UTA va aborda noul sezon cu „un nou staff tehnic și în jur de cinci fotbaliști experimentați și de valoare”. Arădenii încă nu au anunțat data în care se reunesc

Marius ANGHEL 28 Jun. 2017, 13:25 Pregătiri, amicale
UTA va aborda noul sezon cu

După ce a trecut peste emoțiile pricinuite de descinderea de săptămâna trecută la club a polițiștilor Direcției Generale Anticorupție, cât și peste cele ale interogărilor, ce privesc o presupusă implicate a UTA-ei în meciul dintre Foresta Suceava și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, conducerea clubului arădean a ieșit la suprafață și își anunță suporterii să rămână conectați, fiindcă va începe să ofere informații despre pregătirea noului sezon al Ligii 2.

De două săptămâni în vacanță, clubul UTA nu a stabilit nici până acum data reunirii, însă anunță că în noul an competițional vor avea un nou staff tehnic, deci contractul lui Laurențiu Roșu, care expiră la finalul acestei luni, nu va mai fi prelungit.

Despre noul lot, arădenii spun că se vor baza în continuare pe jucătorii tineri ai clubului, plus cinci-șase seniori din grupul care a încheiat campionatul. Efectivul va fi completat cu „în jur de cinci fotbaliști experimentați și de valoare”, mai transmit utiștii.

Iată comunicatul clubului UTA:

„După o mică pauză de comunicate, începem să-i informăm pe suporterii noștri cu ce pregătim pentru noul sezon competițional, dar nu înainte de a face o scurtă radiografie a stagiunii pe care am încheiat-o.

Campionatul 2016-2017 a avut următoarele performanțe:

Pe plan managerial

1 Diplomă de licențiere pentru Liga I, fără depunctare sau penalitate. Această licență reflectă în modul cel mai corect situația financiară și modul de organizare al clubului.
2 Am terminat sezonul oferind condiții foarte bune echipei pentru performanță (cantonament Austria, Italia, Spania, deplasări în timpul campionatului cu avionul, prime de joc, prime de obiectiv, vitaminizare, echipamente etc). Toate acestea în condițiile în care clubul nostru, în anul calendaristic 2017, nu a beneficiat, din cauza procedurilor și legislației în vigoare, deocamdată, de nicio sumă de bani din partea autorităților locale.

Pe plan sportiv

1 Finaliști în Cupa României Liga Elitelor U 19;
2 Locul 3 cu echipa de juniori în Campionatul Național Liga Elitelor U17;
3 Locul 3 cu echipa de juniori în Campionatul Național Liga Elitelor U19;
4 Promovarea mai multor juniori la prima echipă;
5 Calificare la baraj pentru promovare în Liga I cu prima echipă. Acest moment poate fi considerat și performanță și eșec, dacă ne raportăm la condițiile oferite de clubul nostru echipei.

Anul competițional 2017-2018 îl vom aborda cu un nou staff tehnic. Ne bazăm în continuare pe jucătorii tineri ai clubului, plus cinci-șase seniori din vechiul lot. Efectivul va fi completat cu în jur de cinci fotbaliști experimentați și de valoare, care sperăm să ne ajute la realizarea obiectivului pe termen scurt.

Rămâneți conectați, în curând urmează listele!”

Ceea ce a scăpat de enumerat la reușite conducerea clubului arădean ar fi, poate, și cea mai mare realizare, și anume victoria obținută în Instanță de avocatul Alin Vesa, susținut de Suporter Club. UTA nu mai e ACS UTA Bătrâna Doamnă, ci ACS FC UTA Arad.

Având în vedere anunțul conducerii, că în alcătuirea noii echipe vor rămâne cinci-șase seniori din vechiul lot, reafișăm ceea ce SportArad scria zilele trecute despre categoriile de fotbaliști, în privința contractelor, pe care îi are UTA:

  • Contracte ce expiră la 30 iunie: Alin Gligor, Alexandru Manea, Marius Curtuiuș, Cristian Costin;
  • Contracte în vigoare până în vara anului 2018: Bogdan Miron, Alexandru Barna, Norbert Polgar, Richard Filaret, Marius Chindriș, Sorin Strătilă, Dumitru Copil, Dumitru Muntean, Darius Covaci, Mevlan Adili (legat prin contract până în vara lui 2019);
  • Contract cu posibilitate de prelungire în cazul promovării: Gianmarco Piccioni;
  • Contracte valabile până la 30 iunie cu revenire la Atletico: Sebastian Mara, Bogdan Burlă, Paul Copaci, Ionuț Tănase, Amir Jorza, Albert Stahl, Michel Vlad, Adrian Petre.
  • Împrumutul lui Robert Vîlceanu de la FCSB s-a încheiat, el fiind cedat apoi la Astra. Altfel, Marius Curtuiuș e dorit de Luceafărul Oradea și e anunțat ca transferat acolo.

 

Marius ANGHEL 28 Jun. 2017, 13:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă