Burleanu spune că va trimite cazul FC Brașov – Gaz Metan către „instituțiile abilitate”

Marius ANGHEL 07 Jul. 2015, 14:25 Liga 2
Burleanu spune că va trimite cazul FC Brașov - Gaz Metan** către

Președintele FRF Răzvan Burleanu a declarat, luni, într-o conferință de presă, că va trimite cazul meciului dintre FC Brașov și Gaz Metan Mediaș către „instituțiile abilitate”, pentru a vedea dacă premierea jucătorilor brașoveni a fost sau nu legală.

„Dosarul este încă în dezbatere la nivelul comisiilor jurisdicționale ale federației. Omologarea rezultatelor și a clasamentului final s-a făcut cu această mențiune. Dar din punctul meu de vedere, comisiile jurisdicționale nu au capacitatea instituțională de a produce suficient de multe dovezi astfel încât să ia o decizie într-o direcție sau alta. Așa că vom înainta aceste spețe, așa cum am făcut-o de fiecare dată, către instituțiile abilitate care au capacitate deplină. Pentru că o comisie jurisdicțională nu are capacitatea organelor abilitate ale statului de a chema oamenii la raport, de a face urmăriri sau interceptări. Iar aceste lucruri nu țin de o comisie jurisdicțională”, a declarat Burleanu la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF.

FRF a deschis o investigație după ce jucătorii de la FC Brașov au fost premiați de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în meciul cu Gaz Metan Mediaș, scor 0-0, în urma căreia echipa antrenată de Adrian Szabo a retrogradat în Liga a II-a. Ulterior Federația Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz, comisie care a amânat de la o săptămână la alta un verdict și care ar trebui să judece pe 8 iulie acest caz sau să-l amâne din nou.

FC Brașov și Gaz Metan Mediaș au retrogradat în urma rezultatului de egalitate (0-0) înregistrat, la 27 mai, pe stadionul Tineretului, în ultima etapă a Ligii I, în primul eșalon rămânând Concordia Chiajna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploiești, cu scorul de 3-2.

FC Brașov s-ar fi slavat de la retrogradare dacă ar fi învins la cel puțin două goluri diferență pe Gaz Metan Mediaș, iar Concordia Chiajna ar fi pierdut meciul cu Petrolul Ploiești. La rândul lor, medieșenii ar fi rămas în Liga I dacă ar fi câștigat la Brașov la o diferență de goluri egală cu cea cu care Concordia ar fi învins Petrolul.

Cum niciuna dintre situațiile de mai sus nu a fost îndeplinită, Concordia, rivala celor două echipe ardelene în lupta pentru salvarea de la retrogradare, va evolua și în sezonul viitor în Liga I.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 07 Jul. 2015, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă