Pandurii, la primul eșec în amicale. Echipa lui Cojocaru, învinsă de cea a lui Florin Costea, care a și marcat

Pe terenul sintetic de la Târgu Jiu, Pandurii a pierdut cu 2-1, miercuri, testul cu Viitorul Dăești. Oaspeții au deschis scorul din penalty, în minutul 4, prin Florin Costea, iar Andrei Șendroiu a egalat în minutul 29 cu un șut din interiorul careului. Același Șendroiu putea să-și aducă echipa în avantaj, dar a ratat o lovitură de pedeapsă primită în finalul primei reprize. Scorul final l-a stabilit George Neacșu, în minutul 66.

Încă doi străini în probe la Pandurii

În testul de miercuri, antrenorul echipei gorjene, Călin Cojocaru, a mai testat un francez și un nigerian, iar decizia finală în privința celor doi, dar și a restul jucătorilor veniți în probe, o va lua vineri, după amicalul cu FC Hunedoara, care va avea loc tot la Târgu Jiu. Luni, Pandurii va intra un cantonament pe plan local.

„Nu-mi convine că am pierdut acest amical, mai ales că jucăm doar cu echipe de eșaloane inferioare. Vreau o atitudine bună și la amicale. Începutul jocului a fost dezastruos, când am luat și gol după o gafă în lanț. Ulterior, am dominat repriza, am egalat, am și ratat un penalty. Partea doua a fost mai modestă, fiindcă am introdus mai mulți jucători noi, iar asta dăunească calității jocului. După amicalul cu Hunedoara, jucătorii vor avea două zile libere, apoi vom intra în cantonament la baza proprie. Voi decide până atunci care dintre jucătorii nou-sosiți vor rămâne la echipă”, a declarat Cojocaru.

Călin Cojocaru: „Nu înțeleg de ce nu jucăm pe stadion”

Echipa sa mai jucase, anterior, tot la Târgu Jiu, cu ACSO Filiași (1-0), Jiul Rovinari (4-1) și Vulturii Fărcășești (1-1). Niciunul dintre amicalele menționate nu s-a disputat pe stadionul Municipal. 

Pandurii joacă primele trei meciuri oficiale din campionat pe noul stadion, cu CSM Reșița, Viitorul Pandurii (în calitate de oaspete) și Campionii FC Argeș.

„Mie nu-mi place că jucăm pe sintetic, fiindcă noi meciurile oficiale le jucăm pe iarbă. Nu înțeleg de ce nu putem juca pe stadionul cel nou, mai ales că gazonul a fost făcut din banii clubului Pandurii. Poate, cu Hunedoara vom juca măcar pe terenul III de antrenament, cel cu iarbă. Azi a fost ușor înghețat și a trebuit să jucăm pe tereul II, cel sintetic”, a precizat Cojocaru. 

În testul cu Viitorul Dăești, Pandurii i-a avut pe teren pe: Iovicin (Oprița) – Vasilescu, Ciobanu, Catrici, Cuțitoiu, Cr, Ștefan, Babaua, Pirciu, Șendroiu, Tănăsoiu, Bodea. Pe parcursul au mai jucat: Achiriloaei – Zlataric, L. Gheorghe, Peia, Dinu, Cornicioiu, P. Popescu, Pape, Goma, Korade.

Pentru Viitorul Dăești, următorul amical va fi cu CS Afumați, tocmai pe 11 februarie. Echipa de Liga 3 va intra săptămâna viitoare în cantonament, la Călimănești.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă