Viitorul Pandurii nu a găsit ritmul la Turnu Severin nici cu Concordia Chiajna. În ultimele două jocuri n-a marcat pe ”Municipal”, dar Călin Cojocaru rămâne optimist

Mircea OGLINDOIU 25 Aug. 2024, 18:02 Liga 2

Cu un lot schimbat din temelii în pauza de vară, Viitorul Pandurii Târgu Jiu nu-și găsește ritmul în actualul sezon, unul în care nici măcar nu mai joacă meciurile de acasă pe stadionul Municipal ”Constantina Diță”, ci la Drobeta Turnu Severin, pe Municipal.

Duminică, în etapa a 4-a din Liga 2, echipa antrenată de Călin Cojocaru a fost învinsă cu scorul de 2-0, la malul Dunării, de Concordia Chiajna și a rămas pe ultimul loc, cu un singur punct, însă nu singura cu această ”performanță”.

Paradoxal, echipa gorjeană a făcut cel mai bun meci din acest sezon și doar lipsa de inspirație de pe finalul jocului a făcut să nu ia măcar un punct.

Viitorul Pandurii nu se regăsește la Turnu Severin

Oaspeții au marcat în minutele 85, prin Andrei Marc, și 90+3, prin Adrian Petre, și i-au provocat Viitorului Pandurii a treia înfrângere consecutivă din campionat.

Antrenorul Călin Cojocaru nu-și face însă griji în privința retrogradării și a dat ca exemplu începutul slab de campionat și din sezonul trecut, când, la fel, s-a abordat sezonul cu un lot remaniat, iar ulterior echipa a luptat pentru play-off.

Acum, Viitorul Pandurii a fost eliminată și din Turul 3 al Cupei României, scor 0-3, tot la Drobeta Turnu Severin, cu Corvinul Hunedoara, joi.

Chiar dacă am jucat joi, considerăm că am controlat jocul cu Chiajna, am avut și ocazii, am avut și un penalty neacordat. Din păcate, lipsa de experiență a elevilor mei, care au ratat din poziții clare, și-a spus cuvântul. Am întâlnit un adversar cu experiență, care azi însă nu a jucat nimic și a câștigat nemeritat.

Noi am adus jucători nepregătiți și relațiile de joc lipsesc, dar de la meci la meci am fost mai buni. Și cu Hunedoara am avut ocazii, iar înfrângerea cu 3-0 e cam dură, iar arbitrajul ne-a fost și atunci potrivnic. Din păcate, și azi am lăsat spații și adversarul ne-a taxat.

O eroare gravă de marcaj. Nu e normal, mai ales pe finalul meciului, la 0-0, să dormim pe noi, dar fundașii care au pierdut marcajul  vor fi amendați. Avem un meci infernal la Mioveni, dar jocul e în creștere și că putem scoate un punct măcar. Și azi meritam măcar un egal, dacă nu victoria. Oaspeții au avut un șut pe poartă, până la gol. Nu disperăm.

Anul trecut aveam 3 puncte după primele 4 etape, iar apoi am intrat în pauza de iarnă de pe locul 6, de play-off. Am mai avut o înfrângere în 11 jocuri. Se poate și acum, dar trebuie să fim concentrați tot meciul și să nu mai ratăm cu nonșalanță.  Orice echipă create într-o lună de zile, are nevoie de ceva timp”, a spus Cojocaru, pentru Liga2.ro.

Au rămas cu amintirile

Fostă semifinalistă a Cupei României în 2021, Viitorul Pandurii n-a mai atins fazele superioare ale competiției în ultimii ani.

Anul trecut ne-a scos Șimian, acum 2 ani, când nu eram eu la echipă, Filiași, acum măcar ne-a eliminat deținătoarea trofeului. E adevărat, vara trecută am adus poate la fel de mulți jucători noi, dar erau mai mai bine pregătiți, nu în urmă cu condiția fizică, ca acum. E nevoie de timp”, a explicat Cojocaru.

Întrebat cum comentează situația ingrată a Corvinului, care n-a primit drept de promovare, antrenorul timișorean al echipei gorjene a răspuns sec: ”Nu mă interesează. Mă interesează ca noi să ne revenim.

  • 0-0 la FC Bihor, 2-2 după 120 de minute și 2-4 la lovituri de departajare la Jiul Petroșani în turul secund al Cupei României, 1-4 la Drobeta Turnu Severin cu FK Miercurea Ciuc, 1-3 la CSM Slatina, 0-3 cu Corvinul, la malul Dunării, în Turul 3 al Cupei României și 0-2 astăzi cu Concordia Chiajna sunt rezultatele gorjenilor din acest început de sezon
  • 0-0 cu CFC Argeș la Târgu Jiu, 1-1 la Unirea Slobozia, 0-1 la Viitorul Șimian în Turul 3 al Cupei României, 0-2 cu Ceahlăul și 1-1 la Dumbrăvița au fost rezultatele startului de campionat din sezonul trecut.

În etapa a 5-a a Ligii 2, Viitorul Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la CS Mioveni (locul 16, 4 puncte), și ea eliminată din Cupa României, astfel că nici ea nu joacă la mijlocul săptămânii viitoare.

Foto: Justinel Stăvaru

Mircea OGLINDOIU 25 Aug. 2024, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă