De-a dreptul șocant! Jucătorii Unirii Constanța vor dormi în autocar după meciul cu ”U” Cluj. Ionuț Cioinac, aproape să plângă: ”Este urât să nu știi unde dormi, ce faci”

Marius ANGHEL 13 Aug. 2021, 00:35 Liga 2

Unirea Constanța, fosta Farul Constanța, a pierdut și meciul de la ”U” Cluj, scor 0-1, înregistrând, astfel, al treilea eșec în tot atâtea partide desfășurate în acest debut de sezon nou de Liga 2. Nu este însă o dramă pentru formația pregătită de Ianis Zicu, mai ales că sunt echipe cu pretenții mult mai mari, ce visează la promovare, care nu au acumulat nici ele niciun punct după primele trei sau două meciuri, ca Poli Iași, FC Csikszereda sau FC Buzău.

Însă, mai presus de rezultate, situația prin care trece Unirea în acest moment nu are treabă cu fotbalul profesionist, nici măcar cu cel semi-profesionist, cum este la Liga a 2-a.

Trupa preluată de Ianis Zicu și-a început pregătirea cu circa o lună înainte de începerea sezonului, iar promisiunile celor care au preluat clubul de la Ciprian Marica, familia Nuredin, sunt departe de a fi respectate. Echipa are denumirea de Constanța, joacă momentan acasă la Techirghiol, vrea să se mute la Mangalia, oraș pe care deja îl promovează pe tricouri, și are alte multe probleme de organizare.

Ionuț Cioinac speră la condiții decente la Unirea Constanța, cum au fost promise

Ianis Zicu nu s-a ferit să spună prin ce greutăți trece la Unirea Constanța și cât trebuie să îndure pentru a reuși să creeze o echipă competitivă, iar despre aceste lucruri a vorbit la finalul meciului și mijlocașul Ionuț Cioinac.

”Sper și îmi doresc din tot sufletul să se rezolve problemele. Pentru un jucător este urât să nu știi unde dormi diseară, sau unde dormi, ce faci. Sper și noi să se pună la punct, să știm că ne antrenăm acolo, jucăm acolo, să jucăm pe un teren bun. Știu că este greu la început. Și pentru noi este greu, am jucat cu trei echipe care, zic eu, se bat la promovare (0-2 la Concordia Chiajna, 0-2 la Techirghiol cu FC Hermannstadt și 0-1 la ”U” Cluj). Sperăm să se pună lucrurile la punct și oamenii care trebuie să facă aceste eforturi să le facă în curând și noi să ne revenim și să scoatem un rezultat bun în următoarea etapă”, a spus Cioinac, care a preferat să plece de la Poli Timișoara pentru a evolua la Unirea Constanța, o echipă care a luat-o de la zero după mutările din această vară din fotbalul constănțean, cu trecerea brandului Farul la Viitorul.

Jucătorii Unirii vor dormi în autocar. De luni nu știu ce condiții vor avea, dacă se schimbă ceva

Întrebat dacă în această noapte, după meciul de la Cluj, care s-a încheiat la ora 23:20, echipa are unde să doarmă, Cioinac a oferit un răspuns șocant pentru o echipă de fotbal care se pretinde a fi profesionistă și care vrea să joace în Liga 2.

”La noapte știu unde dormim. 100 la sută o să dormim în autocar și mâine dimineață o să dormim cred că acasă. O să avem liber, iar de luni vom vedea unde vom dormi, la ce hotel, la…”, a spus Ionuț Cioinac, care s-a oprit brusc, fiindcă i s-a pus un ”nod în gât” și îi venea să plângă, reporterul DigiSport punând punct în acel moment interviului.

  • Unirea Constanța este prezidată de Altay Nuredin (27 de ani), un băiat cunoscut mai degrabă datorită aparițiilor în publicațiile mondene, nepotul unui om de afaceri controversat din Constanţa, Beinur Nuredin, poreclit şi ”Spaima Litoralului”. Beinur Nuredin și fratele său, Erchin, au mai avut în trecut o echipă cu care au reușit să promoveze în Liga 2, însă problemele financiare i-au compleșit și Callatis Mangalia s-a desființat. Acum au preluat o nouă echipă și vor să joace din nou în Liga 2 și ulteior să o mute la Mangalia, unde stadionul este impracticabil în acest moment.

”Liga a 2-a este una puternică,o să fie un campionat frumos”

Referitor la meciul cu ”U” Cluj și la golul încasat în minutul 54, după o fază fixă, Cioinac speră ca pe viitor greșelile să nu se mai repete. Jucătorul trecut în cariera sa pe la Dinamo, Poli Iași sau Petrolul spune că Liga 2 este un campionat puternic.

”Trebuie să fim mai atenți acolo, în teren, și să nu le oferim posibilitatea să marcheze dintr-o astfel de fază. Chiar nu anunța nimic acea fază, noi am fost puțin relaxați, din păcate, au marcat și asta a fost. Liga a 2-a este una puternică, cu jucători buni, mulți jucători din Liga 1 care au coborât la Liga a 2-a și care își doresc să promoveze cu echipa, cu este ”U” Cluj, Hermannstadt, Petrolul. O să fie un campionat frumos și o să fie frumos de privit acest fotbal”, a vorbit Cioinac la microfonul DigiSport.

Cioinac a comis o mare eroare în meciul de pe Cluj Arena, în minutul 33, când a trimis înapoi, spre propriul portar, prea încet, iar Blejdea a interceptat balonul și a trimis pe lângă Grecu, însă mingea a luat efect și a ieșit de pe cadrul porții și a trecut razant pe lângă bară, în afara terenului.

Unirea Constanța, fără niciun punct acumulat după primele trei etape, e pe penultimul loc în Liga 2, 19, asta pentru că Astra a început campionatul cu puncte în minus. Poli Iași, FC Csikszereda și FC Buzău nu au nici ele puncte.

În etapa a 4-a, Unirea Constanța are meci acasă cu Poli Timișoara.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 13 Aug. 2021, 00:35 Liga 2
Pe aceeași temă