SCM Gloria Buzău a început cantonamentul de la Poiana Brașov cu 24 de jucători! Ilie Stan are 14 noutățile în lot, însă mai vrea încă trei achiziții

SCM Gloria Buzău a fost una dintre cele mai grăbite echipe care vor evolua în noul sezon al Ligii 2 cu reunirea avută pe 17 iunie. După două săptămâni de pregătire pe plan local, formația antrenată de Ilie Stan a plecat în cantonament la Poiana Brașov, acolo unde se află de miercurea trecută și Petrolul.

24 de jucători l-au convins pe Ilie Stan că merită să meargă în cantonament cu echipa buzoiană. Antrenorul este mulțumit de modul în care s-au comportat în prima perioadă a pregătirii.

„Primul stagiu de pregătire a fost o readaptare la efort, cu mulți jucători noi. Am fost, nu mulțumiți, ci foarte mulțumiți de atitudinea lor, de participarea la antrenamente și sper ca în următorul cantonament să fie dispuși la sacrificii, pentru că practic aici este vârful pregătirii. Eu zic că, după atitudinea pe care au avut-o în aceste două săptămâni, sunt foarte responsabili și își doresc foarte mult să facă performanță. Au semnat și jucătorii pe care i-am avut până astăzi la pregătiri, și cei veniți și cei care au fost înainte și care și-au prelungit contractele”, a spus Stan pentru site-ul oficial al SCM Gloria.

În perioada 1-11 iulie, „roș-albaștrii” se vor pregăti la Poiana Brașov, unde vor desfășura și un meci amical, cu echipa din Liga 3 AFC Hărman, însă își mai doresc încă un test. Lotul nu este însă complet, antrenorul spunând că își mai dorește un fundaș central, un mijlocaș și un atacant.

„În cantonamentul de la Poiana Brașov sunt convins că va fi o încărcătură fizică foarte mare, dar vom insista și pe partea tehnico-tactică, care este foarte importantă. Dacă reușesc să îi aduc la un nivel foarte bun fizic, zic eu că în ultima etapă a pregătirilor, când vom trece la specific, tehnic, tactic, la omogenizare, la așezare și la sistemul pe care mi-l doresc, sper ca toți să fie pregătiți și să își dorească, atât în antrenamente, cât și la jocurile amicale pe care le vom disputa, să demonstreze că vor să rămână, pentru că avem un lot destul de echilibrat. Mă bucur că există concurență pe posturi, iar acest lucru nu poate decât să aducă rezultate. Bine, îmi mai doresc un fundaș, un mijlocaș și un vârf de calitate. Dacă vom reuși să îi aducem va fi foarte bine, dacă nu, vom merge mai departe cu ce avem”, a mai declarat Stan.

În plus, după reîntoarcerea din cantonament, pe 17 iulie, SCM Gloria Buzău se va deplasa la Buftea pentru un amical cu israelienii de la Hapoel Haifa.

Alte șapte noutăți în lot. 14 în total

Dacă încă din primele zile de la reluarea antrenamentelor noutățile din lot erau reprezentate de Relu Stoian (ex Sepsi OSK), Marius Ioniță (ex Energiticianul), Valentin Munteanu (ex Dunărea Călărași), Valentin Alexandru (ex Chindia Târgoviște), Dragoș Huiban (ex Sportul Snagov), iar Gabriel Nedelea și Cosmin Tucaliuc erau anunțați ca și împrumutați de la Viitorul, între timp, în lot au fost cooptați alți câțiva jucători cunoscuți sau nu publicului larg.

Ultimele noutăți la dispoziția lui Ilie Stan sunt Dragoș Balauru (ex Levadiakos), Alexandru Gîț (ex Sportul Snagov), Ciprian Perju (ex CS Afumați), Cristian Balgiu (ex Concordia Chiajna și Turris Turnu Măgurele), Adelin Pîrcălabu (ex Pandurii Târgu Jiu), Daniel Vîlsan (ex Academia Sport Team București) și Liviu Godin (Academia Sport Team București).

Lotul pe care SCM Gloria Buzău îl are în cantonamentul de la Poiana Brașov:

portari: Rareș Șerban, Relu Stoian (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Dragoș Balauru (Levadiakos – Liga I, Grecia);
fundași: Răzvan Catană, Moussa Konate, Dragoș Ceaușel, Marius Ioniță (Energeticianul), Gabriel Nedelea (Viitorul), Alexandru Gîț (Sportul Snagov), Ciprian Perju (CS Afumați), ;
mijlocași: Lassana Camara, Mădălin Calu, Andrei Enescu, Florin Cazan, Petre Mihalache, Valentin Munteanu (Dunărea Călărași), Dragoș Huiban (Sportul Snagov), Cosmin Tucaliuc (Viitorul), Cristian Balgiu (Concordia Chiajna și Turris Turnu Măgurele), Adelin Pîrcălabu (Pandurii Târgu Jiu), Daniel Vîlsan (Academia Sport Team București);
atacanți: Remus Chipirliu, Valentin Alexandru (Chindia Târgoviște), Liviu Godin (Academia Sport Team București).

Foto: SCM Gloria Buzău

Pe aceeași temă