Al doilea amical în Turcia, o nouă remiză pentru Petrolul! Ploieștenii au jucat și împotriva arbitrajului pentru a nu pierde meciul cu Menemem Beledyespor

Marius ANGHEL 14 Jul. 2019, 04:08 Pregătiri, amicale
  • Petrolul a luat la rând primele două clasate în liga a treia, seria Kñrmñzñ, din Turcia, ambele nou-promovate în eșalonul secund. Cu Fatih Karagumruk, ploieștenii au remizat vineri, scor 1-1, după ce Ionuț Cioinac a deschis scorul, iar a doua zi, sâmbătă, cu Menemem Beledyespor, au terminat tot la egalitate, însă 2-2. De această dată, pentru „lupi” au marcat Cătălin Ștefănescu și Ianis Stoica, ambele reușite venind, de fiecare dată, pentru a restabilit egalitatea.

 

Dacă vineri a mers aproape două ore până la Bolu, pentru meciul cu Fatih Karagumruk, sâmbătă, Petrolul s-a deplasat de această dată doar câțiva kilometri, jocul cu Menemen Beledyespor disputându-se pe stadionul din Kizilcahamam, localitatea care îi găzduiește pe jucătorii echipei ploieștene pentru stagiul din această perioadă. Testul a fost, din nou, unul soliciant pentru elevii lui Flavius Stoican, iar asta s-a vazut încă din primele minute, debutul întâlnirii aparținându-le turcilor, a scris Petrolul pe site-ul oficial.

Boubacar Diallo (6) a semnat prima mare ocazie, trimițând cu capul, de la 8-9 metri, în butul din dreapta lui Avram, prefațând, practic, deschiderea scorului, venită în minutul 15, atunci când atacantul din Guineea a marcat cu un șut din interiorul careului. Replica ploieștenilor a venit repede, și după o primă fază în care a fost oprit în fața porții adverse pentru o ofsaid discutabil, Cătălin Ștefănescu (22) a restabilit egalitatea, după ce, profitând de o pasă excelentă a lui Mario Bratu, a scăpat în partea dreaptă, l-a driblat pe Yilmaz și a trimis în poarta goală.

Până la pauză, ocazii au mai fost de ambele părți, Alexandru Munteanu (24 – șut-centrare de la 16 metri, lateral dreapta, puțin peste transversală și 34 – șut din unghi, lateral dreapta, la colțul scurt, mingea fiind respinsă cu dificultate de către portar) și Sârghi (43 – „cap” de la 8 metri, alături de poartă) având șansa golului doi, la fel cum, la cealaltă poartă, Murat Elkatmiș (37) a irosit o bună oportunitate, atunci când, rămas singur cu Avram, a săltat mingea peste acesta, dar și peste transversală.

Arbitrul a ținut cu conaționalii săi

În repriza secundă, arbitrul de centru a înclinat balanța în favoarea conaționalilor săi, inventând o lovitură de pedeapsă la un duel între Manolache și Sonmez și dându-i șansa, astfel, lui Vedat Ercin (55) să înscrie de la punctul cu var și să-și aducă echipa în avantaj. N-a fost, însă, golul care să și decidă meciul, pentru că, în ultimul minut de joc, petroliștii au reușit să restabilească echilibrul, Ianis Stoica (89) reluând cu capul, din 6 metri, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Marinescu.

Al doilea amical susținut de Petrolul în Turcia s-a terminat tot la egalitate, scor 2-2, iar pentru „găzari” cantonamentul de la Kizilcahamam continuă cu două zile fără meci, următorul test fiind programat pe 16 iulie, în compania iranienilor de la Esteghalal FC, locul 3 în ultima ediție de campionat.

În țară, Petrolul a susținut alte trei jocuri de verificare. Cu Chindia Târgoviște a obținut o remiză, scor 0-0, împotriva grupei de juniori „2002” de la ACS Kids Tâmpa Brașov s-a impus cu 6-0, iar pe SR Brașov a învins-o cu 1-0, în aceste două jocuri din urmă antrenorul Flavius Stoican folosind mulți jucători tineri.

Petrolul Ploiești – Menemen Beledyespor 2-2
Cătălin Ștefănescu 22′, Ianis Stoica 89′ / Boubacar Diallo 15′, Vedat Ercin 55′ – pen.

Petrolul: R. Avram – Al. Zaharia, Racu, Sîrghi (Ștefanovici 63′), Țicu – Cioinac (Mihăescu 20′), Meza Colli – Al. Munteanu, Bratu, Ștefănescu – Arnăutu
Repriza a doua: Apostolachi – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Ant. Manolache – Mihăescu, Racu (Enache 63′) – Șaim Tudor, Laur. Marinescu, I. Stoica – Arnăutu
Antrenor: Flavius Stoican

Menemen Beledyespor: Yilmaz – Austine, Bayr, Oguzhan Ay, Yavuz (cpt.) – Sonmez, Aydin, Ekin Firat, Bozdilki – Elkatmis, Diallo
Au mai jucat: Erzilmaz – Yalaz, Ercin
Antrenor: Abdullah Ercan

Petrolul cu Fatih Karagumruk (scor 1-1): Apostolachi – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Țicu – Cioinac, Mihăescu – Șaim Tudor, Laur. Marinescu, Ștefănescu – Arnăutu
Repriza a doua: R. Avram – Al. Zaharia, Racu, Ant. Manolache, Țicu (Ștefanovici 66′) – Cioinac, Meza Colli – Al. Munteanu, Bratu, I. Stoica – Arnăutu (Enache 70′).

Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 14 Jul. 2019, 04:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă