Ilie Stan a dat start antrenamentelor la SCM Gloria Buzău. Ultima noutate vine de la Snagov, iar următoarele ținte sunt de la Viitorul. 16 jucători,anunțați pe WhatsApp că nu mai sunt doriți

SCM Gloria Buzău este una dintre cele mai grăbite echipe care vor evolua în noul sezon al Ligii 2. Nou-promovata s-a reunit luni, 17 iunie, la stadionul din parcul Crâng, cu un nou staff tehnic și 19 jucători la antrenament, cinci dintre ei fiind achiziții făcute în ultimele zile. Următoarele două ține ale formației lui Ilie Stan sunt doi tineri de la Viitorul Constanța.

Huiban – ultimul achiziționat, doi tineri de la Viitorul – următoarele noutăți din lot

Pe lângă portarul Relu Stoian (ex Sepsi OSK), fundașul Marius Ioniță (ex Energiticianul), mijlocașul Valentin Munteanu (ex Dunărea Călărași) și atacantul Valentin Alexandru (ex Chindia Târgoviște), cea mai nouă achiziție este Dragoș Huiban. Atacantul de 29 de ani originar din Bacău vine de la Sportul Snagov, pentru care a jucat în ultimul an și jumătate, iar în sezonul recent încheiat a evoluat în 34 de meciuri, 26 ca titular, și a înscris șase goluri.

În cariera sa, Huiban a mai evoluat pentru FCSB Bacău, ASA Târgu Mureș, Național Sebiș, Academica Clinceni și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Pentru fundașul Gabriel Nedelea și atacantul Cosmin Tucaliuc, echipa buzoiană este în discuții avansate pentru a-i împrumuta de la Viitorul.

„Am încercat să aduc la primul antrenament jucătorii care sunt în proporție de 80 la sută ai echipei noastre. Mai așteptăm alți cinci – șase jucători. Suntem în discuții cu doi de la Viitorul lui Gică Hagi, este vorba despre fundașul Gabriel Nedelea și atacantul Cosmin Tucaliuc, însă aceștia vor veni abia la începutul săptămânii următoare. La fel așteptăm și alți jucători pe care îi vom prezenta în funcție de rezultatele negocierilor și mai ales a randamentului pe care îl vor da în această perioadă de pregătire, astfel încât la plecarea în primul cantonament, cel de la Poiana Brașov să am un lot de 26 de jucători. Un lot echilibrat din toate punctele de vedere, care să răspundă prin muncă, disciplină și sacrificiu”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, Ilie Stan, la finalul primului antrenament condus la SCM Gloria.

 

Roș-albaștrii buzoieni și-au stabilit două stagii de pregătire până la startul primei participări în Liga 2, programat pe 3 august. Pe 28 iunie e programată vizita medicală, iar de la 1 iulie se va pleca în primul cantonament al verii, la Poiana Brașov, care se va încheia pe 17 iulie cu un meci de verificare și va fi urmat de trei zile libere. Al doilea stagiu de pregătire se va desfășura în perioada 15-27 iulie, la Sărata Monteoru, iar la finalul lui va avea loc un nou amical. Jcurile de pregătire din această perioadă vor fi stabilite cu exactitate în perioada imediată.

19 jucători anunțați, dar doar 14 enumerați

Chiar dacă a anunțat că la reunire au fost prezenți 19 jucători, clubul a publicat pe site-ul oficial o listă cu doar 14 jucători. Unul dintre cei prezenți și neanunțați este Moussa Konate.

Jucătorii anunțați de club că au fost la reunire:

din vechiul lot: Cristian Danci, Remus Chipirliu, Dragoș Ceaușel, Ștefan Enescu, Petre Mihalache, Mădălin Calu, Răzvan Catană, Florin Cazan și Rareș Șerban;
noutăți: Relu Stoian, Marius Ioniță, Valentin Munteanu, Dragoș Huiban și Valentin Alexandru.

16 jucători, anunțați de WhatsApp că nu mai sunt doriți la echipă

Altfel, cu trei zile înainte de reunirea lotului, pe 14 iunie, șeful secției de fotbal din cadrul clubului buzoian, George Timiș, a anunțat jucătorii care nu mai intră în vederile staffului tehnic pentru noul sezon printr-un mesaj postat pe grupul de WhatsApp al echipei, a scris site-ul local buzăul-sportiv.ro.

Cel care a condus echipa în ultimele două sezoane și din postura de antrenor, a enumerat 16 jucători care trebuie să se prezinte la reunire. Timiș a spus că cel care nu-i mai dorește în lot este noul antrenor Ilie Stan, deși acesta nu a apucat să-i vadă la antrenamente. George Timiș îi știa cel mai bine și el are un cuvânt greu de spus în privința jucătorilor care au fost în lot.

Potrivit sursei citate, care are informații din anturajul staffului tehnic, cel care a întocmit lista despărțirilor a fost chiar George Timiș.

Jucătorii anunțați că nu mai fac parte din planurile de viitor ale Gloriei: Androne, Afoaiei, Truță, Botea, Drăguț, Oprea, Roman, Chirițescu, Danciu, Cîmpeanu, Velisar, Gurău, Rus, Dincă, Apostolache și Manea.

Foto: SCM Gloria Buzău

Pe aceeași temă