Luceafărul Oradea, în pragul desființării! Antrenorul George Zima abia mai reușește să formeze lotul pentru meciurile din play-out: ”Jucătorii care au rămas merită respect”

Andrei PASCU 19 Apr. 2022, 20:29 Liga 3
Luceafărul Oradea, în pragul desființării! Antrenorul George Zima abia mai reușește să formeze lotul pentru meciurile din play-out: ”Jucătorii care au rămas merită respect”

Luceafărul Oradea este în pragul desființării! Situația ultimei clasate în Seria 10 a Ligii a 3-a e în continuare dificilă din punct de vedere financiar, iar antrenorul George Zima a confirmat acest lucru. Abia mai reușește să formeze un lot pentru meciurile rămase din play-out-ul diviziei a treia.

Luceafărul Oradea, în pragul desființării!

În jur de 14 jucători au rămas la Luceafărul Oradea, mulți dintre cei care au început sezonul cu echipa preferând să plece între timp, din pricina faptului că nu și-au mai luat banii de luni de zile. George Zima a decis să rămână deși nici salariul său nu a fost plătit de mult timp, dar a ținut să îi laude pe fotbaliștii care au rămas.

Cert este că acum la club mai sunt doar câteva persoane, ”o mână” după cum a spus Zima, astfel că și oamenii din conducere au decis să părăsească Luceafărul Oradea, devenită ca o corabie aproape scufundată.

Luceafărul Oradea a rămas în 14 jucători și o ”mână” de oameni

Surprinzător sau nu, unul dintre oamenii care ajută clubul din Oradea în acest moment este antrenorul Cristian Lupuț, liber de contract, care a pregătit în trecut echipa. Nu se știe exact cum ajută Lupuț Luceafărul Oradea, dar Zima a confirmat că e aproape de club.

Venim după o serie de rezultate negative, dar de multe ori evoluția echipei a avut momente pozitive și jocuri din care puteam să scoatem mult mai mult. Este greu să fim constanți și să fie o evoluție evidentă de creștere în condițiile în care am un lot foarte subțire, de doar 13-14 jucători și aceștia foarte tineri, fără experiență, iar aceste fluctuații sunt oarecum normale.

Situația este complicată din toate punctele de vedere, iar jucătorii care au rămas merită respectul tuturor la câte sacrificii fac să reușim să ducem la bun sfârșit competiția. Totuși îmi doresc mult mai mult de la băieți, să arate că își doresc să facă ceva cu adevărat în fotbal.

Realitatea este dură din păcate și nu trebuie să căutăm scuze ci să conștientizăm ce se întâmplă, să căutam mereu soluții, să muncim și fiecare va primi în viitor ceva mult mai bun dacă ne implementăm această mentalitate. Am rămas o mână de oameni și doar noi știm cât muncim pentru a face lucrurile cât mai bine.

Pe aceasta cale vreau să le mulțumesc tuturor antrenorilor din cadrul clubului și în special domnilor Florin Maghiar și Cristian Lupuț care ne ajută foarte mult”, a declarat antrenorul George Zima, citat de Bihor Online.

Luceafărul Oradea a fost depunctată din cauza problemelor financiare

Ultima clasată în play-out-ul Seriei 10 a Ligii a 3-a are probleme mari cu banii, cu restanțele către jucători, astfel că s-a decis, din partea Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal, sancționarea cu puncte în clasament, dar și interdicție la transferuri.

Decizia a venit ca urmare a neplății restanțelor către fostul jucător Marius Gabriel Balogh și fostul kinetoterapet Mihai Cherman, care au depus memorii. Astfel, FRF, prin Comisia de Disciplină și Etică, a judecat cazurile și a hotărât să scadă patru puncte pentru fiecare caz, iar Luceafărul Oradea are acum -3 puncte.

Luceafărul Oradea, ultima în Seria 10 a Ligii a 3-a

Cu 7 meciuri rămase de jucat din play-out-ul Ligii 3, Luceafărul Oradea a adunat un singur punct (un egal și 20 de eșecuri), dar pe hârtie are minus trei puncte, din cauza depunctării prezentate mai sus. Echipa clasată deasupra orădenilor este Progresul Şomcuta Mare, care are 17 puncte.

În grupa pentru evitarea retrogradării, Luceafărul Oradea a avut până acum un parcurs dezastruos, înregistrând trei eșecuri drastice: 0-8 cu SCM Zalău, 1-10 cu CSM Satu Mare și 0-3 cu Sportul Șimleu Silvaniei.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorin-toma-dat-afara-de-la-sticla-ariesul-turda-autoritatile-locale-l-au-demis-pentru-ca-nu-stiu-pe-unde-sa-scoata-camasa-investesc-o-suma-uriasa-din-bugetul-local-iar-echipa-e-a-19228083

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tiberiu-balan-antrenor-cu-ambitii-mari-vrea-promovarea-in-liga-2-dupa-ce-a-preluat-somesul-dej-am-venit-cu-speranta-voi-da-totul-vreau-sa-mi-expun-modul-de-munca-19227953

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-3-de-play-off-si-play-out-19227384

https://liga2.prosport.ro/liga-3/arogante-de-campioana-cfr-joaca-in-liga-3-la-satelit-cu-fotbalisti-de-peste-2-milioane-de-euro-dan-petrescu-asa-e-si-la-real-madrid-19227588

https://liga2.prosport.ro/liga-3/21-numar-cu-ghinion-pentru-progresul-spartac-s-a-rupt-seria-invincibilitatii-si-a-inregistrat-primul-esec-din-liga-3-andrei-erimia-analiza-infrangerii-cu-rapid-2-terenul-era-mai-apropiat-19227484

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 19 Apr. 2022, 20:29 Liga 3
Pe aceeași temă