Luceafărul Oradea a fost depunctată! Ultima clasată din Seria 10 a Ligii 3, pe minus după ce a fost reclamată la comisii pentru neplata salariilor

Andrei PASCU 01 Mar. 2022, 17:14 Liga 3
Luceafărul Oradea a fost depunctată! Ultima clasată din Seria 10 a Ligii 3, pe minus după ce a fost reclamată la comisii pentru neplata salariilor

Ultima clasată din Seria 10 a Ligii a 3-a, Luceafărul Oradea, are probleme mari cu banii, cu restanțele către jucători, astfel că s-a decis, din partea Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal, sancționarea cu puncte în clasament, dar și interdicție la transferuri.

Luceafărul Oradea, minus patru puncte și interdicție la transferuri

Decizia a venit ca urmare a neplății restanțelor către fostul jucător Marius Gabriel Balogh și fostul kinetoterapet Mihai Cherman, care au depus memorii. Astfel, FRF, prin Comisia de Disciplină și Etică, a judecat cazurile și a hotărât să scadă patru puncte pentru fiecare caz, din totalul celor adunate de Luceafărul Oradea în acest sezon.

Așa se face că orădenii au acum minus trei puncte. Dacă situația nu se rezolvă până la 9 martie, Luceafărul Oradea va continua să sufere depunctări.

În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea CS Luceafărul Oradea cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 04.02.2022- 18.02.2022 Comisia a acordat termen în data de 09.03.2022, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății pentru a evita în continuare depunctarea”, se arată în motivarea deciziei Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal.

Situația financiară precară a Luceafărului Oradea, vizibilă și pe parcursul campionatului

Situația Luceafărului Oradea este una prăpăstioasă, întrucât nu doar situația din clasamentul Seriei 10 a Ligii a 3-a e una grea. Și lipsa banilor e o problemă, iar decizia luată în defavoarea ei explică totul. La finalul anului trecut, înaintea unui meci din deplasare, neplata salariilor de luni bune i-a făcut pe jucători să nu se prezinte la meciul respectiv. Toate detaliile AICI.

Luceafărul Oradea, ultima în Seria 10 a Ligii a 3-a

După 15 meciuri scurse din sezonul regular al Ligii a 3-a, Luceafărul Oradea a adunat un singur punct (un egal și 14 eșecuri), dar pe hârtie are minus trei puncte, din cauza depunctării prezentate.

E pe ultimul loc în Seria 10, pe poziția a 10-a, iar echipa de deasupra, CSM Satu Mare, are 11 puncte.

În primul meci din 2022, din runda a 16-a a Ligii a 3-a, Luceafărul Oradea va juca pe terenul formației din Satu Mare.

Foto: Bihon

 

 

 

Andrei PASCU 01 Mar. 2022, 17:14 Liga 3
Pe aceeași temă