Ionuț Cioinac s-a despărțit și el de Unirea Constanța! Jucătorul șochează cu noua sa declarație, la mai puțin de o săptămână după ce se plângea de condițiile de la echipă

Marius ANGHEL 20 Aug. 2021, 23:50 Liga 2
Ionuț Cioinac s-a despărțit și el de Unirea Constanța! Jucătorul șochează cu noua sa declarație, la mai puțin de o săptămână după ce se plângea de condițiile de la echipă

Continuă plecările de la Unirea Constanța, echipă care în această săptămână s-a despărțit de tot stafful tehnic condus de Ianis Zicu, cât și de directorul sportiv George Galamaz. Mai nou, fosta Farul Constanța, formația care își dispută meciurile de acasă la Techirghiol și își dorește să fie imaginea Mangaliei nu se va mai baza nici pe Ionuț Cioinac (30 de ani), unul dintre cei mai experimentați jucători pe care îi avea în lot.

Vine seară, clubul patronat de familia Nuredin a anunțat rezilierea amiabilă a contractului cu Ionuț Cioinac, mijlocaș care în urmă cu o săptămână aproape că izbucnea în plâns la finalul meciului cu ”U” Cluj, din cauza condițiilor de la echipă.

Unirea Constanța și Ionuț Cioinac și-au încheiat colaborarea

Ionuț Cioinac s-a despărțit în această vară de Politehnica Timișoara și a semnat cu Unirea Constanța, pentru care a evoluat în toate cele trei meciuri disputate de echipă până acum în campionatul Ligii 2: 0-2 la Concordia Chiajna, 0-2 acasă cu FC Hermannstadt și 0-1 la ”U” Cluj.

”Clubul nostru și jucătorul Ionuț Cionac au decis de comun acord rezilierea contractului, despărțirea făcându-se în condiții amiabile! Îi mulțumim mijlocașului pentru munca depusă în tricoul alb-albastru!”, a anunțat Unirea Constanța.

”Le mulțumesc celor de la Unirea pentru tot, îmi pare rău că nu am reușit mai mult și că nu am mai putut să continui. Le doresc multă baftă și sper să reușească ce și-au propus!”, a transmis și Ionuț Cioinac.

Cioinac și-a interpretat singur altfel declarația după meciul cu ”U” Cluj, când aproape izbucnea în lacrimi. Acum recomandă jucătorilor să semneze cu Unirea Constanța!

Interesant este faptul că Ionuț Cioinac are o declarație la despărțirea de Unirea și despre ceea ce a declarat la finalul jocului cu ”U” Cluj, când dezvăluia, alături de antrenorul Ianis Zicu, condițiile precare de la echipă. Atunci, fostul jucător al lui Dinamo, Poli Iași sau Petrolul spunea că el și colegii săi vor dormi în autocar, în drum spre Constanța, iar mai apoi cu toții vor dormi fiecare acasă la el.

Acum, Cioinac are o cu totul altă interpretare a vorbelor spuse de el, precizând că a fost înțeles greșit. Mijlocașul, probabil la cererea conducerii, a avut un mesaj pentru jucătorii care vor fi ofertați să ajungă la Unirea.

”După meciul cu U Cluj, s-a înțeles greșit ceea ce am declarat. Nu am spus că nu avem autocar bun. Reporterul m-a întrebat unde dormim și i-am spus că în acea seară ne deplasăm spre Constanța și vom ajunge dimineață, astfel că vom dormi în autocar. Normal că sunt condiții de dormit la echipă, iar autocarele puse la dispoziție de conducerea clubului sunt foarte ok. Cine vrea să vină la Unirea, să știe că are unde să doarmă și condițiile sunt în regulă”, a spus Cioinac.

Cioinac, de la ”este urât să nu știi unde dormi diseară, ce faci, să știi că ne antrenăm acolo, jucăm acolo”, la ”cine vrea să vină la Unirea, să știe că are unde să doarmă și condițiile sunt în regulă”

Numai că declarația sa de după jocul cu ”U” Cluj este extrem de clară și nu are nicio urmă de confuzie. Redat mot-a-mot, Cionac a spus următoarele la microfonul DigiSport: ”Sper și îmi doresc din tot sufletul să se rezolve problemele. Pentru un jucător este urât să nu știi unde dormi diseară, sau unde dormi, ce faci. Sper și noi să se pună la punct, să știm că ne antrenăm acolo, jucăm acolo, să jucăm pe un teren bun. Știu că este greu la început. Și pentru noi este greu, am jucat cu trei echipe care, zic eu, se bat la promovare. Sperăm să se pună lucrurile la punct și oamenii care trebuie să facă aceste eforturi să le facă în curând și noi să ne revenim și să scoatem un rezultat bun în următoarea etapă.”

După această declarație, Cioinac nu a mai putut vorbi, punându-i-se, cum se spune, un nod în gât, și fiind aproape să izbucnească în plâns. Reporterul a și întrerupt interviul în acel moment, tocmai pentru a nu-l expune pe jucător.

Cionac vorbea clar despre probleme de organizare la Unirea Constanța, unele care priveau cazarea jucătorilor sau condițiile de antrenament. Spusele sale sunt confirmate inclusiv de declarația lui Ianis Zicu de la finalul aceluiași meci de la Cluj.

”Sunt multe lucruri care au afectat acest început de sezon. Lucruri pe care eu, ca antrenor, nu ar trebui să le simt. Sper ca la începutul acesta de săptămână să reglăm lucrurile din punct de vedere organizatoric, ceea ce avem nevoie pentru a face fotbal de performanță.
Iar rezultatele sunt în spinarea mea. Eu îmi asum toate cele trei meciuri de până acum, dar vreau să își asume și cei care conduc această echipă vizavi de ceea ce înseamnă condiții, ceea ce înseamnă respect față de munca jucătorilor, pentru că avem nevoie de profesionalism. Când văd acest stadion, simt că sunt la fotbal, simt că băieții vor să aibă astfel de condiții și mi-aș dori tare mult ca și noi să avem un teren decent. Totul s-a făcut pe ultima 100 de metri, asta a fost situația. Obiectivul e să avem liniște în acest campionat. Sper ca lucrurile să evolueze în direcția în care ni s-a promis”, a spus Zicu.

Unirea Constanța joacă acasă în etapa a 4-a, cu Poli Timișoara. Nu și-a numit încă un nou antrenor

Unirea Constanța s-a despărțit la începutul săptămânii de antrenorul principal Ianis Zicu, colaboratorii săi din stafful tehnic, cât și de directorul sportiv George Galamaz, adică de cei care au pus echipa pe picioare după mutările efectuate în această vară în fotbalul constănțean, cu preluarea brandului Farul de către Viitorul Constanța și cu echipa Farul redenumită Unirea Constanța.

Despărțirile au survenit în urma nerespectării promisiunilor făcute la începutul sezonului de familia Nuredin, cea care a preluat de la Ciprian Marica echipa.

În etapa a 4-a, Unirea Constanța joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Politehnica Timișoara și până în acest moment nu și-a numit un nou antrenor principal.

Echipa care joacă acasă la Techirghiol nu are niciun punct acumulat după primele trei etape și e pe penultimul loc în Liga 2, 19, asta doar pentru că Astra a început campionatul cu puncte în minus. Poli Iași și FC Csikszereda nu au nici ele puncte, însă stau mai bine la golaveraj.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-pe-un-butoi-de-pulbere-ianis-zicu-george-galamaz-si-restul-staffului-tehnic-au-demisionat-viitorul-fostei-echipe-farul-constanta-este-nesigur-19196382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-a-dreptul-socant-jucatorii-unirii-constanta-vor-dormi-in-autocar-dupa-meciul-cu-u-cluj-ionut-cioinac-aproape-sa-planga-este-urat-sa-nu-stii-unde-dormi-ce-faci-19195797

Marius ANGHEL 20 Aug. 2021, 23:50 Liga 2
Pe aceeași temă