Noul FC Argeș și-a luat revanșa în fața Chindiei și începe sezonul de Liga 2 cu moralul la cote ridicate. Cum comentează cei doi antrenori evoluția jucătorilor din ultimul test

Marius ANGHEL 30 Jul. 2017, 01:16 Pregătiri, amicale

Noul FC Argeș a încheiat perioada de pregătire de vară cu o victorie. Echipa piteșteană a învins, vineri seară, pe Chindia Târgoviște în ultimul amical dinaintea începerii noului sezon al Ligii 2, reușind astfel să-și ia revanșa după înfrângerea cu 1-3, de acum două săptămâni, de pe terenul dâmbovițenilor.

Alb-violeții s-au impus cu 2-1 la capătul unui meci cu două reprize diametral opuse. În fața a aproape 1.000 de spectatori, noul FC Argeș a demonstrat că se poate bate de la egal cu echipele bune ale seriei secunde, deși piteștenii sunt nou-promovați în acest eșalon. Chindia a reușit deschiderea scorului contrar cursului jocului, prin Bâtfoi, gazdele ratând până la primirea golului trei mari ocazii prin Șerban, Năstăsie și Cruceru. Atacantul oaspeților a profitat de o neînțelegere între portarul Octavian Popescu și fundașii argeșeni, a interceptat balonul și a trimis în poartă din interiorul careului mic. Echipa din Trivale a reușit să restabilească egalitatea imediat după pauză. Ionuț Șerban a bătut perfect o lovitură liberă de la 17 metri iar balonul s-a oprit direct în plasă. Același Șerban a avut ocazia desprinderii pe tabela de marcaj, însă a tras peste poartă dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. FC Argeș a reușit golul victoriei cu 20 de minute înainte de final. Șerbănică a centrat în careu de pe dreapta, Stoica a scăpat din marcajul fundașilor Chindiei și a trimis în plasă din 3 metri.

Victoria cu Chindia Târgoviște este una de moral pentru echipa de fotbal a Piteștiului, care la sfârșitul săptămânii viitoare va întâlni acasă pe Pandurii Târgu Jiu, în prima etapă a noului sezon. Dâmbovițenii încep tot cu un meci pe teren propriu, cu UTA.

Eftimie: „Ratăm cu nonșalanță în fața porții”

Iordan Eftimie, antrenorul echipei FC Argeș, s-a declarat mulțumit la finalul partidei de vineri seară cu Chindia Târgoviște, câștigată de alb-violeți cu 2-1. Tehnnicianul grupării din Trivale este convins că va reuși să corecteze din mers problemele echipei, iar la startul sezonului, FC Argeș să arate așa cum trebuie.

Principalul argeșennilor este îngrijorat de ratările jucătorilor și le cere acestora să fie mult mai concentrați când ajung în fața porții. „Un joc cu o echipă pe care o știam destul de bine. Sunt mulțumit de victorie. Aveam nevoie de un rezultat pozitiv pentru moralul echipei. Am făcut și lucruri bune, dar și lucruri pe care trebuie să le reparăm. Am avut în prima repriză și câteva ocazii de a marca dar ratăm cu nonșalanță în fața porții. Adversarul când ajunge la poartă îți dă gol dintr-o jumătate de ocazie. Trebuie să fim puțini mai responsabili. Am încredere în jucători și cred că la prima etapă vom arăta mult mai bine. Sunt convins că vom câștiga primul meci de acasă. La prima etapă, jucătorii care vor fi în cea mai bună formă, aceia vor juca. Nu am niciun parti-pris pentru niciun jucător!. În prima repriză parcă nu aveau încredere că pot să joace mai bine și că pot marca și goluri. Prin introducerea lui David am schimbat fața jocului. Ne dorim să jucăm în nocturnă la prima etapă pentru a evita temperaturile ridicate. Ar fi păcat de echipele care au nocturnă și au posibilitatea să joace seara! De ce să nu le programeze atunci? Mă bucură revenirea spectatorilor lângă echipă și sper ca în prima etapă să vină mai mulți spectatori decât au venit astăzi. Sunt sigur că oamenii vor veni la stadion dacă ai rezultate. Când nu ai, nu vor veni. Când joci cu sigla lui FC Argeș este altceva!”, a spus Eftimie.    

Croitoru: „FC Argeș va fi una dintre echipele importante”

De partea cealaltă, Nicolae Croitoru, antrenorul Chindiei Târgoviște, s-a declarat nemulțumit de rezultatul final. Tehnicianul oaspeților spune că eșecul suferit în fața piteștenilor trebuie să fie un semnal de alarmă pentru jucătorii săi.

Croitoru spune că FC Argeș va fi una dintre echipele importante ale seriei: „Ne-am fi dorit să arătăm altfel în acest ultim meci, dar, din păcate, n-am reușit mare lucru din ce ne-am propus. Ne-a lipsit prospețimea. Poate că și rezultatul de săptămâna trecută ne-a făcut să fim mai superficiali în anumite momente. Lucrurile acestea ne-au costat. Este bine că acest meci ne-a arătat și slăbiciunile pe care le avem în momentul de față. Săptămâna viitoare, când va începe campionnatul, vom arăta cu totul altfel decât am făcut-o astăzi. Cunoșteam FC Argeș din campionatul trecut, o echipă pe care eu am apreciat-o ca și joc. Ne-am întâlnit în fiecare perioadă de pregătire. FC Argeș va fi una dintre echipele importante ale acestei serii. Au promovat la pas pe un joc consistent. S-au întărit în această perioadă. Va fi una dintre echipele importante. Mă bucură revenirea FC Argeș în fotbal, precum și revenirea echipelor de tradiție. În câțiva ani vor reveni acolo unde le este locul. Echipele de tradiție vor ajuta la dezvoltarea fotbalului iar oamenii se vor întoarce pe stadioane”, a declarat Nicolae Croitoru.

FC Argeș: Oct. Popescu – Toriște, Vișa, Cotigă, Șerbanică – Panait, Ionuț Șerban, Năstăsie, Alin Popa – Cruceru, Nilă. Pe parcurs au mai intrat Nicușor Grecu, Oancea, Bârzan, David, Costin Stoica, Deaconescu, Cătălin Stan și Cătălin Barbu.

Chindia Târgoviște: I. Popescu – Martac, Vătavu, Ispas, Dumitrașcu – Nisipeanu, Honciu, L. Mihai, Crinel Stoica – Neicuțescu, Bâtfoi. În partea secundă au mai intrat Aioani, Meilă – Acasandrei, Denis Ciobotariu, Pencea, Grigore, Cristian Neguț, Cherchez, Ioniță, C. Matei, Cornea și A. Șerban.

Arbitri: Iulian Călin, Romică Bîrdeș, Gheorghiță Bălan; Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 1.000.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 30 Jul. 2017, 01:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă