Rapid, învinsă de „FC U” Craiova în Antalya, după un meci spectaculos, cu goluri de senzație, reveniri pe tabelă și eliminare | VIDEO

Marius ANGHEL 30 Jan. 2020, 18:38 Pregătiri, amicale

Rapid a pierdut, surprinzător, cu scorul de 2-3, al doilea meci amical desfășurat în cantonamentul din Turcia, contra echipei de Liga 3 U Craiova 1948 SA, liderul Seriei a 4-a. Oltenii au condus la pauză cu 2-0, giuleștenii au reușit egalarea, însă jucătorii lui Eugen Trică au revenit imediat în avantaj.

2-0, 2-2, 3-2, gol la vinclu, Voicu eliminat

În al doilea amical din Antalya al ambelor echipe, Rapid s-a înclinat în fața liderului Seriei a 4-a a Ligii 3, „FC U” Craiova. Marian Stoenac (20) și Alexandru Raicea (27) au stabilit scorul pauzei cu reușitele lor. După pauză, Ștefan Pănoiu, intrat în locul lui Djuric, a prins un șut de senzație de la 22 de metri ușor lateral stânga, direct în vinclul colțului lung al porții oltenilor, iar meciul a fost relansat.

La doar trei minute distanță, însă, căpitanul giuleștenilor, Ionuț Voicu (50), intrat tot la pauză, a fost eliminat de către arbitrul din Republica Moldova pentru injurii, iar cel care l-a înlocuit a fost chiar cel care avea să aducă egalarea. După un contraatac, Nichifor Georgescu a înscrie în minutul 75, din pasa lui Valentin Alexandru.

Egalitatea a persistat doar trei minute. După ce oltenii au reluat jocul de la mijloc și au plimbat mingea pe tot terenul, au avut vreo două încercări blocate de a șuta, Daniel Rogoveanu (78) a prins o ghiulea imparabilă din marginea careului, sub transversală, făcând inutil plonjonul lui Tătaru.

Până la final nu s-a mai marcat, iar Rapid a cedat cu „FC U” Craiova, echipă împotriva căreia nu-și dorește să joace în sezonul următor, deoarece asta ar însemna că nu ar reuși promovarea în Liga 1. Oltenii au un avans de 13 puncte față de a doua clasată, la finalul turului, și sunt ca și promovați în Liga 2.

Golul reușit de Ștefan Pănoiu:

RAPID – U CRAIOVA 1948 SA 2-3
Ștefan Pănoiu 48′, Nichifor Georgescu 75′ / Marian Stoenac 20′, Alexandru Raicea 27′, Daniel Rogoveanu 78′

Rapid, prima repriză: Devenish – Băjan, Cr. Ignat, Copaci, Finica – Djuric, Piriz – Sefer, Drăghiceanu, Hlistei – Labeau
Rapid, repriza a doua: Al. Tătaru – I. Voicu (N. Georgescu 52′), Bg. Manole, Bonnin, Goge – Pănoiu, R. Lazăr – Al. Dulca, Alami, G. Crețu – Val. Alexandru

U Craiova 1948 SA: Chindriș – Negru, Avram, Gugu, Cristiu – Pop, I. Tănase – Raicea, Stoenac, Boția – Cl. Bălan
Din minutul 60 au jucat: Chindriș – Negru, Dănănae, Suciu, Tudor – Pop, Zanfir – Riza, Rogoveanu, Zimța – Dragu

În primul amical desfășurat în cantonamentul din Turcia, Rapid a câștigat cu 2-0 partida cu nemții din liga a 4-a FC Saarbrücken, iar U Craiova 1948 SA a remizat, scor 1-1, cu sud-coreenilor de la Ansan Greeners, echipă de ligă secundă.

Următorul amical al Rapidului este cu CSKA Sofia, pe 2 februarie. Tot atunci, „FC U” Craiova întâlnește altă echipă din Liga 2, Ripensia Timișoara.

În video-urile de mai jos sunt reprizele amicalului dintre Rapid și „FC U” Craiova:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid 1923 și Daniel VLAD
Video: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 30 Jan. 2020, 18:38 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă