Petroliștii răsuflă ușurați: accidentarea lui Ionuț Cioinac nu e atât de gravă. Când ar putea reveni mijlocașul, după ce tocmai a fost operat la genunchi

Marius ANGHEL 17 Jul. 2019, 15:08 Pregătiri, amicale

Petrolul a primit vești bune în privința mijlocașului Ionuț Cioinac, jucător în care antrenorul Flavius Stoican își punea mari speranțe în noul sezon al Ligii 2 și care s-a accidentat în timpul amicalului cu turcii de la Menemem Beledyespor (scor 2-2), desfășurat sâmbăta trecută, fiind nevoit să părăsească stagiul de pregătire din Turcia și să revină în țară. Mijlocașul adus de la Poli Iași a fost operat astăzi și, potrivit site-ului oficial al clubului ploieștean, în trei săptămâni va fi bun de joc.

Plecat acasă duminică, după ce a suferit o accidentare la genunchi în partida cu Menemem, Ionuț Cioinac a efectuat, luni, o serie de investigații amănunțite, iar astăzi a urcat pe masa de operație, pentru o menisectomie pe meniscul extern al genunchiului stâng. Intervenție chirurgicală după care doctorii s-au arătat cât se poate de optimiști privind recuperarea rapidă a jucătorului Petrolului, cel care ar putea fi bun de joc chiar de la debutul viitoarei stagiuni.

„Ionuț va avea trei zile mai ușoare, în care are doar de mers și de îndoit genunchiul. Apoi, însă, intrăm în forță cu programul de recuperare, iar doctorul care l-a operat ne-a spus că, de pe 27 iulie, poate să participe normal la antrenamentele echipei”, a dezvăluit Claudiu Bătineanu, kinetoterapeutul Petrolului, cel care a fost alături de jucător în aceste zile.

Ionuț Cioinac era chiar căpitan în testul în care s-a accidentat, iar în cel precedent, cu Fatih Karagumruk, încheiat la egalitate, scor 1-1, el a marcat golul ploieștenilor.

În acest moment, în cadrul cantonamentului pe care îl efectuează în Turcia, Petrolul are în probe trei jucători străini, paraguayanul Derlis David Meza Colli (30 de ani), portughezul Fabio da Rocha Vieira (28 de ani) și Willian Pozo-Venta (21 ani), jucător născut la Havana, în Cuba, dar care are și cetățenie norvegiană. Toți trei sunt mijlocași.

Programul amicalelor a suferit modificări

Altfel, Petrolul mai are de disputat până la finalul cantonamentului efectuat la Kizilcahamam doar două meciuri amicale, deși, inițial, își stabilise șase în total.

Programul a suferit unele modificări, dispărând jocul cu gruparea iraniană Padideh, aceasta renunțând să mai vină în Turcia, și cel cu turcii de la Adanaspor.

În aceste condiții, următorul amical al „lupilor” se va desfășura vineri, 19 iulie, cu Ahal FK, echipă din prima ligă a Turkmenistanului. Apoi, pe 21 iulie, cu o zi înainte de revenirea în țară, Petrolul va juca cu FK Sugayit, formație de prim eșalon din Azerbaidjan. Ambele partide se vor disputa la Kizilcahamam.

Cantonamentul se va încheia pe 22 iulie.

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 17 Jul. 2019, 15:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă