Ripensia termină cantonamentul din Antalya cu capul sus, cu un succes cu o echipă din prima ligă a Serbiei. Meci încins, cu trei eliminări

Marius ANGHEL 07 Feb. 2019, 13:44 Pregătiri, amicale
Ripensia termină cantonamentul din Antalya cu capul sus, cu un succes cu o echipă din prima ligă a Serbiei.** Meci încins, cu trei eliminări

Ripensia a câștigat cu 2-1 amicalul jucat cu Proleter Novi Sad, locul 7 din prima ligă a Serbiei. Partida a marcat finalul cantonamentului din Turcia al echipei timișorene, unul în care roș-galbenii au disputat cinci meciuri de verificare, dintre care au mai câștigat cu sud-coreenii de la Daejeon Citizen (1-0) și cu bosniacii de la Celik Zenica (1-0), dar au pierdut cu U Craiova 1948 SA (1-3) și cu rușii de la Sibir Novosibirsk (1-4).

Încă din minutul 5, ripensiștii au deschis scorul prin Vlad Chera. Tânărul jucător a valorificat de la 8 metri o centrare venită de la Călin Toma. Din minutul 13, diferența a crescut la 2-0. Chera a scăpat spre poartă adversă, dar a fost oprit de sârbi cu un fault. S-a dictat penalty, iar Călin Toma a marcat de la punctul cu var. Din minutul 41, Gabriel Stoi a primit al doilea cartonaș galben, dar, conform înțelegerii dintre echipe, a fost doar înlocuit, astfel că s-a jucat tot 11 la 11.

Până la pauză, Ripensia a mai ratat o ocazie importantă prin Zaluschi, din situație de unu la unu cu portarul. Sârbii de la Proleter au redus din diferență în minutul 82, după un contraatac. Ulterior, s-au dat două cartonașe roșii pentru sârbi, unul în minutul 85 și altul în minutul 88, pentru al doilea galben și lovire cu pumnul. Echipa din Novi Sad a terminat meciul în nouă, deoarece nu mai erau jucători pe banca de rezerve.

Ripensia: Păduraru – Ad. Popa, Tînc, Țieranu (Apro 72), Străuț – Stoi (Burdeț 41), Anghelina – Chera (Cluci 61), Zaluschi (Dumiter 61), C. Toma (Bădăuță 61) – Mansour (Istrătescu 72)

Vineri, Ripensia va reveni în România. Următorul amical al roș-galbenilor va fi pe 13 februarie, la Timișoara, cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 07 Feb. 2019, 13:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă