Veste proastă pentru Petrolul: Cioinac s-a accidentat și a părăsit cantonamentul! Flavius Stoican are la dispoziție, în schimb, doi noi jucători străini

Marius ANGHEL 15 Jul. 2019, 01:29 Pregătiri, amicale
  • Amicalul Petrolului cu Menemem Beledyespor, desfășurat sâmbătă și încheiat la egalitate, scor 2-2, a lăsat urme în lotul echipei ploieștene. Unul dintre jucătorii pe care antrenorul Flavius Stoican i-a dorit expres odată cu numirea sa s-a accidentat și a părăsit deja cantonamentul din Turcia.
  • „Lupii” au însă și o veste bună. În lot au apărut doi noi jucători, care vor fi testați în perioada următoare.

 

Mijlocașul Ionuț Cioinac, unul dintre jucătorii în care antrenorul Flavius Stoican își punea mari speranțe, s-a accidentat în amicalul cu Menemem Beledyespor, acesta fiind înlocuit după doar 20 de minute de la startul jocului. Fotbalistul venit de la Poli Iași a acuzat o problemă la genunchiul piciorului stâng și nu a mai putut continua.

Cum accidentarea părea a fi una serioasă, duminică dimineață s-a luat decizia ca Ionuț Cioinac să revină în țară, pentru ca, luni, să poată efectua un RMN care să ofere un verdict clar, anunță Petrolul. Împreună cu jucătorul a părăsit cantonamentul și kinetoterapeutul Claudiu Bătineanu, cel care, după ce se va afla rezultatul investigațiilor medicale, urmează să-l introducă, cât mai rapid, pe Cioinac într-un program de recuperare.

Cioinac (foto jos, cu banderola de căpitan pe braț) e suspect că a suferit o ruptură de menisc, lucru care îl va duce automat la operație și la ratarea startului de sezon. Mijlocașul era chiar căpitan în testul în care s-a accidentat, iar în cel precedent, cu Fatih Karagumruk, încheiat la egalitate, scor 1-1, el a marcat golul ploieștenilor.

Fabio Vieira și Willian Pozo-Venta, în probe la Petrolul

Altfel, duminică seară, la Kizilhamam, acolo unde Petrolul se află în cantonament în Turcia, au ajuns doi noi jucători, care vor fi testați de Flavius Stoican.

Este vorba despre portughezul Fabio da Rocha Vieira (28 de ani, foto în dreapta) și despre Willian Pozo-Venta (21 ani, foto în stânga), jucător născut la Havana, în Cuba, dar având cetățenie norvegiană, țară în care locuiește de la vârsta de 4 ani.

Fabio Vieira evoluează pe postul de mijlocaș central ofensiv, iar ultima dată s-a aflat sub contract cu gruparea cipriotă Olympiakos Nikosia, de care s-a despărțit în vara acestui an. Format la juniorii lui Boavista, Vieira a mai jucat, de-a lungul carierei, pentru Feirense U19, Esmoriz, Espinho, Vitoria Guimaraes, Freamunde, Anadia și Felgueiras.

Tot în compartimentul median evoluează și Willian Pozo-Venta, acesta jucând, în cariera sa, la Tromso, Follo (ambele în Norvegia) și, ultima dată, la Zimbru Chișinău (Republica Moldova).

În probe la Petrolul se află și mijlocașul paraguayan Derlis David Meza Colli (30 de ani). Acesta este fratele lui Cesar Meza Colli, fost jucător la U Craiova.

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 15 Jul. 2019, 01:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă