Plecări și veniri la Gaz Metan. Medieșenii sunt mai tari în contractele oferite jucătorilor decât FC Brașov

Marius ANGHEL 09 Jul. 2015, 13:18 Pregătiri, amicale

Reunită încă de luni, Gaz Metan Mediaș se pregătește cu gândul la noul campionat al Ligii 2. Tehnicianul Ion Balaur a avut 23 de jucători la primul antrenament al săptămânii, pe lângă absența lui Vitinho, din vechiul lot nemaifăcând parte Pleșca, Tahar, Curtean, Dan Roman, Zaharia și Tîrnovan, transferați la alte echipe. Conducerea clubului transilvănean a reușit să păstreze în proporție importantă lotul cu care a jucat și în sezonul trecut, însă rămân deschiși la discuții pentru cedarea de jucători în schimbul unor sume care i-ar ajuta în noul sezon.

Bic a lăsat FC Brașov pentru Mediaș

Printre noutățile pe care Gazul le are în acest moment la antrenamente se numără trei tineri jucători de la CS Ocna Mureș, echipă din Liga a IV-a. Portarul Robert Szabo și mijlocașii Kiss Hunor și Marian Guț vor să-l impresioneze pe Balaur și să fie păstrați în lot.

La Mediaș a fost chemat și atacantul Alexandru Buziuc (21 ani), care în partea a doua a sezonului trecut a fost împrumutat în Liga 2 la Rapid CFR Suceava, iar de miercuri s-a alăturat pregătirii și mijlocașul Ovidiu Bic (21 ani, foto, pe când evolua la FC Bihor). Acesta din urmă a evolua ultima dată la Olimpia Satu Mare, iar reunirea de luni o începuse cu FC Brașov, însă oferta de la Gaz Metan pare că a fost mai tentantă.

Mihai Stere, antrenorul secund de la FC Brașov, se aștepta să îl piardă pe Bic în favoarea Gazului. „Ne-am fi dorit foarte tare să îl păstrăm, însă nu am putut concura cu oferta celor de la Mediaș. Asta este, va trebui să găsim alte soluții. Sunt mulțumit că au venit Mareș și Kovacs și vom vedea zilele următoare ce jucători mai apar. De mâine (n.r. astăzi) îl așteptăm la echipă pe Hlinca, un fotbalist care ne poate ajuta”, a mai spus Stere.

Trtovac și Szilagy sunt pa, Petre și Llullaku vor să rămână

În schimb, medieșenii nu vor mai conta pe Jasmin Trtovac (28 ani) și Lorand Szilagy (29 ani), care au decis să nu continue în Liga 2, acolo unde totuși ar putea evolua Ciprian Petre (34 ani) și Azdren Llullaku (27 ani, foto).

„Noi ne-am reunit cu gândul la Liga a 2-a. Încercăm să promovăm. Eu mai am contract un an de zile și… Sincer, dacă am rămâne în Liga a 2-a, aș vrea să rămân să promovăm pentru că e și vina mea că am retrogradat”, a spus mijlocașul Ciprian Petre la Nova TV.

Azdren Llullaku ar continua la Mediaș și în Liga 2, însă ar da curs și unei alte oferte. „Vedem. Am venit aici, trebuie să discut cu conducerea, dar cred că rămân. Dacă se primește vreo ofertă și e bine pentru mine și pentru club normal că pot să plec. Așteptăm. Oferte concrete nu prea au fost, clubul așteaptă să ia ceva bani și sunt prea puține echipe care dau bani pe transferuri”, a spus și atacantul albanez.

CITEȘTE și: Burleanu spune că va trimite cazul FC Brașov – Gaz Metan către „instituțiile abilitate”

Gaz Metan are șanse infime să scape de Liga 2. Comisia de Disciplină și Etică a FRF a amânat din nou cazul cu FC Brașov. Ce decizii s-au mai luat la ultima ședință

Foto principal: mediaslive.ro

Marius ANGHEL 09 Jul. 2015, 13:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă