Utiștii intră în vacanță imediat după jocul cu Foresta. Roșu le pregătește o iarnă spartană și un cantonament în Spania: „Știu și ei, e doar spre binele lor”

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 14:49 Pregătiri, amicale

Antrenamentul de sâmbătă, dinaintea partidei cu Foresta Suceava, va fi ultimul pe 2016 al echipei fanion a Aradului. Duminică seara, utiștii vor fi gazda „Tavernei Pecicane” pentru masa de final de an, după care se va decreta vacanță până pe 15 ianuarie.

Din câte susține Laurențiu Roșu, va fi o pauză destul de activă pentru fotbaliștii săi, care vor primi un program de pregătire personalizat, menit să le mențină ridicat tonusul. „Înițial, trebuia să ne mai antrenăm încă o săptămână, dar, în ideea că vor avea un program de pregătire separat, jucătorii vor lua vacanță chiar după meciul cu Foresta. Mâine, le vom explica ce au de făcut până pe 15 ianuarie, pentru că atunci când demarăm din nou antrenamentele toată lumea să se prezinte în condiții bune. E foarte important să ajungă să mențină o greutate corporală optimă, ca să nu impunem regimuri alimentare în plină perioadă de pregătire. La început, au programate câte trei ședințe de pregătire individuale pe săptămână, iar de la 1 ianuarie încolo, câte patru. Toate astea combinate cu sală de forță, alergări, sau chiar fotbal în sală, dar fără să exagereze cu el pentru a nu risca accidentări. Eu spun că jucătorii sunt conștienți că trebuie să se îngrijească, să aibă grijă cu alimentația, să fie în general profesioniști. De aceea nu vom sta cu camerele după ei, nu îi vom controla cu GPS-uri, știu și ei că respectând acest program de vacanță e doar spre binele lor”, a punctat antrenorul principal al „roș-albilor”, care a recunoscut că a ținut cont în prelungirea vacanței și de restanța din vară: „Indiferent de ceea ce se întâmplă duminică, deși noi ne dorim cu ardoare să câștigăm, băieții merită să sărbătorească acest an încărcat. Să nu uităm că în vară această echipă a trecut și prin două baraje și nu s-a putut odihni ca lumea. Au urmat apoi alte meciuri, un program extrem de încărcat și de aceea merită o vacanță puțin mai lungă acum”.

La revenirea din vacanță, pe utiști îi așteaptă două săptămâni de reacomodare cu efortul, vizitele medicale și primele antrenamente pur fizice, dar bazele se vor pune peste hotare. Cunoscând deja condițiile de pregătire neadecvate de la Arad, ce nu pot fi îmbunătățite radical într-o lună de zile, mai ales că ne aflăm în mijlocul iernii,  Laurențiu Roșu a solicitat conducerii clubului rezolvarea unui stagiu de pregătire chiar în țara ce l-a adoptat. „Prefer să mergem în Spania în acea perioadă. Chiar dacă nu ne permitem două stagii de pregătire ca echipele de Liga 1, am zis că măcar odată, timp de 14-15 zile, să ne antrenăm pe terenuri bune, să avem parte de o climă ok și să beneficiem de toate condițiile specifice unui cantonament. Probabil, vom găsi fără probleme și adversari pentru amicale, echipe din ligile doi și trei din Spania, dar și altele. Mai multe nu are rost să vorbim acum, pentru că nu e confirmat nimic. Vom alege dintre trei locații pe care le cunosc destul de bine”, a adăugat fostul internațional.

Din câte se pare, UTA va zbura în Peninsula Iberică pe 29 ianuarie, după un amical cu Național Sebiș, liderul din Seria a IV-a a Ligii a 3-a.

Terenurile proaste fac victime printre utiști: Polgar s-a accidentat și absentează cu Foresta

În altă ordine de idei, pe lângă Marius Curtuiuș, „Bătrâna Doamnă” va mai avea o problemă de lot pentru ultima dispută oficială a anului. Norbert Polgar a alunecat pe gazonul moale de la „ICRTI” și staff-ul tehnic ia în calcul și o accidentare mai gravă a fundașului dreapta. „Are o problemă la genunchi, ne-a spus că îl înțeapă ceva. Vom face investigații, poate chiar un RMN. Poate fi orice, menisc, ligamente, sau, în caz fericit, o simplă întindere. În ultimele zile, am încercat să schimbăm puțin ora de începere a antrenamentelor, tocmai pentru a avea parte de terenuri dezghețate. Dar, ceea ce este mai important este ce se va întâmpla la ora meciului cu Foresta. Chiar dacă suprafața de joc nu și-a revenit complet după mocirla de la partida cu Poli, sperăm sp avem condiții cât de cât normale. Am înțeles că în noaptea de sâmbătă spre duminică, nu vom avea temperaturi cu minus, suntem optimiști în privința stării gazonului”, a menționat Laurențiu Roșu.

Primul diagnostic în cazul lui Polgar este ruptură parțială de ligamente colaterale, așa că, probabil, Alexandru David va fi cel care îi va juca pe banda dreaptă a defensivei utiste. Brașoveanul a intrat destul de bine în meciuri în ultima lună de zile, demonstrând chiar că poate avea un aport mai bun din punct de vedere ofensiv decât concurentul său pe postul de fundaș dreapta. Problemele intervin pe faza defensivă, unde David a greșit decisiv în câteva partide din această toamnă.

Vă reamintim că Marius Curtuiuș e suspendat pentru partida de duminică dimineața, însă la dispoziția lui Roșu revin Burlă și Strătilă, absenți la Râmnicu Vâlcea.

CITEȘTE și: Roșu, privilegiat de concurența reală în rândul juniorilor utiști: „Ca antrenor e foarte important să ai variante, mă bucur că la Vâlcea l-am ales pe Copaci” și Interesați sau nu de rezultatul din derby? Roșu: „Ar fi extraordinar să terminăm anul pe loc de promovare”

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian Petcuț

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 14:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă