CSM Reșița și-a făcut super-echipă pentru revenirea în Liga 2. Lotul arată mai bine ca sezonul trecut, dar au fost probleme în Cupa României. Golul victoriei cu Progresul Ezeriş a venit în minutul 111

Răzvan STÎNGĂ 26 Aug. 2021, 15:01 Cupa României

Cu gândul la o revenire cât mai rapidă în Liga 2, CSM Reșița a reușit, surprinzător, după retrogradarea în Liga 3 de la finalul sezonului trecut, să transfere jucători importanți, cu multă experiență la nivelul eșalonului secund, cel puțin.

În prima partidă a noului sezon, 2021/2022, în Faza a 3-a a Cupei României, formația pregătită de Dan Alexa a învins destul de greu Progresul Ezeriş, cu 3-2, după reprizele adiționale, chiar dacă primul 11 a fost format din fotbaliști cunoscuți. Și pe bancă erau câteva nume importante.

Ionuț Cioinac a semnat victoria cu Progresul Ezeriş

Ultimul venit la echipă este Ionuț Cioinac, legitimat chiar cu o zi înaintea meciului după despărțirea de divizionara secundă Unirea Constanța, care a și marcat golul victoriei în partida cu Progresul Ezeriş, în minutul 111.

În timpul regulamentar de 90 de minute, scorul a fost egal, 2-2. Pentru CSM Reșița au punctat Sergiu Rimovecz (10) și Valentin Munteanu (44), în timp ce pentru Progresul Ezeriş au marcat Ionuţ Derbac (33) și Takenori Kawagoe (49).

Printre cei mai importanți fotbaliști veniți la CSM Reșița în această vară se numără Ștefan Bărboianu (ex Petrolul), Călin Cristea (ex ”FC U” Craiova), Marian Drăghiceanu (ex Rapid), Valentin Munteanu (ex ”FC U” Craiova), Amir Jorza (ex Rapid), Mediop Ndiaye (ex Campionii FC Argeș), Sebastian Velcotă (ex Pandurii), Nicușor Fota (ex Concordia Chiajna), Cătălin Andrei (ex Astra), Sorin Avram (ex ”FC U” Craiova) sau Ionuț Cioinac (ex Unirea Constanța).

  • Primul 11 al CSM Reșița cu Progresul Ezeriş: Sebastian Micu – Sergiu Rimovecs, Nicolae Sima, Cătălin Ion, Valentin Munteanu, Sebastian Velcotă, Marian Drăghiceanu, Claudiu Matiș, Nicușor Fota, Ștefan Bărboianu, Călin Cristea. Rezerve: Cristian Zimmerman, Andrei Iana, Sorin Avram, Andrei Mura, Demetris Cristodulo, Ionuț Cioinac, Iulian Ciubotariu, David Stăiculescu, Mediop Ndiaye.

Dan Alexa, în momentul venirii la CSM Reșița: ”Cum sunt eu, așa trebuie să fie și jucătorii” 

La prima vedere, lotul Reșiței arată mai bine ca sezonul anterior, când s-a retrogradat în Liga 3. Pare greu de crezut că numele amintite, cel puțin o parte din ele, nu au avut alte oferte din Liga 2 și că au venit la formația din Valea Domanului pentru salarii mai mici, dat fiind faptul că e vorba, până la urmă, de o formație din Liga a 3-a.

”M-am hotărât să vin la Reșița și a contat foarte mult respectul pe care-l am față de primar și prietenia pe care o am cu Cristi. Mereu am văzut la Reșița un proiect de viitor și cred că se poate face o echipă bună, care să-și spună cuvântul în fotbalul românesc. M-a surprins și pe mine retrogradarea.

Cred că problema a fost în vestiar, lucrurile pentru mine sunt foarte simple: cine este cu mine rămâne cu mine, cine nu, pleacă! În acest moment plecăm la un drum nou, este un moment greu, trebuie plecat de la zero și trebuie creată o echipă. Obiectivul meu personal este promovarea în Liga 1. O luăm pas cu pas. Știu că se poate lucra în liniște, știu că am suportul oamenilor de lângă mine și cunosc galeria CSM-ului.

Știu câtă lume vine la stadion atunci când echipa are rezultate, este o echipă de tradiție și am avut și eu ofertă de la Reșița și pe vremea când eram jucător. Cu siguranță că probleme în vestiar nu vor mai fi sau dacă vor mai fi, voi lua imediat decizii. Important este să fac pașii corecți, adică toată lumea să vadă fotbalul înaintea familiei. Cum sunt eu, așa trebuie să fie și jucătorii”, spunea Dan Alexa, în momentul semnării contractului cu CSM Reșița, la finalul lunii iunie.

CSM Reșița, printre favoritele Seriei 7 din Liga 3 

În acest sezon de Liga 3, CSM Reșița face parte din Seria 7, unde se mai află următoarele nouă formații: Pandurii Târgu Jiu, CSM Deva, Gilortul Târgu Cărbunești, CSM Jiul Petroșani, Progresul Ezeriş, Aurul Brad, Voința Lupac, Viitorul Șimian și Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2.

Echipa pregătită de Dan Alexa va lua startul în campionat în weekend-ul acesta, pe 28 august, cu Aurul Brad în deplasare.

Foto: Miruna Mihancea

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/u-cluj-a-zdrobit-sanatatea-cluj-dar-erik-lincar-a-surprins-sincer-de-la-cupa-romaniei-nu-imi-doresc-nimic-anunt-important-despre-revenirea-pe-cluj-arena-19197674

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/pentru-fc-buzau-povestea-continua-in-cupa-romaniei-echipa-lui-cristian-pustai-a-trecut-fara-probleme-de-metalul-buzau-important-este-sa-ne-impunem-jocul-si-sa-castigam-19197562

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/minaur-baia-mare-se-califica-in-turul-urmator-al-cupei-romaniei-fara-sa-joace-fotbal-comuna-recea-s-a-desfiintat-insa-frf-a-introdus-o-in-competitie-spre-deosebire-de-modul-in-care-au-fost-tratate-19197534

Răzvan STÎNGĂ 26 Aug. 2021, 15:01 Cupa României
Pe aceeași temă