Viitorul Pandurii și-a învins „sora” Luceafărul Oradea cu unul dintre marcatori chiar fostul golgheter al echipei bihorene

Marius ANGHEL 30 Jan. 2020, 19:25 Pregătiri, amicale
Viitorul Pandurii și-a învins

Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Luceafărul Oradea au desfășurat, joi, la Sânmartin, un meci amical pe care echipa din Liga 2 condusă de Cristian Lupuț, fostul antrenor al bihorenilor, l-a câștigat cu 2-0 (1-0). Golurile au fost marcate de Robert Băciuț și Daniel Paraschiv (foto), acesta din urmă fiind fostul golgheter al Luceafărului, achiziționat în această iarnă de trupa din Gorj.

Cele două echipe controlate din umbră de afaceristul gorjean Nicolae Sarcină, foste colegere în Liga 2 în sezonul trecut, când Viitorul Pandurii se numea ACS Energeticianul, fostă ACS Șirineasa, și îi lua locul în această ediție de campionat printr-o inginerie acceptată de FRF, cât și mulți dintre jucători, dar și pe antrenorul Cristian Lupuț, s-au întâlnit astăzi, într-un meci amical desfășurat la baza sportivă din Sânmartin, locul unde se antrenează ambele formații în acest început de an.

Pentru Viitorul Pandurii a fost al doilea test desfășurat în această iarnă, după un 5-1 cu Debrecen II, în Ungaria, în timp ce pentru Luceafărul Oradea a fost primul joc amical, gruparea bihoreană din Liga 3 având doar câteva antrenamente desfășurate după reunire. Totodată, Cristian Lupuț și-a analizat pentru ultima dată jucătorii înainte de a stabilit lotul pe care să se bazeze în cantonamentul din Antalya, acolo unde se va pleca duminică.

Golurile victoriei au fost reușite, potrivit bihon.ro, de Robert Băciuț, un mijlocaș de 18 ani care s-a despărțit de Farul, echipă unde în prima parte a sezonului nu a evoluat deloc pentru constănțeni, și Daniel Paraschiv, fostul golgheter al Luceafărului, mutat și acesta în această iarnă de la trupa bihoreană către Viitorul Pandurii.

De altfel, noul antrenor principal al trupei din Liga 3 este fostul secund din prima parte a sezonului actual al lui Lupuț. Lupuț, care, în ediția trecută a Ligii 2 o antrena pe Luceafărul și o salva de la retrogradare, însă patronul din umbră decidea în vara trecută retragerea echipei din campionat, pentru ca cealaltă formație a sa, Energeticianul pe atunci, să poată rămâne în Liga 2, după ce a încheiat sezonul pe ultimul loc retrogradabil.

Luceafărul Oradea: Răileanu – Pârvulescu, Mintaș, Imbrea, Roș – Maxin, Humadi, Gheban, V. Costea – Lăsconi, Talpoș. Au mai jucat după pauză: Brata – L. Mănoiu, D. Pop, Ștef, Papp, Tămaș, Gunie, Tirla și Bocra.
Antrenor: Ciprian Dianu

Viitorul Pandurii: Bodea – Chelariu, Oros, Toma, Dragu – Negrean, Chiorean, P. Mitrică, Băciuț – Vl. Rusu, Bădăuță. Au mai jucat Moga, Trip – Yabre, Misăraș, Ciul, Parnău, Prejmerean, Gârbiță, Cioiu, Paraschiv și D. Buia.
Antrenor: Cristian Lupuț

S-au antrenat separat V. Pop, Băican, Preoteasa și Core, iar Dunca a fost învoit.

Marius ANGHEL 30 Jan. 2020, 19:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă