Viitorul Pandurii a pierdut iar, Călin Cojocaru s-a săturat de politica clubului: ”Conducerea să-mi spună exact ce are de gând! Ori, ori! Suntem ca la Survivor!”

Mircea OGLINDOIU 15 Sep. 2024, 02:02 Liga 2
Viitorul Pandurii a pierdut iar, Călin Cojocaru s-a săturat de politica clubului: ”Conducerea să-mi spună exact ce are de gând! Ori, ori! Suntem ca la Survivor!”

Viitorul Pandurii Târgu Jiu are cel mai dezastruos start de campionat de când a ajuns în Liga 2! Și nu de când poartă actuala denumire, ci inclusiv sub numele pe care le-a mai avut, ACS Șirineasa sau Energeticianul, juca meciurile de pe teren propriu la Petroșani și facea deplasarea cu un autocar înscriptionat cu brandul Jiul.

În acest sezon 2024-2025, al șaptelea de ligă secundă, echipa patronată de Nicoale Sarcină joacă meciurile în calitate de gazdă la Drobeta Turnu Severin, iar după șase etape are un singur punct acumulat, după ce a pierdut și meciul de sâmbătă, 14 septembrie: scor 1-3, ”acasă”, cu Corvinul Hunedoara!

Viitorul Pandurii, două eșecuri contra Corvinului, cu câte trei goluri primite, în mai puțin de o lună. Călin Cojocaru pare să se fi săturat

Cele două echipe se întâlniseră și în urmă cu mai puțin de o lună, în Cupa României, total malul Dunării, unde echipa lui Florin Maxim s-a impus la vremea respectivă cu 3-0. Putea fi și acum același scor, dar Aboubacar Gakou a marcat în prelungiri (90+1 – foto), după o eroare în defensivă în urma unui corner. Lucas Câmpan (20 și 40) și Mehdi Lehaire (62) au înscris pentru Corvinul, astfel că trupa hunedoreană a stat relaxată în ultima jumătate de oră.

La finalul meciului, antrenorul Călin Cojocaru a lăsat să se înțeleagă că nu mai este dispus să continue în actuale condiții, fără să detalieze dacă se referă la restanțe sau la valoarea lotului!

Probabil, ambele variante. ”Un meci fără istoric, dar în prima repriză am jucat fotbal și am primit goluri de la peste 30 de metri, iar fundașii noștri nu au urmărit mingea și adversarii au profitat de respingerea în față. În a doua repriză, adversarii au controlat ostilitățile. Spre deosebire de Cupă, unde ei eu fost mult mai buni, azi am început bine meciul, dar, repet, greșeli incredibile: fundașii noștri dormeau. Noi nu putem vorbi de fotbal. Suntem Survivor! Am vorbit cu conducerea, nu vreau să intru în detalii, dar dacă se vrea altceva bine, dacă nu, eu am transmis ceea ce am avut de spus. Eu nu vreau doar să fiu antrenor la Liga 2, ci să antrenez la Liga 2. Nu vreau să fac doar deplasări. Sunt mai multe aspecte. Dacă se îndreaptă lucrurile, nu mi-e frică de retrogradare. Nu vreau să detaliez în presă, dar vreau să văd că se schimbă lucrurile. Ori una, ori alta! Nu vreau să suprevițuim, la propriu mă refer, la liga a doua. Vreau să am șansa să mă lupt pentru fiecare punct!”, a spus Călin Cojocaru.

  • Viitorul Pandurii, în eșecul din campionat cu Corvinul: Aur. Păun – Sturzu (Godja 55′), Dumbrăvean (cpt.), Gavric, Ed. Croitoru – Moisie, Dasic (Perez-Duah 63′) – Akugbe (Gașpar 46′), M. Camara (Nic. Geană 79′), Andreaș (Cîniparu 46′) – Gakou. Rezerve neutilizate: Dr. Lupescu – Lupulescu, Bg. Burcea, Bîrzu.

Călin Cojocaru: ”M-am săturat să mă plimb pe la Liga 2 și să fiu loser”

Întrebat despre posibilitatea ca Viitorul Pandurii să intre în faliment, la fel cum a pătit și Pandurii Lignitul, precedenta echipă condusă de Călin Cojocaru în Liga 2, antrenorul timișorean a precizat că nu e problema lui, ci a conducerii.

”Nu pot vorbi eu despre acest aspect. Conducerea e cea care trebuie să se ocupe. Avem un patron potent financiar și totul depinde de dumnealui, dacă mai vrea să aibă echipă la Liga 2. Eu și stafful meu nu suntem magicieni! Vrem să avem posibilitatea să muncim, nu să pierdem timpul pe la Liga 2. Deja am acumulat o mare frustare: m-am săturat să mă plimb pe la Liga 2 și să fiu loser (n.r. – victimă). Pot face altceva în weekend. Indiferent unde am antrenat, nu am avut un start de sezon așa slab, dar erau și alte condiții. Nu vreau să mă plâng, dar asta e realitatea. Nu vrea să fiu turist prin Liga 2. Ne merităm din plin ultimul loc. Nu văd dorință din partea jucătorilor. E adevărat că suntem cel mai tânăr lot, dar nu avem mentalitate”, a precizat Cojocaru, care conduce echipa din ianuarie 2023 și este cel mai longeviv antrenor din istoria clubului Viitorul Pandurii Târgu Jiu, al cărui slogan e ”Viitorul fotbalului gorjean”.

ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu riscă falimentul

Viitorul pare, însă, sumbru, deoarece ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu însă nu a îndeplinit planul de reoganizare prin care să poată ieși din insolvență și riscă falimentul în următoarele luni.

Ultima decizie a tribunalului Gorj, vis-a-vis de insolvența clubului:

”Complet: COM.F.02.F Tip solutie: Respins Solutia pe scurt: CAMERA DE CONSILIU ÎNCHEIEREA DIN 28.06.2024 Respinge cererea de preschimbare a termenului. Fără cale de atac. Pronuntată prin punerea solutiei la dispozitia părtilor de către grefa instantei, azi 28.06.2024, la Tribunalul Gorj. Document: Încheiere finală (dezinvestire)”

Urmează meci la Clinceni cu Metaloglobus

Cu 1 punct acumulat în șase meciuri și cu golaveraj 3-14, Viitorul Pandurii ocupă locul 22, ultimul, în Liga 2.

În etapa a 7-a are meci programat sâmbătă, de la ora 11:00, la Clinceni, contra Metaloglobus (locul 3, 12 puncte).

Foto: Justinel Stăvaru
Video: Corvinul Hunedoara 

Mircea OGLINDOIU 15 Sep. 2024, 02:02 Liga 2
Pe aceeași temă