea lui Trică.

Eugen Trică a revenit la ”FC U” Craiova. Mircea Bornescu a fost numit team manager

Eugen Trică, liber de contract din această iarnă după ce echipa pe care o antrena, Turris Oltul, s-a desființat, revine pe banca echipei din Craiova, pe care a promovat-o fără înfrângere în Liga 2, a pregătit-o în vara trecută de noul sezon, însă chiar înainte de debutul ediție 2020/2021 a fost demis după un conflict cu patronul Adrian Mititelu. În locul său a fost numit atunci Nicolo Napoli, înlocuit și el după nu mult timp.

Alături de Trică, ”FC U” Craiova l-a adus în stafful tehnic, ca team manager, și pe Mircea Bornescu.

”Fotbal Club Universitatea 1948 are o nouă conducere!
Eugen Trica se întoarce pe banca Științei, iar Mircea Bornescu va fi Team Manager-ul echipei!”, a anunțat ”FC U” Craiova pe pagina sa de Facebook.

”Am văzut că a fost demis Ovidiu, îmi pare rău pentru el, dar asta este meseria noastră. Am fost căutat, nu vreau să vorbesc prea multe. Nu știu ce va fi, vom vedea. Din punctul meu de vedere, nu ar fi nicio problemă să mă întorc, dar nu depinde de mine. Conducerea clubului știe mai bine ce are de făcut. Eu atât pot să zic: decizia nu e la mine”, spunea, pentru ProSport, Eugen Trică după anunțul demiterii lui Stângă.

”Am văzut și eu pe grupurile de pe internet că fanii mă vor. E o situație grea la echipă, nu au fost rezultatele așteptate. Nu pot să vorbesc prea multe. Vom vedea. Sunt tentat să vin la Craiova, e casa mea, dar nu voi veni în orice condiții. Vreau să am autoritate și să pot lua anumite decizii, nu să fiu doar cu numele, de decor”, declara Mircea Bornescu pentru ProSport.

? Fotbal Club Universitatea 1948 are o nouă conducere!

? Eugen Trica se întoarce pe banca Științei, iar Mircea Bornescu va fi Team Manager-ul echipei!

#Științasuntemnoi #ÎnaintespreLiga1

Publicată de Fotbal Club Universitatea 1948 pe Sâmbătă, 13 martie 2021

Trică a promovat U Craiova 1948 SA în Liga 2 fără înfrângere și a dus echipa până în 16-imile Cupei României

Eugen Trică a mai antrenat în cariera sa echipele Juventus București, CFR Cluj, UTA, Metalul Reșița, Sportul Snagov (tot Metalul Reșița, dar sub altă denumire, antrenată în altă perioadă de timp) și Turris Oltul. Antrenor secund a fost la Ittihad (Arabia Saudită) și Politehnica Iași.

Pe U Craiova 1948 SA a preluată la începutul sezonul trecut al Ligii 3, în iunie 2019, și în cele 16 etape în care a condus echipa în Seria a 4-a a obținut 13 victorii și 3 egaluri, fiind neînvins și având un golaveraj de 40 de goluri marcate și 9 primite. Echipa olteană și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, Filiași și Târgu Jiu și în momentul în care sezonul a fost ”înghețat” din cauza pandemiei avea 13 puncte avans față de a doua clasată Șoimii Lipova, motiv pentru care a și fost declarată direct promovată în Liga 2.

Tot cu Trică antrenor, U Craiova 1948 SA a ajuns în ediția trecută a Cupei României până în faza 16-imilor, acolo unde a pierdut pe ”Ion Oblemenco” în fața divizionarei secunde ”U” Cluj, cu 2-3.

În acest sezon a condus Turris Oltul în perioada noiembrie 2020 și până când echipa s-a desființat, la începutul anului 2021, între etapele 12 și 15. A obținut pe banca teleormănenilor trei remize (1-1 cu Dunărea Călărași, 0-0 cu Viitorul Pandurii și 1-1 cu Recea) și un eșec (1-2 la CSM Slatina).

Eugen Trică era în litigiu cu ”FC U” Craiova, după demiterea sa

Interesant este și faptul că între Eugen Trică și fosta și noua sa echipă există un litigiu la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF.

După demiterea sa de la ”FC U”, în vara trecută, Trică și-a căutat dreptatea la CNSL, solicitând suma de 51.129 de euro, bani pe care, teoretic, îi mai avea de primit până la finalul contractului cu trupa patronată de Adrian Mititelu, valabil încă un an.

Comisia i-a respins la data de 12 ianuarie 2021, după mai multe termene, cererea ca fiind inadmisibilă, însă a obligat U Craiova 1948 SA să-i plătească banii restanți pentru perioada 1-24 august 2020, adică până în ziua în care a fost demis. Încă și Trică are de plătit suma de 2.590 de lei, onorariul avocatului.

Trică s-a declarat surprins de decizia CNSL, a făcut apel și procesul continuă și în acest moment. Antrenorul amenința la acel moment că va merge inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) pentru a-și găsi dreptatea.

Cu siguranță, Trică își va retrage acum plângerea împotriva Craiovei, cele două părți probabil ajungând la un acord privind acest litigiu, în momentul în care au bătut palma să colaboreze din nou.

U Craiova 1948 SA a pierdut primul loc în etapa a 19-a a Ligii 2

”FC U” Craiova are o remiză, 0-0 la Concordia Chaijna, și două eșecuri, 1-2 cu CS Mioveni la debutul în campionat pe noul ”Ion Oblemenco” și 0-1 la ”U” Cluj, în meciurile desfășurate în 2021, cu Ovidiu Stângă antrenor.

În urma acestor rezultate, echipa olteană a pierdut în etapa a 19-a prima poziție în clasamentul Ligii 2, pe care se afla din runda a 4-a a sezonului.

Cu 31 de puncte e pe locul 2, la egalitate cu Viitorul Pandurii și Farul, care au un golaveraj inferior. Noul lider este ASU Poli, cu 32 de puncte. În ultimele etape din sezonul regular, ”FC U” Craiova mai are meciuri cu Farul (23 martie, ora 19:30, acasă) și CSM Reșița (deplasare).

”FC U” Craiova i-a mai avut antrenori în acest sezon pe Nicolo Napoli (etapele 1-7), Dan Vasilică (9-15) și Ovidiu Stângă (16-19). În rundele 8 și 16 s-a stat.

Marius ANGHEL 14 Mar. 2021, 00:49 Liga 2
Pe aceeași temă