Poli Iași, umilită la Miercurea Ciuc! FK Csikszereda s-a impus cu toate golurile marcate în urma unor faze fixe

Narcis POHOAȚĂ 14 Oct. 2021, 19:51 Liga 2

În loc să se schimbe în bine cu trecerea timpului, Poli Iași arată parcă tot mai rău. După o pauză de aproape două săptămâni, Iașiul s-a deplasat la Miercurea Ciuc cu gândul de a recupera punctele pierdute acasă în etapa trecută, dar a sfârșit lamentabil în fața celor de la FK Csikszereda, pierzând cu 1-3.

Fără a excela la capitolul tehnic, gazdele au dus jocul până la limita regulamentului, poate chiar dincolo și au profitat din plin de defensiva de tot râsul a lui Costel Enache, umilindu-și adversara cu trei goluri marcate în urma unor faze fixe.

Blestemul ratărilor…

În prima parte a meciului care a deschis etapa a 10-a a Ligii 2, Poli Iași a avut ocaziile mai clare, dar gazdele au fost cele care au punctat pe tabelă. Ba chiar de două ori, de fiecare dată din faze fixe, profitând de lamentabila defensivă ieșeană.

Poli a ratat prima mare ocazie în minutul 11, prin Stoenac, a cărui lovitură de cap din zece metri a fost respinsă în lateral de portarul Gyenge, același goalkeeper al gazdelor intervenind apoi salutar în fața lui Camara, la rădăcina barei.

Același Camara a ratat ocazia meciului în minutul 20. Atacantul african a profitat de o eroare a stoperului Gergely, a scăpat singur cu portarul, dar în loc să-i paseze în lateral lui Cristea, liber cu poarta goală, l-a luat la țintă pe portarul gazdelor. Și în loc de 0-1, în doar trei minute tabela arăta un incredibil 2-0!

…și al fazelor fixe

Scăpate cu bine după forcingul Iașiului, gazdele au dat lovitura din două faze fixe, în doar trei minute. Mai întâi Richard Jelena a deschis scorul, în minutul 23, cu o lovitură de cap din careu, după o lovitură liberă executată de pe dreapta de Jebari, iar trei minute mai târziu Attila Csuros a lovit și el cu capul, din careu, tot de lângă Charziterzoglou, ca și la primul gol, în urma unui corner.

Iașiul nu și-a revenit după cele două goluri, iar la puțin timp după pauză gazdele au dus scorul la un incredibil 3-0, tot după o fază fixă. În minutul 57, după o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Takacs a centrat perfect la bara a doua pentru Botond Gergely, care a înscris nestingherit în poarta goală.

Adio play-off

Iașiul a reușit în cele din urmă să înscrie, în minutul 90, prin Jean Deretti (cu capul, din centrarea lui Asăvoaei), prea târziu și prea puțin însă pentru a șterge impresia rușinoasă lăsată la Miercurea Ciuc.

Eșec lamentabil pentru ieșeni, care își pot lua adio de la play-off, dar și de la antrenorul Costel Enache, a cărui ”clauză” deschisă în etapa trecută ar putea fi activată de către oficialii din Copou. Managerul general al Politehnicii Iași, Florin Briaur, își făcea planuri de ”măcar 10 puncte” în următoarele patru meciuri. S-a început deja cu stângul, iar maximum se mai pot obține nouă puncte.

FK CSIKSZEREDA – POLITEHNICA IAȘI 3-1

Richard Jelena 23′, Attila Csuros 26′, Botond Gergely 57′ / Jean Deretti 90+1′

FK Csikszereda: Gyenge – R. Takacs, Kelemen, Gergely, Bor (Apro 73′) – Csuros (cpt.), L. Kovacs (Szondi 87′) – Gal-Andrezly, Jebari (Bara 83′), Schieb (P. Ivanovici 73′) – Jelena (A. Meszaros 87′)
Rezerve neutilizate: Rybansky – Bărăbaș, Rotar, Rodri Hernando
Antrenor: Valentin Suciu

Poli Iași: Laur. Popescu – Al. Stan, Charziterzoglou, Fl. Plămadă (cpt.), Defta – Cr. Pușcaș, Chiorean (Deretti 65′) – Stoenac (Asăvoaei 83′), Mărieș (Cană 65′), F. Cristea – S. Camara
Rezerve neutilizate: Brînză – Târșa, Aftanache, Corobuță, Pelivan, Al. Iul. Zaharia
Antrenor: Constantin Enache

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita). Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare). Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş). Rezervă: Cristian Anghelina (Câmpulung Muscel). Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Poli Iași și FK Csikszereda, ambele cu 12 puncte

Ambele echipe au acum 12 puncte. Poli Iași se menține, momentan, pe locul 9, cu golaveraj 14-12, în timp ce FK Csikszereda e pe 10, cu golaveraj 13-18.

În etapa a 11-a, Poli Iași joacă sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 11:00, acasă, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar FK Csikszereda are meci tot atunci, în deplasare, la Metaloglobus București.

Foto: Zoltan Pal / FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1730-in-deschiderea-etapei-a-10-a-a-ligii-2-ambele-echipe-inca-spera-la-play-off-19205174

Narcis POHOAȚĂ 14 Oct. 2021, 19:51 Liga 2
Pe aceeași temă